Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen bizonyítékok szólnak...

Milyen bizonyítékok szólnak az úgynevezett "zsidó holokauszt" mellett vagy ellen?

Figyelt kérdés
NEM A VÉLEMÉNYEKRE VAGYOK KÍVÁNCSI, hanem tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tényekre, és a forrásaikra!
2011. jan. 27. 17:12
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:

"nem is mutatható ki cianid mérgezés egyetlen holttestben sem"

Mely holttestek? Mert biztos nem azok amiket elhamvasztottak. Vagy az "utolsó adag", akiket még a táborok felszámolása előtt meg tudtak ölni? Vagy mi? Komolyan, mely holttestekről beszélünk?

"Nem a holttestek valódiságát kérdőjelezem meg, hanem azt hogy elgázosították e őket, és hogy a németek ölték e meg őket."

a. Attól még, hogy tegyük fel nem gázosították el őket, attól még népirtás marad, halálnemtől függetlenül.

b. Ha nem a németek ölték meg őket akkor kik? Az oroszok? Nem, mert akkor hova tűntek azok akiket 1944 előtt hurcoltak el? Az olaszok? Kétlem. A magyarok? Több mint valószínűtlen. A japánok? Nem emlékszem, hogy az angolszászok nőkkel és gyerekekkel is vívták volna háborút a csendes-óceáni fronton. A svájciak? Igen, szerintem a svájciak voltak.

c. Ha tífusztól haltak meg, az akkor is népirtás marad, hiszen a nácik teremtették azokat a körülményeket amibe aztán hagyták őket belehalni.

2011. febr. 5. 21:35
 62/70 A kérdező kommentje:

"Komolyan, mely holttestekről beszélünk?"

- Az összesről, amiről valaha azt állították, hogy a holokauszt során haltak meg.

"a. Attól még, hogy tegyük fel nem gázosították el őket, attól még népirtás marad, halálnemtől függetlenül.

b. Ha nem a németek ölték meg őket akkor kik? Az oroszok? Nem, mert akkor hova tűntek azok akiket 1944 előtt hurcoltak el? Az olaszok? Kétlem. A magyarok? Több mint valószínűtlen. A japánok? Nem emlékszem, hogy az angolszászok nőkkel és gyerekekkel is vívták volna háborút a csendes-óceáni fronton. A svájciak? Igen, szerintem a svájciak voltak.

c. Ha tífusztól haltak meg, az akkor is népirtás marad, hiszen a nácik teremtették azokat a körülményeket amibe aztán hagyták őket belehalni."

- A nácik teremtették a körülményeket? Igen, ők. A sportoláshoz, szórakozáshoz igen. Ugyanis Auschwitz-ban bizony volt úszómedence, futópálya, és színház/mozi is, amely rendelkezésére állt a foglyoknak. Ez ott van a táborban, még nem rombolták le. A tífusz nem a táborban alakult ki, behurcolták a beteg emberek. Egyébként sok tábori katona is belehalt.

2011. febr. 6. 09:08
 63/70 anonim ***** válasza:

"- Az összesről, amiről valaha azt állították, hogy a holokauszt során haltak meg. "

Már megint ugyanaz. Te, legalább felfogod, mit írnak itt neked a válaszokba, vagy csak várod mikor verheted a nyálad? Még mindig úgy állsz hozzá, hogy mind a hatmilliót elgázosították! Így persze, hogy bűzlik neked a sztori, ha még még a "hivatalos" verzióját sem tudod pontosan! Hahó, einstatzgruppen, munkaszolgálat, gettósítás, rémlik valami?

2011. febr. 6. 16:06
 64/70 A kérdező kommentje:

"Már megint ugyanaz. Te, legalább felfogod, mit írnak itt neked a válaszokba, vagy csak várod mikor verheted a nyálad? Még mindig úgy állsz hozzá, hogy mind a hatmilliót elgázosították! Így persze, hogy bűzlik neked a sztori, ha még még a "hivatalos" verzióját sem tudod pontosan! Hahó, einstatzgruppen, munkaszolgálat, gettósítás, rémlik valami?"

Nem állítottam hogy az összeset elgázosították a hivatalos sztori szerint. Amikor azt írtam, hogy az összesről, akit állítólag kinyírtak, arra utaltam, hogy ha az összeset átvizsgálnák is akkor sem találnának ilyen nyomokat (eddig nem is találtak). Az Einsatzgruppéról már írtam korábban is (nem először ismétlem). A munkaszolgálat és a gettósítás pedig nem gyilkosság.

Nem írok lekezelően, nem verem a nyálam. Ellenben a kommentelők azon részével akik "hívők". Én tényleg csak feltettem egy kérdést, és a 40 kommentből még egy sem adott tudományos bizonyítékot, főleg nem forrással. Ne vitatkozz velem, ne akarj hülyének nézni, csak adj bizonyítékot és már meg is ingattad a hitem abban hogy nem volt holokauszt. Nem vakon hiszek benne hogy nem volt, csak nem látok rá (igazi, tudományos) bizonyítékot, hogy lett volna.

