Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izrael államnak van létjogosul...

Izrael államnak van létjogosultsága?

Figyelt kérdés

Előre kérek mindenkit, hogy a mocskolódástól tekintsünk el.

Izrael háborút/elnyomást folytat a palesztinok ellen. Sok jogtalan/emberellenes cselekedetet visznek véghez, még akkor is, ha éppen videóra veszik azt. Természetesen ők azt mondják, hogy a terrorizmus ellen harcolnak, a palesztinok pedig a szabadságukét. Kinek lenne joga azon a földön élni? Mi teszi jogossá az erőszakot?

2011. jún. 6. 18:48
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

"de itt jön az "etikai" kérdés, hogy jogom van-e visszafoglalni azt a földet, ami már rég nem az enyém?"

Természetesen, arról nem is beszélve, hogy nem rég lett elfoglalva Palesztina, és még mindig ott élnek a palesztinok.

"tehát legalizáljuk e az irredentizmust"

Palesztinát nem egészen visszafoglalják, hanem inkább felszabadítják. Nem agyon irredentizmus.

"ilyen erővel például székelyföldet gyorsan foglaljuk vissza"

Kicsit más. A székelyek eléggé elrománosodás útján haladnak. A palesztinok, nem válnak izraeli mentalitásúvá.

"itt jön a fordulat: amit szabad jupiternek, nem szabad a magyaroknak... vagy ez hamis látvány?"

Ez minden területen igaz.

2011. jún. 7. 15:18
 12/42 anonim ***** válasza:

"azért akarják megszüntetni mert szerintük nincs jogosultsága izraelnek."

Így is lehet mondani. Az emberek még élnek, akiket mezítláb zavartak el a házaikból. Csak a kulcsot vitték magukkal.

[link]

"milyen alapon gondolják ezt?"

Mert az a szülőföldjük, még az Iszlám megjelenése előttről, és azóta ott élnek folyamatosan. Még most is, csak most terrorban.

"miért nincs igazuk?"

A nyugat, és az izraeliek a nemzetközi törvények mögé bújnak.

2011. jún. 7. 15:23
 13/42 anonim ***** válasza:

"20:57

tudtommal nem sok szemita zsidó létezik manapság. izrael nagyrészt menekültekből állt össze"

nagyrészt európai bevándorlókból, akik dettó szemita ősökkel bírnak.

----------------------

"21:42

nem biztosan iszlamista, csupán "az úr muszlim" "

az illető már többször megnyilvánult az oldalon, nem szimplán muszlim, mert attól még lehetne normális is, mint ahogy nekem is vannak normális muszlim ismerőseim.

----------------------

"de itt jön az "etikai" kérdés, hogy jogom van-e visszafoglalni azt a földet, ami már rég nem az enyém? "

Nem visszafoglalták, nem is lett volna kitől, ugyanis az a terület brit mandátumterület volt előtte, tehát egy brit ellenőrzés alatt álló senkiföldje. Mikor függetlenedett, akkor természetes módon szétosztották az ott élő csoportok között, az arabok és zsidók között - mint tették ezt a függetlenedő volt gyarmatok esetében úgy általában. Vagy akkor ugyanilyen alapon pl. hogy csak egyet mondjak, Pakisztánnak van létjogosultsága? Mert tök ugyanúgy keletkezett, mint Izrael.

Hogy ez nem hozott békét, az az arabok döntése volt.

---------------

"ez hogy semmiből építették fel durva kijelentés. ahhoz először le kellett rombolni pár dolgot. ennyi erővel foglaljuk vissza magna hungariát, irtsuk ki a jelenlegi lakosokat, és mondjuk azt, hogy felépítettünk egy államot a semmiből, tehát senki ne szóljon be. "

Én voltam kint, láttam mi van ott most, ahol valaha csak sivatag volt, és a képeket is láttam, hogy hogyan és honnan épültek fel ott dolgok. Egyáltalán nem durva kijelentés.

A hozzászólásod második részéből (meg a korábbi rrészből is) van egy olyan érzésem, hogy nem vagy teljesen képben Izrael megalakulásának történelmével, a terület brit fennhatóság alóli függetlenedésekor a zsidók ugyanolyan lakosai voltak a területnek, mint az arabok, a nekik kijelölt terület meg pont az alapján jelölték ki, hogy ott ők voltak a jellemző lakosok.

