A szlovák politikusok és a társadalom miért fél ennyire Magyarországtól?
Most nem Slotára gondolok, mert egyértelmű, hogy idegbeteg. Inkább a normálisabb politikusokra, mint Fico. Nem tudom, hogy ő mennyire normális, de nem tűnik kreténnek. Akkor viszont miért beszél úgy, mintha csak órák kérdése lenne egy Pozsony elleni magyar légicsapás ? Nem látja, hogy a mi hadseregünk nincs a helyzet magaslatán ? Ehhez nem is kell túl sok belső információ, elég megnézni a Wikipédiát.
Mivel a szlovákok elég jól haladnak, ezért feltételezem, hogy nem idióták ülnek a parlamentben. Biztos valami belpolitikai oka lehet, de mi ? Főleg felvidékiek válaszát várom.
És ne gyertek azzal, hogy "azért, mert a tótok hülyék". Nem hiszem, hogy egy átlag szlovák ennyire félne tőlünk.
15:26
Semmi köze a mai szlováksághoz.
Szarkasztikus Ákos válasza:
"azt hiszik,hogy elobb voltak itt a magyaroknál. "
Ha azt vesszük, hogy a mai szlovákok a Nagymoráviában élt szlávok leszármazottjai akkor valóban hamarabb voltak itt. Ez csak semmi antimagyarizmus, ez történelem"
Ezen rohogtem a legnagyobat:)))
Tudod morvak vannak is Bruno es kornyeken elnek a k@rvasag az hogy se nem csehek sem nem szlovakok :)) Anyazzak is a ket nepet mikor Nagymorva birodalomrol van szo ami erdekes is hisz Szvatpoluk mar a Frank birodalomnak is behodolt akkor ha jol tudom de majd utanna nezek .Az erdekes az Akoska hogy miert nem agalsz a Kelta Birodalomert? Kar hogy ezt nem tartottak fontosnak Trianonban mikor is egesz Nyugat Europat a keltak leszarmazotainak kellet volna adjak akik az irek es skotok :))). Amugy ha figyelmesen elolvasnad a dolgokat es folleg figyelnel tori oran felremlene elottes az oszirozsas foradalom amikor is mar nem volt Osztrak Magyar monarchia hanem Magyarorszag aki fuggetlenedet Ausztriatol.Ha nem let volna aTanacskoztarsasag aki viszafoglalja a Felvideket melyert cserebe adtak viusza a Tiszantult akkor meg az sem lenne a mienk.Amugy nehogy azt hidd hogy ott osi foldeket osztogattak.A franciak le akartak torni a nemet befolyast es Hortynak is felajanlanak meg tovabbi Erdelyi teruleteket ha mellejuk al Oroszorszag ellen ahol attvettek a hatalmat a kommunistak.A problema hogy akkorra mar befejezodtek a harcok a ruszkiknal (igen rusz viszaterve erre ez olyan mint a holland nemet.A hollandnak hiaba magyarazod hogy nemet volt eredetileg mert nem fogadja el hiaba bizonyitottak mar reg be.Ugyanez a mese ukrajnaval is.:)) ) igy nem lett belole semmi.Tortenelembol latszik hogy nulla vagy de akkor miert osztod az eszt nezz szet a wikin meg angolul is megvan hogy igazsagtalan volt es a miert is.......:)))))
"Szvatpoluk mar a Frank birodalomnak is behodolt ..."
Sőt, maga Szvatopluk is alighanem frank származású volt :) Ennyit a nagyszláv mesemondásról!
"miert nem agalsz a Kelta Birodalomert?"
Amiért Makedón Birodalomért sem.
Szarkasztikus Ákos válasza:
"miert nem agalsz a Kelta Birodalomert?"
Amiért Makedón Birodalomért sem.
Orvendek Akoska akkor meg mi bajod a Morva birodalommal hogy az a szlovakoke volt? Mi vagy te hulye vagy povokator? Esetleg mindketto:)))))
Figyelj a franciak banjak a legjobban barmikor ok is a sorsunkra juthatnak tuydod most arrafele vandorolnak a nepek a jolet miatt nem felenk aztan majd latunk ott is dakokat, szlovakokat stb csak pont a keltakkal nem fogunk talakozni :))))))
"Orvendek Akoska akkor meg mi bajod a Morva birodalommal hogy az a szlovakoke volt? Mi vagy te hulye vagy povokator?"
Nem volt a szlovákoké szlávoké volt, az állítás az volt, hogy előbb voltak itt a magyarok, mint a szlovákok, én ezt megcáfoltam a Nyitrai Fejedelemmel. Erre ti jöttetek azzal, hogy a Nagymorávia elmélet tajgetosz pozitív, én meg egy köcsög provokátor vagyok, mert azt mondom, hogy szlávok voltak többségben a területen (felvidéken). Az, hogy Szvatopluk frank volt vagy sem az miért lényeges? Mondj már egy magyar Magyar Királyt 1301 utánról... Különben ha az egész Morávia kitaláció, miért szerepel a fehér ló mondájában?
17:27
"Erre ti jöttetek azzal, hogy a Nagymorávia elmélet tajgetosz pozitív, én meg egy köcsög provokátor vagyok, mert azt mondom, hogy szlávok voltak többségben a területen (felvidéken). "
Ákos, én nem neveztelek semminek (eleve csak jobbikosokat és iszlamistákat szoktam sértegetni :D).
Egyszerűen helyretettem azt a szlovák történelmi hazugságot, amely ősszlovákokkal, meg ősszlávokkal akarja benépesíteni a Felvidéket a magyar honfoglalás előtt. Nincs régészeti bizonyítéka. A Nyitrai Fejedelemség meg Nagymorávia nem bizonyítja azt, hogy azok szláv etnikumú államok lettek volna. Voltak itt Bizánc meg a Frank Birodalom között mindenféle gyorsan váltakozó törzsi államok, de ezek népessége csak kis részben volt etnikai szláv, ezek nem szláv államalakulatok voltak, és ez a lényeg.
A szlovákok ma valamiféle etnikai kontinuitást szeretnének kimutatni a 9. századi állítólagos szláv államalakulatok meg a jelenlegi szlovák nép között, de ez hamis állítás. A Felvidék gyepüként, azaz határőrvidékként funkcionált mind az avarok, mind a korai Magyar Királyság idején, jórészt lakatlan, erdős terület volt. A benépesülése a 13-14. században indult meg, ÉNY, É felől német, cseh, morva, lengyel, gorál, D felől pedig magyar meg horvát népelemekkel. Ez a keverék népesség egységesül majd lassan, a 17-18. századra szlovákként, amelynek nyelvére a legnagyobb hatást a Felvidék jelentős részeit a 15. században megszálló cseh husziták gyakoroltak. Innen a cseh és a szlovák nyelv hasonlósága.
Egyébként valóban nem az a lényeg, hogy ki volt itt hamarabb, de ettől nyilvánvaló hazugságokat még nem kell felkarolnunk.
A szlovákokkal sem ez a baj, hanem az, hogy Trianonnal nem csak az etnikailag szlovák területek szakadtak el Magyarországtól, hanem tisztán magyarlakta vidékeket is erőszakkal bekebeleztek a csehszlovák államba. Másrészt meg az a kicsinyes bosszúra, kisebbségi komplexusra alapuló viselkedésük a probléma, amellyel ma is viszonyulnak a felvidéki magyar kisebbséghez illetve Magyarországhoz, és a magyarsághoz. Ezt kéne megérteni végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!