2011. febr. 6. 23:38
 65/70 anonim ***** válasza:
48%

Oké, akkor fussunk neki még egyszer:

Dokumentumok: 5 perc keresgélés után ezt találtam:

[link]

Himmler jelentése Hitlernek, az ukrajnai partizánellenes tevékenységről 1942 októberétől decemberig, 51-es számú jelentés, 1942 dec. 29. A jelentés megemlít 363211 kivégzett zsidót (így szó szerint).

Ugyanakkor ilyen "Hitler küldi Himmlernek: Kedves Heinrich, hogy vagy? Irtsuk mán ki a zsidókat!" féle levelekre nagyon ne számítsál, Hitler erre nem adott közvetlen írásos parancsot, személyesen utasította Himmlert, aki ezután parancsba adta (személyesen, szóban) Heydrichnek és Eichmannak, hogy szervezzék meg az erre szóló apparátust (ezt Eichmann vallomása is megerősíti). Többek között a T4 program (a fogyatékkal élők tömeges eutanáziája) körüli közfelháborodás miatt, ami még a német kormányban is heves ellenérzéseket váltott ki, kellett elkerülni az írásos dokumentumoknak a birodalmi bürokráciában való kézről-kézre adását.

Holttestek/hamvak:

"Amikor azt írtam, hogy az összesről, akit állítólag kinyírtak, arra utaltam, hogy ha az összeset átvizsgálnák is akkor sem találnának ilyen nyomokat (eddig nem is találtak)."

Láthatnám ennek a dokumentálását, ami kimondja, hogy nincs nyoma HCN mérgezésnek a holttestekben? Ugyanakkor szemtanúk beszámolója szerint (ugye, megint azok az átkozott, beszámíthatatlan szemtanúk) világosan látszottak a holttesteken a cianid mérgezés tünetei. A vegyi kimutatása a hidrogén-cianidnak mérgezésnek tudtommal kromatográfiával történik, de ezt csak akkoriban találták fel és nem állt nagy számban és megbízhatósággal rendelkezésre.

A hamvakat meg ugye a környező folyókban szétszórták, vagy műtrágyaként használták fel. Tehát nem biztos, hogy kell lennie nyomnak.

Még valami, amire kíváncsi vagy?

Ugyanakkor most is azt mondom, hogy ha tényleg, nagyon akarod látni az igazságot és nem a feszültséget kelteni az interneten (remélem, hogy nem), akkor keress fel egy komoly történészt, akinek ez a szakterülete és beszélgess el vele. Mert én tényleg kétlem, hogy a GyK-n keresztül fel lehetne mutatni minden igényt kielégítő (pláne a te szempontjaid alapján) bizonyítékokat.

2011. febr. 7. 10:49
 66/70 A kérdező kommentje:

Kedves Walter Sobchak!

Azt hiszem ez így már egy meddő vita. Bár legalább te megpróbáltad összeszedni érdemben az érveidet, nem támasztottad alá tudományos bizonyítékokkal és a forrásaikkal. Tudom, hogy nem itt kéne várnom a mindent eldöntő bizonyítéko(ka)t, de azt hiszem az interneten elég nagy mennyiségű infó van, és elég sok ember látja. Gondoltam, akad egy, aki újat mondana nekem ebben a témában (és most nem magam fényezem), de nem volt. Azért egy próbát megért ;) Mindenesetre köszönöm azoknak akik megpróbáltak érdemben válaszolni, bármelyik oldalt is képviselték.

A továbbiakban nem kísérem figyelemmel az érkező válaszokat.

88!

2011. febr. 7. 18:46
 67/70 anonim ***** válasza:
62%

"A továbbiakban nem kísérem figyelemmel az érkező válaszokat."

Ez esetben most már nyugodtan kimondhatom: Soha nem azzal a reménnyel szálltam vitába veled, hogy sikerülhet meggyőzni, pusztán élvezettel töltött el az a szenvedő terelés, szőrszálhasogatás feszültségkeltés, burkolt térítés, amit sikerült kihoznom belőled. "Tudományos" bizonyítékok után kiáltottál, szerintem tisztában vagy vele, hogy feleslegesen, mert neked HITed van, pont, hogy te vagy az aki vakon, megalkuvás nélkül hisz a saját igazában (neked hinni elég, állításaidat bizonyítani nem kell), és mindenféle a világképednek ellentmondó állítást figyelmen kívül hagysz, mert valami kifacsart logika szerint számodra "tudománytalan". Hát kívánom, hogy élj boldogan ebben a lelki szegénységben, ha neked ez jól esik.

