Csak egy, a társadalomra hasznos dolgot mondjál, ami a demokráciában megvan, de az Iszlámban nincs?!
"Csak egy, a társadalomra hasznos dolgot mondjál, ami a villamosban megvan, de a kenyérben nincs?!"
Kb. ezt kérdezted!
demokrácia egy közösségi forma.
az iszlám pedig egy vallás.
most akkor mire is vagy kíváncsi?
Én olyat kértem, ami a demokráciában, megvan. A női egyenjogúság nem ilyen. Ha mondjuk fordítva kérdeztem volna, hogy: "Csak egy olyan, a társadalomra hasznos dolgot mondjál, ami az Iszlámban megvan, de a demokráciában nincs?!" Akkor a válaszod jó lett volna. Na mindegy, azért válaszolok.
A nők tökéletesen egyenlőek, a férfiakkal az Iszlámban, mint ahogy a gyerekek, és az idősek is.
Egyenlőek, de mások a kötelezettségeik, és jogaik. Egyenlőségük emberi mivoltukból fakad, kötelezőségük, és jogaik, pedig nembéli, korbéli, és vallási differenciájukból.
Egyértelmű, hogy nem várhatunk el egy gyerektől azt, mint egy felnőttöl, és egy öregtől, mint egy gyerektől. Ugyan így teljesen másra van szüksége egy gyereknek, mint egy felnőttnek, vagy mint egy öregnek. Ez ugyan így különbség a férfi, és nő között. Egy nőtől nem várhatjuk el azt, mint egy férfitól, minden esetben, és ez igaz fordítva is. És természetesen, mások az igényeik is. Az Iszlámban ezt figyelembe véve vannak megalkotva meg a törvények. Ez hiányzik a demokráciából. Ennek legsúlyosabb következménye, jelen Európánkban, hogy a nőktől többe, és mást várnak el, mint amire képes lenne úgy, hogy női mivolta, e miatt ne sérülne.
"Egyenlőek, de mások a kötelezettségeik, és jogaik"
Ez akkora hülyeség, b*zmeg, hogy már én szégyellem helyetted magam. Hogy a p*csába lennének egyenlőek, amikor mind a jogaik és a kötelezettségeik MÁSOK? Ilyen alapon a kutyák is egyenlőek az emberrel, csak is nekik mások a jogaik és kötelezettségeik. Max. elaltatják őket olyan dolgokért, amiért az emberek pénzbüntetést kapnának, vagy nem is büntethetnének érte.
De ha valami iszlám prédikátor vagy, légyszi menj a vallás témakörbe, mert kezdesz irritáló lenni.
Hát akkor most patt helyzetbe kerültél, mert vagy azt mondod, hogy a nők, férfiak, gyerekek, és idősek nem egyenlőek, vagy azt hogy biológiailag nem különbözőek, és ezért mindnek ugyan az az igénye, és kötelessége.
Vagy ezt mondod, vagy azt, bolondot csináltál magadból.
Köszönöm a "beszélgetést", veled befejeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!