Pótold hiányosságaidat, akkor vissza lehet térni a témára.

---------------------

"nyilván nem vagyok a téma szakértője, ezért is kérdezem"

láthatóan nem vagy az, ezért is kéne az értékítéletekkel várni, amíg legalább minimális szinten az leszel.

---------------

"azért akarják megszüntetni mert szerintük nincs jogosultsága izraelnek. milyen alapon gondolják ezt? miért nincs igazuk?"

elsőként is vallási alapon, hogy az iszlám uralkodjon mindenütt - először azon a területen, aztán máshol is. Ha különböző Izraellel kapcsolatos kérdésekben elolvasgatod a 33%os iszlamista vérgőzös fröcsögéseit a zsidók "kipucolásáról" a területről, természetesen Allah nevében, aki kőkeményen megbüntetné őket, ha békét merészelnének kötni a zsidókkal, akkor látni fogod, miről van szó.

(néhány szemelvény tőle, csak a szemléltetés kedvéért:

"A próféciák szerint addig nem jön el az ítélet napja, míg a keresztének, és a muszlimok, közösen el nem pusztítják a zsidókat, majd ezek után egymással háborúznak, és a muszlimok legyőzik a keresztényeket, majd ezek után eljön az antikrisztus, és elfoglalja az egész világot, és legyőzi a muszlimokat, majd visszajön Jézus, és megmenti a muszlimokat az antikrisztustól, és eltöri a keresztet, megöli a disznót, és az iszlám szerint vezeti a világot. Ezek után eljön a Góg, és Magóg, akik elől elmenekülnek a hívők. Majd mikor ők is kihalnak, és Jézus is meghal, az emberiség az Iszlám szerint él, egészen addig míg az évek múlásával eltérnek a hittől, és újra bálványimádók, és paráznák lesznek. Ezek után kezdődik az Ítélet napja!

Egy másik prófécia szerint addig nem jön el az ítélet napja, amíg a muszlimok, és a zsidók nem kezdenek el háborúzni, és a zsidók elbújnak a kövek, és fák mögé, de még a kövek, és fák is megszólalnak: "Ó muszlim, itt bújik mögöttem a zsidó, gyere és öld meg! Kivéve a "gharqad" fát, mert az zsidó fa."")

Második részben meg van ennek egy mélyebb vonzata is, egy palesztin belpolitikai része - nagy vonalakban összefoglalva, mivel több fegyveres csoport van, akiket a szélsőséges fanatista iszlámmal, és az örök elpusztítandó ellenség képével lehet csak egy frontba terelni, különben pillanatok alatt egymást gyilkolnák, és ezzel az ideológiával is toborozzák a fegyvereseiket, így az éppen vezetőpozíciójú fegyveres csoport vezetői nem engedhetik meg maguknak, hogy komolyan lépéseket tegyenek a béke felé, mert annak már csak a látszata is azzal járna, hogy mind a saját fegyveresei ellene fordulnak, hogy elárulják az "iszlám ügyet", mind a többi fegyveres csoport kihasználja az adódó alkalmat, hogy a helyükbe lépjenek, hogy ők az igazi képviselői a "szent küldetésnek".

2011. jún. 7. 15:54
 14/42 anonim ***** válasza:

"brit ellenőrzés alatt álló senkiföldje."

Az hogy az embereket senkinek nézed az csak téged minősít.

2011. jún. 7. 16:49
 15/42 anonim ***** válasza:
Milyen igazak ezek a próféciák! Szerintem jobb ha felkészülsz, mert az Isten akarata mindig érvényesül!
2011. jún. 7. 16:52
 16/42 A kérdező kommentje:

15:18

a felszabadítás mindig is relatív kifejezés volt. midenesetre jó kifogás háború indítására

"Kicsit más. A székelyek eléggé elrománosodás útján haladnak. A palesztinok, nem válnak izraeli mentalitásúvá."

nem igazán látom az összefüggés. földekről beszéltem nem népekről.