Ha ez a topic egy film lenne, a vége ritka unalmas lenne, mert mindenki ezt a végkifejletet látta előre. Hősünk elégedetten dől hátra, mert másfél hét alatt senkinek sem sikerült holmi "tudománytalan" tényekkel megfertőzni elméjét, hű maradt az Ügyhöz legyen bármi is az.

Ja, és gondolom változatlanul nem óhajtasz felkeresni egy történészt.

2011. febr. 7. 19:56
 68/70 anonim válasza:
46%

Ha már úgyis egyetemre jársz, tudod, hogy működnek a dolgok. Beülsz egy előadásra, vagy csak odamész egy történészhez és hidd el megmagyarázza neked a lényegét. BTK tudom... ahogy te fogalmaztad az emberek füvezős paradicsoma... hát ezzel nagyon nem értek egyet.

Én jártam egy holokauszt folklór nevezetű szemináriumra és igen megdöbbentő tények tárultak a szemem elé. Olyan korabeli felvételek, ami minden kétséget kizárólag bebizonyítja a kegyetlenkedéseket és magát a holokauszt létezését. (habár én eleve nem kételkedtem benne)

A lényeg olvass eleget a témával kapcsolatosan és menj el egy történészhez

2011. márc. 24. 10:01
 69/70 anonim válasza:
57%
Évekkel ezelőtt hallottam előszőr a holokauszttagadás szót. Először egyszerűen lehülyéztem a holokauszttagadókat,majd egy-két év után érdekelni kezdett a dolog,de csak kíváncsi voltam,miről is szól ez az egész... Vajon milyen drogot használt az a hülye,aki ilyet kitalált,hogy nem volt holokauszt?!? Egyre többet olvastam a dolog után,és három-négy esztendő "kutatás" után sem találtam SEMMILYEN igazi meggyőző bizonyítékot arra,hogy a holokauszt abban a formában megtörtént. A holokauszt tagadása ma már bűncselekmény,ahogy a kokmentelők egy része fel is hívja rá a figyelmet. De holokausztszkepticizmus már a második világháború alatt is létezett,a nürnbergi per szörnyű "bizonyítékairól" kiderült,hogy nem léteznek (emberbőrből készült lámpabúra, zsidókból készült szappan....),HAMISAK, az auschwitzi tábort a szovjetek két évig lezárták,ami alatt bebizonyíthatóan átépítették,a hatmillió zsidó áldozat egyszerű képtelenség,fizikai lehetetlenség. Zsidó szervezetek tucatjai tartják eltúlzottnak a hatmilliós számot,és tartják a holokausztot csalásnak. Gyakorlatilag a holokauszt minden eleméről bebizonyosodott,hogy, egész egyszerű trükk. SEMMI bizonyíték nincs rá,ami volt,azt már megcáfolták!!! Persze ezzel nem azt állítom,hogy szerettem volna zsidó lenni Dachauban,de egész egyszerűen hiába kerestem,nem találtam olyan bizonyítékot,ami az egész sztorit megerősítené. Senki nem tudja,hogy mennyi zsidó halt mêg pontosan a koncentrációs táborokban és hogyan,de az ezt kutató történészek legtöbbje 5-800 000 közé teszi az áldozatok számát,akiknek a nagy része ugyan zsidó volt,de gyakorlatilag mindenkit,akit a Német Birodalomra veszélyesnek ítéltek, munkatáborokba zárták. Még a Nemzetközi Vöröskereszt is,akiket egyébként nem egyszer beengedtek ellenőrizni és az általános állapotokat felmérni a munkatáborokba,maximum 1,2 millióra teszik az elhunytak számát. Próbáljátok meg megérteni,hogy nem vagyok antiszemita meg újfasiszta,egyszerűen csak érdekelt,és azt kell mondanomhogy beálltam a holokausztszkeptikusok millióinak sorába. Ne szajkózzátok a hatmilliót,hanem vegyétek ti is a fáradságot,és nézzetek utána!!! Jó szórakozást!!! :-)
2014. febr. 28. 15:43
 70/70 anonim válasza:

VÉLEMÉNY

A kommenteket elolvasva a kérdésfeltevő, aki 88 felkiáltással búcsúzott, egyértelműen lejáratta magát.

Eddig 3 holokauszt megtörténtét kétségbe vonó ismerősöm van, és mindegyikükre jellemző, hogy

1) általános- és középiskolában a történelem tantárgyat nem szerették, gyenge eredményeik voltak

2) felnőtt fejjel sokkal jobban érdekli őket a történelem, de tanár és tankönyvek nélkül igyekeznek "bepótolni" a hiányosságaikat, nagyon specifikus érdeklődésüket kielégíteni (jellemzően a világháborúkra terjed csak ki a fokozott, felnőttkori, történelem iránti lelkesedésük)

3) korlátolt vagy nagyon gyenge angol nyelvtudással bírnak, és ebből kifolyólag csak a magyar neten keresnek

2015. ápr. 21. 20:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!