Elfogadható 160 ukrán katona halála négyzetkilométerenként?
Pontosan nem tudni, hogy mennyi területet foglaltak vissza az ukránok, de 80-250 négyzetkilométer között írnak hírportálok.
Ha a legoptimistább becslést vessszük alapul akkor, átlagosan 160 ukrán katona halt meg 1 négyzetkilométer területért.
Oroszország 116 000 négyzetkilométer területet vett el Ukrajnától, ez most lecsökkent 115 750 négyzetkilométerre.
Ha továbbra is ilyen veszteségekkel számolunk akkor 18 millió 560 ezer katona fog meghalni mire az utolsó négyzetkilométert is visszaveszi.
Az oroszokkal az a baj hogy nem nyugati típusú demokrácia. Mert akkor minden joguk meg lenne hozzá hogy lerohanják ukrajnát.
Mind a fejlett nyugati államok a történelmük során számtalanszor.
126:
- Mióta van Ukrajna meg ukrán nép ?
Itt találsz erről egy rövid összefogást:
- Ki határozza meg az államként és népként elismerésüket ?
Az egyes országok szuverenitásának körébe tartozik, hogy mely államokat ismernek el és melyeket nem.
- És területi kiterjedésüket ?
Nemzetközi jogilag a nemzetközi/államközi szerződések, de facto pedig az erőviszonyok.
Én kívánatosnak tartanék egy általános nemzetközi szabályrendszert az államhatárok módosításának kritériumaira, melyek között nagy szerepet szánnék az ott huzamos ideje élő népek akaratának.
128-130:
Én elítélem azt, ha az usa beavatkozik a hozzá közeli országok belpolitikai viszonyainak alakulásába.
Nektek viszont úgy látszik van egy olyan perverziótok, hogy lehetőleg a mi közelünkben is legyen egy olyan hatalom, amely vindikálja magának a jogot, hogy neki tetszően alakítsa a szomszédos országok uralmi viszonyait.
Szóval azért biztosítanád Oroszországnak Ukrajna lerohanásának jogát, mert nyugati hatalmak is rohanhattak le országokat korábban, így méltánytalan lenne az oroszokat ugyanettől megfosztani?
Ukrajnának azért lehet szava ez ellen, vagy ők csak csendben viseljék ezt el, hiszen hóditáshoz meghódítandó terület is kell, és az oroszok hóditáshoz való joga nem szenvedhet csorbát?
Szerintem az ukránok már így is többet tettek meg, mint ami tőlük elvárható.
Megmutatták az oroszoknak, hogy nem nézik ölbe tett kézzel azt amit csinálnak, és hatalmas veszteségeket okoztak az oroszoknak.
Egységesen a nyugati szövetség is fájó intézkedéseket vezetett be.
Szóval maga az a cél, hogy megbüntessék Oroszországot, az megtörtént.
A kérés, hogy hogyan tovább?
Mert azt lehet látni, hogy nincs meg az az erő Ukrajnában, amivel vissza tudná foglalni a területeket, és hatalmas veszteségeket szenvednek.
A kérdésem erre vonatkozott, hogy van-e ennek tovább értelme? Miben bíznak, mennyi ember fog még meghalni úgy hogy lehet 1 év múlva ugyanott toporognak? Szerintem az ukránok már megtették ami tőlük telik, nem kellene őket belehajszolni egy reménytelen, nagy veszteséggel járó végeláthatatlan küzdelembe.
135:
Ukrajna támogatói rendszeresen úgy nyilatkoznak, hogy azt, hogy mi a győzelem, az ukránok határozzák meg maguknak. Felelős állami vezetői szinten senki nem hajszolja őket semmibe. Pszichopata háborúimádó milbloggerek és hasonlók szintjén előfordul persze ilyesmi, és még cifrabbak is, de ezek megnyilvánulásaira nem érdemes építkezni egyik oldalon sem.
Ukrajna addig hoz áldozatokat, amíg jónak látja. Magyarország Világosig látta jónak. Utólag lehet okoskodni, hogy minden áldozat felesleges volt 1849 áprilisáig, de ez mindig csak folyamatában dől el, előre ritkán ítélhető meg pontosan a mi mit ér meg kérdése.
