Holocaust és Trianon egyenlő tövények között?
IGEN egyet értek veled.
Bár kiterjeszteném a ország részek vissza térének kigúnyolása is.
A szeretve tisztelt Bálint András legutóbb Észak-Erdély vissza csatolást ország gyarapításnak titulálta. Hogy lett volna ez ország gyarapítás? Ha ellopnék tőle egy húsz ezres, majd cserébe kapna egy ötezres azt gyarapodásnak élné meg?
Kérdező:
magyarázd már el nekem, hogy mi köze van, egy Erdélyi magyarnak, aki Romániában született, úgy hogy ő nem is tehet róla, vagyis bele lett kényszerítve, a zsidókhoz?
Amúgy meg el lehet játszani a szavakkal - Holokauszt kényszerből volt, amibe a zsidókat is, az akaratuk ellenére belekényszerítették. A trianoni békediktátumba, meg a magyarokat kényszerítették bele (ja és egy adalék: a Románok még jobban nyaliztak a 3. birodalom felé, akkor őket miért nem ítéled el?).
Nos?
18:22
Én azt mondom,hogy büntetni kéne Magyarországon azt,amikor valaki nyilvánosan relativizálja trianont,mint magyar tragédiát!
Épp mintahogy most büntetik azt,hogy ha valaki tagadja holocaustot!
Én nem összemosni akartam a kettőt cak ugyanolyan sülyú bünnek számitatana mindkettő a BTK-ba,mert trianon a magyar holocaust!
Elnézést kérek tőled kérdező, korábban félreolvastam a kérdésedet, de így, utánanézve, igazad van, de be kell vallani, hogy a Trianon kérdéskört nem relativizálják annyian, mint a Holokausztot, főleg M.o.-n belül.
Akik megteszik, azok többnyire a szomszédos államokban élnek, olykor uralkodók.
Azért a Trianonnál létezik egy másik alternatíva, ami valamennyire valós: igazából nem M.o.-nak akartak ezzel betenni, hanem a Közép-Európai népek között szítani a feszültséget, ami ha a 2. VH-ra gondolok, akkor, sikerült is, de hasonló játszódott le N.o.-nál is, vagyis az 1 VH-t lezáró békediktátumokba, bele lett kódolva, egy újabb VH., vagy más, fegyveres konfliktus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!