Lehet, hogy megismetlodik a holocaust?
Regi kerdeseket bongesztem, es talaltam
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__4..
Az egyik valasz igy hangzott:
"Tök mindegy, hogy ma hogyan kezelik, mire használják, milyen a visszhangja: megtörtént, és bár egyre távolodunk tőle, a történelem szokása, hogy megismétli önmagát.
Reméljük, hogy nem esik akkora hibába az emberiség, hogy hagyja megismétlődni. Reméljük, hogy egyértelműen megtörtént történelmi események pusztán ideológiai alapon történő "tagadása" nem az első lépés efelé..."
Az izraeli vagyok
Nem, a holocaust nem ismetlodik meg. Izrael allam a biztositek erre.
1. Vegso esetben a zsidoknak hova menekulniok.
2. A zsido allam gazdasagi es politikai ereje meg tudja akadalyozni az erre iranyulo ESETLEGES kiserleteket (Ma Iranon kivul egyetlen kormanynak sem jut ilyesmi az eszebe, Irannal pedig joval erosebbek vagyuk es maradunk.)
3. En is had idezzek parbeszedet innem a gyikrol:
"A kérdező kommentje:
A magam reszerol lezarom a topicot, azzal, amit tegnap Natanyahu mondott a holokauszt-al kapcsolatban:
Amikor az izraeli nep es az izraeli vedelmi hadsereg azt mondja, hogy "soha tobbe" - akkor a vilagnak tudnia kell, hogy mi eltokeltek vagyuk ennek megtartasaban."
"Utolsó utáni vagyok, nyenyenye \o/"
"
Az izraeli vagyok
Pardon. Folytatas
"A kérdező kommentje:
A magam reszerol lezarom a topicot, azzal, amit tegnap Natanyahu mondott a holokauszt-al kapcsolatban:
Amikor az izraeli nep es az izraeli vedelmi hadsereg azt mondja, hogy "soha tobbe" - akkor a vilagnak tudnia kell, hogy mi eltokeltek vagyuk ennek megtartasaban."
"Utolsó utáni vagyok, nyenyenye \o/"
""nyenyenye" ?
Vagyis te nem ertesz egyet azzal, hogy soha tobbe. Mulatsagos lenne latni, amikor epp az oreg Weismann nenire rontanal, hogyan valik ez a "nyenyenye" egyszeriben nyoszorgesse, amint raebredsz, hogy egy nepikepp haragos izraeli katona allt kozetek."
"az izraeli zsidajnak üzenem:
szerezz be egy magyar klaviatúrát mer b@$zottul idegesít ha valaki nem ír ékezetet és húzz vissza izraelbe... (L)..."
Én meg neked azt üzenem, hogy szerezz be egy helyesírási szótárt, mert az izraeli, izraeli létére jobban tud magyarul írni, mint te. Nem ártana egy pszihiátriai kivizsgálás sem, mivel az idegeid sem bírják, hiszen virtuálisan káromkodsz.
Az ilyenek hoznak szégyent az országra. Egy jó tanács: mondatot mindig nagybetűvel kell kezdeni. Vitakultúrádat pedig ritkán villogtasd.
Te izraeli, most őszintén, komolyan azt hiszed, hogy ezzel a felfogással sokáig megmarad az országod? Minden elfogultság nélkül, objektívan:
Magatokra haragítjátok az egész arab világot azzal, hogy gettókba zárjátok a palesztinokat. Azokat a palesztinokat, akiknek a szaporodási rátája, ha jól tudom a 2. helyen van a világon, vagyis rövid úton kisebbségben lesztek az országotokban, bárhogy is elnyomjátok őket.
Amikor meg visszanyal a fagyi, azt hiszitek, hogy majd Európa, meg Amerika jól eltapossa az arabokat. Aha, csakhogy azóta Európa elvesztette a régi harci erejét, azon kívül valaki tele pakolta 50 millió muszlimmal. Nem hiszem, hogy megkockáztatnánk egy ekkora háborút itt a szomszédunkban.
Amerika meg csődben van, két vesztésre álló háborút vív éppen most is arab államok ellen.
Vagyis, ha nem változtok meg, és lesztek ugyanolyan tisztességes, átlag nép mint mások akkor nem sok jó vár rátok.
És ebben nincs rosszindulat, én így látom.
Az izraeli vagyok
"És ebben nincs rosszindulat, én így látom."
