Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A szlovák politikusok és a...

A szlovák politikusok és a társadalom miért fél ennyire Magyarországtól?

Figyelt kérdés

Most nem Slotára gondolok, mert egyértelmű, hogy idegbeteg. Inkább a normálisabb politikusokra, mint Fico. Nem tudom, hogy ő mennyire normális, de nem tűnik kreténnek. Akkor viszont miért beszél úgy, mintha csak órák kérdése lenne egy Pozsony elleni magyar légicsapás ? Nem látja, hogy a mi hadseregünk nincs a helyzet magaslatán ? Ehhez nem is kell túl sok belső információ, elég megnézni a Wikipédiát.

Mivel a szlovákok elég jól haladnak, ezért feltételezem, hogy nem idióták ülnek a parlamentben. Biztos valami belpolitikai oka lehet, de mi ? Főleg felvidékiek válaszát várom.

És ne gyertek azzal, hogy "azért, mert a tótok hülyék". Nem hiszem, hogy egy átlag szlovák ennyire félne tőlünk.

2011. ápr. 5. 20:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/106 anonim ***** válasza:
91%
Igen, erre már tényleg nem lehet mit írni...
2011. ápr. 5. 21:20
 12/106 anonim ***** válasza:
94%
Én megkockáztatom, hogy Magyarország történelméről is többet tud egy középiskolás, mint ő. Nem az a baj, hogy viccelődünk SMS-ekkel, mert az tényleg jópofa vicc, hanem hogy utána még kötjük is a karóhoz az ebet, hogy márpedig ez így van.
2011. ápr. 5. 21:33
 13/106 anonim ***** válasza:
95%

Szlovákiának NINCSEN történelem.Vili?

A jómagam szerény 28 évével idősebb vagyok,mint Szlovákia.

2011. ápr. 5. 21:34
 14/106 anonim ***** válasza:
95%

Bocs,elírtam...

29 éves vagyok...március 28 óta:)

2011. ápr. 5. 21:35
 15/106 anonim ***** válasza:
32%
Szlovákiának története van nem történelme így megfelel?
2011. ápr. 5. 21:35
 16/106 anonim ***** válasza:
94%

megint elírtam...

március 26

:D

2011. ápr. 5. 21:36
 17/106 anonim ***** válasza:
97%

A szlovákok valóban félnek attól, hogy országuk déli, ma is magyar többségű területsávja előbb-utóbb leszakad Szlovákiáról és visszatér Magyarországhoz. Vagyis megismétlődik valamilyen szerényebb formában az 1938-as első bécsi döntéssel egyszer már megvalósult területrendezés.

A szlovákokban benne van egy eléggé súlyos kisebbrendűségi érzés is. Másrészt a szlovákok nemzeti identitása egyértelműen a magyarokkal való szembenállásra, az 1918 előtti magyar történelem meghazudtolására, egy összehazudott szlovák történelemre lett felépítve.

A szlovákok ellenpéldájaként érdemes megemlíteni a szlovéneket. A szlovéneknek sem volt önálló történelmük 1918 illetve 1991 előtt, mégsem tapasztalható semmiféle dühödt osztrákellenes nacionalizmus a szlovén politikában. Egyszerűen azért, mert Szlovéniában nem él osztrák kisebbség.

2011. ápr. 5. 21:48
 18/106 anonim ***** válasza:
97%

Számomra pedig az értelmetlen Ákos, hogy te - mint magyar ember - miért kötözködsz mindig azokkal, akik büszkék a magyarságukra.

Nem lehetne inkább jót röhögni velünk például ezen a "Szlovákia történelme elfér egy sms-ben" poénon ahelyett, hogy ösztönösen szembehelyezkedsz azzal, aki ilyet ír és azokkal, akik vele együtt derülnek rajta?

Miért kell ezt csinálnod? Azt mondod, hogy primitívség. Szerintem egszerű logika. Elvették az országunk egy nagy területét, de mi nem röhöghetünk egy jót a hiányosságaikon, a fóbiáikon? Nekik lehetett földet rabolni mástól, nekünk most nem lehet nevetni rajtuk?

2011. ápr. 5. 21:57
 19/106 anonim ***** válasza:
91%

Theorux válaszát igyekszem most alátámasztani egy aktuális példával:

[link]

2011. ápr. 5. 21:59
 20/106 anonim ***** válasza:
3%

"Nem lehetne inkább jót röhögni velünk például ezen a "Szlovákia történelme elfér egy sms-ben" poénon ahelyett, hogy ösztönösen szembehelyezkedsz azzal, aki ilyet ír és azokkal, akik vele együtt derülnek rajta?"

- Viccnek nem utolsó de mint történelmi tényt kezelni kicsit ízetlen.

"Miért kell ezt csinálnod? Azt mondod, hogy primitívség. Szerintem egszerű logika. Elvették az országunk egy nagy területét, de mi nem röhöghetünk egy jót a hiányosságaikon, a fóbiáikon? Nekik lehetett földet rabolni mástól, nekünk most nem lehet nevetni rajtuk?"

- Nem tőlünk vették el, de ezt kár megmagyarázni úgysem fognátok fel, inkább nem is koptatom vele a kezem.

2011. ápr. 5. 22:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!