"Így is lehet mondani. Az emberek még élnek, akiket mezítláb zavartak el a házaikból. Csak a kulcsot vitték magukkal. "

ez ugye kísértetiesen emlékeztet valamire, amit zsidószimpatizáns embereknek illik sajnálni.

de akkor mire jó ez hogy babilóniát, a rómaiakat meg a németeket a palesztinokon verik le? nincs önkritikájuk?

"Mert az a szülőföldjük, még az Iszlám megjelenése előttről, és azóta ott élnek folyamatosan. "

állítólag iszlám bevándorlók, a filiszteusokhoz nincs semmi közük.

15:54

szemita ősökkel bírnak, mint ahogyan a magyaroknak is milyen sok közük van az ősmagyarokhoz genetikailag.

egy olyan nép, aki szétszóródott európában, érthetően felhígult genetikailag

szerintem a legtöbb zsidó mivel európai keveredésen ment keresztül érthetően európainak is néz ki.

tehát legfeljebb nyelvileg vagy vallásilag lehet fenntartani a kulturális folytonosság jogát, ami meg tanulható/választható.

"az illető már többször megnyilvánult az oldalon, nem szimplán muszlim,"

nem ismerem

senkiföldje - ez elég relatív

pakisztánban jelenleg is vannak páran akik nem pakisztáninak érzik magukat, de a vegyesuralkodású földeken mindig is nehezebben alakult ki a nemzeti egység.

lehet hogy vannak városok amik a semmiből épültek, de sajnos olyanok is vannak, amik korábban "palesztin" települések voltak.

ez pedig semmilyen alapon nem szolgálhat jogot arra hogy egy államot kikiáltunk valahol, hogy később jogunk legyen a további romboláshoz majd építéshez.

pont azért tettem fel a kérdést mert hiányosságom van. ha olvasgatni akarnék, azt tenném. de nekem valahogy azokból sem tiszta, hol van ebben valamiféle kultúra.

azt értem hogy demokrácia néven a kisebbség alkalmazkodik, de akkor milyen jogon jutunk el ahhoz, hogy ma alig létezik palesztina?

"láthatóan nem vagy az, ezért is kéne az értékítéletekkel várni, amíg legalább minimális szinten az leszel. "

attól még lehet véleményem, hogy nem vagyok történész.

nem is kell történésznek lennem ahhoz, hogy ítélni tudjak annak tekintetében hogy emberek házát lerombolni és kitelepíteni őket szülőföldjükről helytelen.

hogy riporterekre, gyerekekre, fegyvertelen nőkre lövöldözni nem etikus dolog. főleg nem úgy, hogy szervezett katonaságból, míg a másiknak esélye se marad az ellenállásra.

engem nem igazán érdekel 1-2 iszlamista vérgőzös véleménye, de nem értem ez megint hogyan kapcsolódik ide, mitől lesz jogos az, hogy izrael tovább terjeszkedik, míg végül teljesen ki nem irtja a palesztinokat.

2011. jún. 7. 18:33
 17/42 anonim ***** válasza:

"szemita ősökkel bírnak, mint ahogyan a magyaroknak is milyen sok közük van az ősmagyarokhoz genetikailag.

egy olyan nép, aki szétszóródott európában, érthetően felhígult genetikailag

szerintem a legtöbb zsidó mivel európai keveredésen ment keresztül érthetően európainak is néz ki. "

a magyaroknál azért bőven több, hiszen míg a magyarok elég erősen keveredtek a történelem folyamán a különböző betelepült népekkel, addig a zsidók körében egészen a 19.-20.sz-i asszimilációs törekvésekig ritkaság számba ment a vegyes házasság más csoportokkal, ezért a genetikai marereik is egyrészt egyezést mutatnak a lakóországtól függetlenül, másrészt eltérőek az őket körülvevő népektől - nem véletlenül van például olyan betegség, ami Európában szinte csak askenázi zsidók körében fordul elő.

Nem egy lényeges cucc a dolog szempontjából, nem is akarok belőle semmit levezetni, csak ha már tárgyilag nem pontos dolgokat írsz, gondoltam azért kijavítom.