Mihajlo Podoljak pszichopata milblogger, hogy neki a Krím kell ?
És Novák Kati milyen véleményt képvisel, hogy szerinte is Krím Ukrajnáé ?
Elméletileg lehet igen, de gyakorlatilag ?
" Itt találsz erről egy rövid összefogást "
Én erről saját szavas, rövidített összefoglalót szerettem volna hallani / olvasni, nem pedig egy Wikit kopipéjsztelni.
" Az egyes országok szuverenitásának körébe tartozik, hogy mely államokat ismernek el és melyeket nem. "
Franciaország mind a mai napig megtagadja Regionális és kisebbségi nyelvek kartájának elismerését.
A Cári Oroszország, amit a népek börtönének csúfolnak, érdekesmód hivatalosan elismerték a litvánok, lettek, észtek, sokféle kaukázusi meg szibériai nép létét, de az ukránokkal meg hadilábon álltak.
Aztán jött Lenin, Hruscsov, és Brezsnyev, és a többi történelem ...
" Nemzetközi jogilag a nemzetközi/államközi szerződések, de facto pedig az erőviszonyok. "
Meg azért mindennek az alapja az, hogy belpolitikailag hogyan döntenek a területszervezésről, és csak azt lehet nemzetközi viszonyokra emelni.
A Cári Oroszország / Orosz Köztársaság, és a Szovjetunió nem véletlenül ellentétben álltak.
Amikor meg az Orosz Föderációt alakították, az akkori elnök, Jelcin az meg egy alkoholista volt.
" Én elítélem azt, ha az usa beavatkozik a hozzá közeli országok belpolitikai viszonyainak alakulásába. "
Meglepően hangzik, de nem vagyok megveszekedett USA-ellenes, van, amikor nincs kivetnivaló az USA háborúiban, nem kritizálok / csendesen, de én is elfogadom, és van, amikor öncélú, indokolatlan háborúkat indít és vezényel le, azok ellen tiltakoznék.
Kuba, Venezuela, Nicaragua és társai azok működésképtelen kócerájok, bűnszervezetek vezetik azokat, azokért ki tüntetne StandwithCuba / hasonló feliratú táblákkal ?
" Nektek viszont úgy látszik van egy olyan perverziótok, hogy lehetőleg a mi közelünkben is legyen egy olyan hatalom, amely vindikálja magának a jogot, hogy neki tetszően alakítsa a szomszédos országok uralmi viszonyait. "
Ukrajnával az a probléma, lehet hogy jogilag / papír szuverén ... de amióta formálisan önálló országként létezett, azóta volt olyan, hogy nem valamelyik oldal bábja volt az aktuális hatalom ?
Nevezték Janukovicsot orosz bábnak, és Tyimosenkót / Porosenkót / Zelenszkijt USA / EU-bábnak. És vannak is olyan esetek, ahol kilóg a lóláb, főleg Zelenszkijnél.
Zelenszkij az elnökösködése előtt csajokat castingolt az Orosz - Ukrán Megasztárban, nyilvánvalóan nem ért az államigazgatáshoz / közigazgatáshoz, nemhogy nemzetközi politikához, egyetlen szóval semmihez, a valódi döntéseket mások hozzák helyette.
https://www.youtube.com/watch?v=KqkcjdlKXlg
Amúgy a hangulatkeltést hagyva Oroszországnak nincsenek területi igényei az Odessza - Lemberg - Breszt-Litovszk - Grodnó - Vityebszk városokat összekötő vonalakon túl, ők inkább keletre terjeszkedtek.
Ha a hülyeség eluralkodik az oroszokon, arról plakátolnak állami pénzből jóváhagyva, hogy Alaszka is az övéké volt, abban a témában én nem bolygatnám a jelen állapotokat :D
Amúgy a következetesség kedvéért, a románok nem a kedvenceim, de a Moldovával kapcsolatos igényeiket nem ellenzem.
Vagy most az van, hogy az 1991-ben rajzolt határok szentek és sérthetetlenek, és megváltoztathatatlanok ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!