Elfogadható 160 ukrán katona halála négyzetkilométerenként?
Pontosan nem tudni, hogy mennyi területet foglaltak vissza az ukránok, de 80-250 négyzetkilométer között írnak hírportálok.
Ha a legoptimistább becslést vessszük alapul akkor, átlagosan 160 ukrán katona halt meg 1 négyzetkilométer területért.
Oroszország 116 000 négyzetkilométer területet vett el Ukrajnától, ez most lecsökkent 115 750 négyzetkilométerre.
Ha továbbra is ilyen veszteségekkel számolunk akkor 18 millió 560 ezer katona fog meghalni mire az utolsó négyzetkilométert is visszaveszi.
Hónapokig tartó kvázi állóháború előzte meg azt is, hogy az orosz védelem összeomlott a Dnyeper nyugati partján, és futva menekülve hagytak hátra sok ezer négyzetkilométernyi megszállt területet.
Az ukránok célja elég egyértelműen egy hasonló, csak még sokkal nagyobb visszavonulás kierőszakolása az oroszoktól Herszon és Zaporizzsja megyékből. A Krím irányából történő ellátásukat próbálják nehezíteni, hogy lőszer és fegyver utánpótlás akadozásával ne nagyon legyen más választásuk az oroszoknak.
Ha, ismétlem, ha sikerrel járnak, akkor hirtelen óriási terület kerülne vissza hozzájuk.
Nem hiszem, de a történelem könyvekbe már benne lesz.
Most a legoptimistább nyugati hírportálok számai alapján számoltam.
Nyilván ha az orosz vezérkar adataival számoltam volna, akkor sokkal magasabb számok jöttek volna ki.
Azt elfelejtettem leírni, hogy ha megnézzük, hogy milyen sebességgel halad az ukrán ellentámadás, akkor 350 év kell ahhoz hogy visszavegyék az elcsatolt területeket.
Akkor ilyen szempontból még rosszabb az ukránok helyzete...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!