Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nem bombázták Auschwitzo...

Miért nem bombázták Auschwitzot a II. világháború alatt?

Figyelt kérdés
2010. szept. 23. 22:11
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

"Miért nem bombáztak pl. kórházakat? Ott is a legtöbben halálraítéltek voltak,gyógyszer és egyéb felszerelés híján! "

Látom azt sem tudod miről beszélünk. Egy kórház mióta szolgál népirtásra? Le kell bombázni, hogy életeket ments ezáltal?

2010. szept. 23. 23:06
 22/36 A kérdező kommentje:

"Az pedig mese,hogy Auswitzot a háború után építették! Beszéltem olyannal,aki szerencsére visszajött onnan!"

Bocs, de az állítás (bár írtak ilyet előttem) de nem az hogy a háború után építették, hanem hogy átépítették. Csak valószínűleg a kedves válaszadó félreolvashatott valamit. Egyébként ez tényleg igaz. A háború után az oroszok lengyel közreműködéssel úgymond "helyreállították".

2010. szept. 23. 23:10
 23/36 A kérdező kommentje:

"Igen, de vedd figyelembe, hogy a szövetséges hatalmakat nem igazán érdekelték a civilek. Ők a háborút akarták megnyerni. Azzal, hogy felrobbantanak egy vasútvonalat, az súlyos csapás, mert a legtöbb sín nem csak a fogolytáborba ment, hanem máshova, és ezzel megnehezítették az ellenség logisztikáját, és ugye éhes katona - lázadó katona. Ők meg nem bánták volna, ha a lövészárkokban összepakolnak aztán hazamennek... "

Ezt tartom énis legelfogadhatóbb magyarázatnak. Nem hiszem, hogy a civilek életét féltették annyira. Technikailag meg tudjuk, hogy megoldható volt, hisz a Buna (6km-Auscwitztól) bombázásaikor be is esett egykét bomba.

2010. szept. 23. 23:13
 24/36 anonim ***** válasza:

"viszont lehet, hogy három milliót meg mentenek."

Ez hogy jött ki neked? Az előző tábort is a rabok építették. Ha azt szétbombázták volna, akkor az új rabokkal építtetnek másik barakot. A bombázással egy életet se mentettek volna meg.

2010. szept. 23. 23:54
 25/36 A kérdező kommentje:
No picit gondolkodtam közben és megpróbáltam magam Eisenhower helyébe képzelni. Megosztom veletek mire jutottam. Én valószínűleg szemrebbenés nélkül bombáznám, hiszen egy háborúban az ember azt mérlegeli hány emberélet árán hányat menthetünk meg. Viszont meglenne a visszatartó erő a jog. Hiszen a jog olyan fogalmat nem ismer, hogy "már úgyis halálraitélt" és valószínűleg a közvélemény ugyanúgy elítélne, míg ha nem teszek semmit, akár még hős is lehetek.
2010. szept. 23. 23:55
 26/36 A kérdező kommentje:

"Ez hogy jött ki neked? Az előző tábort is a rabok építették. Ha azt szétbombázták volna, akkor az új rabokkal építtetnek másik barakot. A bombázással egy életet se mentettek volna meg."

Sehogy sem jött ki, ez nem matekpélda, írtam egy számot. Ám de most mondd meg nekem ha lebombázzák a gázkamrákat hol irtják a rabokat? Vagy egy gázkamra már alapásáskor üzemképes?

2010. szept. 24. 00:29
 27/36 hollófernyiges ***** válasza:
Ne Eisenhower, hanem Sztálin helyébe képzeld magad, Lengyelország az ő reszortja volt.
2010. szept. 24. 08:09
 28/36 anonim ***** válasza:

"Miért nem bombázták Auschwitzot a II. világháború alatt?"

Mert nem volt ott semmiféle katonai célpont.

A közelben volt néhány: pl. egy műgumigyár, amit 4 alkalommal bombáztak.

A táborok bombázása az ott lakók halálát okozta volna.

Az odavezető vasútvonalak rombolása szóbakerült, de elvetették. Egyrészt az akkori technikával csak kevés kárt lehetett okozni a vasútvonalakban, és ez csak néhány órás fennakadást okozott volna. Másrészt: ha sikerül is a vasútvonalak bombázása, ennek egyetlen közvetlen következménye az lett volna, hogy akadozott volna a táborok élelmszirellátása, ami sok fogoly éhhalálát okozta volna.

Zsidó szervezetek 1944 folyamán többször is követelték a bombázást, azonban ezt szakmai alapon elvetették. A szövetséges álláspont az volt, hogy a táborok lakóinak megmeneküléséhez meg kell nyerni a háborút.

23:00

"Hány lakója volt egy ilyen tábornak? Max másfél millió csúcsra zsúfolva. És ez nem jelenti azt hogy mindenki áldozatul esik, viszont lehet, hogy három milliót meg mentenek."

Hogyan mentenek meg?

2010. szept. 24. 11:38
 29/36 anonim ***** válasza:

"Azzal, hogy felrobbantanak egy vasútvonalat, az súlyos csapás"

Nem súlyos csapás. 1944-ben napont több száz helyen romboltak le német vasútvonalakat az amerikaiak és britek légitámadásokkal. Így néhány órás fennakadásokat lehetett okozni, az ilyen hibákat a gyorsan mozgó sínjavító csoportok azonnal kijavították. Magyarországon is naponta bombázták 1944 őszén a pályaudvarokat és síneket, anélkül, hogy ez a közlekedésben komoly gondokat okozott volna.

2010. szept. 24. 11:43
 30/36 anonim ***** válasza:

"Ám de most mondd meg nekem ha lebombázzák a gázkamrákat hol irtják a rabokat?"

Akkor nem adnak nekik enni, puskatussal fejbevágják őket, hideg őszi/téli napon lelocsolják őket vízzel stb. A háború vége felé gázkamrákat már alig használtak.

2010. szept. 24. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!