"pont azért tettem fel a kérdést mert hiányosságom van. ha olvasgatni akarnék, azt tenném. de nekem valahogy azokból sem tiszta, hol van ebben valamiféle kultúra.

azt értem hogy demokrácia néven a kisebbség alkalmazkodik, de akkor milyen jogon jutunk el ahhoz, hogy ma alig létezik palesztina? "

Ha Palesztina alatt, mint palesztin államra gondolsz, olyan sosem létezett, 93as oszlói egyezmény óta létezik mindössze egy Palesztin Autonóm Területek nevű képződmény, amit egy palesztin állam előfutárának lehet tekinteni.

Pont az ilyen dolgok miatt írtam, hogy ismerni kéne a terület történetét, a körülményeket, mielőtt kialakítunk egy véleményt. És ja, az fárasztó, meg utána kell olvasni, de máshogy nem megy.

"attól még lehet véleményem, hogy nem vagyok történész. "

nem arról volt szó, hogy történész vagy-e sem, hanem hogy tisztában vagy-e az alapokkal, hogy értékítéletet mondhass a témában. És ebben a megfogalmazásban de, kell lennie egy alap felkészültségnek ahhoz, hogy értékítéletet megfogalmaz, különben nincs mire fel, a téma meg talán kissé komolyabb annál, mintsem csak úgy dobálózzunk mindenféle vádaskodásokkal - felteszem a CERN részecskegyorsító veszélyeiről sem fogsz véleményt kialakítani, és mondjuk a biztonsági intézkedéseket kritizálni, mert nincsen meg hozzá a felkészültséged. Ez miért lenne más?

"engem nem igazán érdekel 1-2 iszlamista vérgőzös véleménye, de nem értem ez megint hogyan kapcsolódik ide, mitől lesz jogos az, hogy izrael tovább terjeszkedik, míg végül teljesen ki nem irtja a palesztinokat."

az az 1-2 iszlamista véleménye a palesztin fegyveres csoportok véleménye is, tehát igen erőteljesen kapcsolódik a témához, és az ottani történések legnagyobb részére magyarázat (például arra, hogy miért nem létezik még mindig önálló palesztin állam), de ezt már az előző válaszomban is írtam.

Ha valóban képet akarsz kapni az ottani helyzetről, és hogy miért így alakultak a dolgok, akkor ez egy lényegbevágó faktor.

2011. jún. 7. 19:47
 18/42 anonim válasza:
Nem vagyok antiszemita, sem arabpárti. De A palesztinokat kiturták a helyükről!Jogos a felháborodás. Töri órán tanultuk, hogy meg volt határozva , hogy annoa zsidók mennyi területet foglalhatnak el...de évről évre illetéktelenül egyre nagyobb területeket foglaltak el. És ki szólt érte?Senki!Mert Amerika zsidópárti....és ha Amerika azt mondja a többinek , hogy kuss, akkor mindenki csöndben van....Nem baj , hogy tízezrével ölték ott a palesztinokat a saját hazájukban! Kb Ennyi az igazság!Nincs létjogosultságuk!!!
2011. jún. 7. 21:32
 19/42 anonim ***** válasza:

"Amerika zsidópárti"

Nem zsidópárti hanem gyakorlatilag ő a nagy izrael.

2011. jún. 7. 21:42
 20/42 anonim ***** válasza:

"Ha Palesztina alatt, mint palesztin államra gondolsz, olyan sosem létezett..."

De létezett Oszmán kalifátus, amit a Dönmeh krepto-zsidók megfúrtak. Ez a kalifátus alatt, pedig a Palesztina egy ország volt.

Miután elgyengült a birodalom, gyarmatosították az angolok, akik kiadták a telepeseknek.

Még először a Szultántól(Abdul Hamid II) akarták megvásárolni azt a földet, de ő nem adta nekik.

http://www.youtube.com/watch?v=QbWiLUBkWus&feature=related

Isten nyugosztalja.

Nem ment a korrumpálás, így jött a véres megoldás. Dönmeh!!! Atatürk rendbe is tette őket. Leomlott a Birodalom. Már semmi nem szabhat gátat a gyarmatosításnak.

"az az 1-2 iszlamista véleménye a palesztin fegyveres csoportok véleménye is"

:D

Nem találsz a földön muszlimot, aki ne akarná Izrael pusztulását.

2011. jún. 7. 22:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!