Elhiszem, hogy ezt gondolod, de a media miatt, es nem mert igy LATOD. Ahhoz, hogy lasd, hogy mi az igazsag, ide kene jonod. Setalni kicsit Jeruzsalemben, vagy akarhol, atmenni a Palesztin Hatosaghoz Ramallaba vagy Betlehembe, vagy akarhova.
Izrael allam ALAPSZABALYA, hogy biztonsagi ugyekben CSAK MAGUNKRA szamitunk. Ez termeszetesen nem jelenti azt, hogy nem mukodunk egyutt baratsagos hatalmak vederoivel. Adunk-veszunk fejleszteseket, hirszerzesi adatokat, stb. De az, aki megvedi az orszagot, az mindig ZSIDO KATONA lesz, sosem mas. Ugyhogy eros tevedesben vagy, ha azt hiszed, hogy itt barki is Amerikara vagy Europara szamitana. Feltetelezem ti is magatokban biztok, nem ertem, miert gondolod, hogy mi nem a sajat eronkre tamaszkodnank. Van mire tamaszkodni.
Ami a palesztinok "gettoba zarasat" illeti, feltetelezem Gazara gondolsz, mert Judea es Somron palesztinjai nyugodtan setalnak ki/be Izraelbe is es kulfoldre is. Gaza sincs "gettoban". Polgari arucikkek nyugodtan jonnek/mennek be / ki. Fegyver azonban tenyleg nem. Es ennek ismert, de a szemedben ugy latszik elfogadott oka, hogy a Hamasz allandoan raketazik. Kerlek, vedd eszre, hogy a zsidok mar nem azok a kiszolgaltatott vilagvandorok, akik meg 70 eve is voltunk, hanem egy teljesen normalis allam, amely NEM TURI EL, hogy az allampolgaraira raketakat lovoldozzenek. Egyebkent vagy 10 perccel ezelott hallottam, a Hamasz kormanyfojet ismet kijelenteni, hogy sosem fogjak a zsido allamot elismerni. Akkor mi a fenet akarnak? (Egyebkent a Palesztin Hatosag sem ismeri el, csak ok ugy fogalmaznak, hogy Palesztina Izrael mellett. De Izrael a szamukra arab allamot jelent es nem zsido allamot).
De ahelyett, hogy akar nekem, akar a medianak higgyel, megismetlem, hogy inkabb gyere ide es nezd meg a sajat szemeddel.
14:04
"Azokat a palesztinokat, akiknek a szaporodási rátája, ha jól tudom a 2. helyen van a világon, vagyis rövid úton kisebbségben lesztek az országotokban, bárhogy is elnyomjátok őket. "
Izraelben palesztin többség? El vagy tájolódva. Egyébként a palesztinok nagy népszaporulata nem előny, hanem hátrány, azokat az embereket ugyanis élelemmel is el kellene látni. Az meg az iszlám országoknak nem nagyon megy. Üres hassal majd elmegy a kedvük az intifádázástól.
" Aha, csakhogy azóta Európa elvesztette a régi harci erejét, azon kívül valaki tele pakolta 50 millió muszlimmal. "
Újabb téveszme. A muzulmán világ az, amelyik szédítő hanyatlásban és lemaradásban van az euroatlanti vagy a délkelet-ázsiai világhoz képest.
"Amerika meg csődben van, két vesztésre álló háborút vív éppen most is arab államok ellen. "
Irakot megnyerte és Afganisztánban is az amerikai számítások szerint haladnak a dolgok előre. (Afganisztán meg egyébként nem arab állam.)
Nem, nem gondolom, hogy rakétákat kéne lövöldözni bárhova is. És azt sem, hogy ezekre bombázásokkal kéne válaszolni.
És ahogy én sem látom, hogy milyen belső szemmel nézve,(habár most egy kicsit bevontál a válaszoddal, köszönöm) úgy azt látom, hogy te is az árral haladsz és nem veszed észre, hogy kívülről hogyan ütnek vissza ezek a nagyon durva lépéseitek. Te ezeket jogosnak érzed.
A külső megítélést észrevenni szintén nehezíti, hogy a politika veletek van mindenhol, az átlag ember annál kevésbé. És nemcsak itt Magyarországon, én dolgoztam Spanyolországban is és ott-talán a sok arab bevándorló hatására, nem tudom-náciknak hívnak titeket, mármint Izraelt.
A saját magunk védelméről meg annyit, hogy a maroknyi hadseregünkkel még egy kecskeinváziót sem tudnánk visszaverni.
De még ti sem vagytok képesek 300 millió arabbal háborúzni, ehhez kéne tartani magatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!