Ki mit gondol, hogy az USÁ-ban megszüntették az alkotmányos abortuszhoz való jogot? Én támogatom.
Lefordítva: nem számít alkotmányellenesnek az abortusz betiltása. 13 republikánus állam kapásból be is tiltotta.
Szerintem helyes. A magzat a fogantatás pillanattól fogva egy külön élet, nem az anya teste, csupán abban fejlődik. Nagy félreértés belemenni a vitába, hogy a fejlődés melyik szakaszától számít valami életnek, mert senki nem tudja bebizonyítani, hogy az úgynevezett lélek vagy öntudat mikor jleenik meg a testben - ezért azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy ez a fogantatáskor megjelenik.
Értem, hogy a woke és feminizmus szerint az az "anya teste" meg "önrendelkezés", sőt ami ijesztő, hogy a jobboldali barátaim túlnyomó része is inkább abortuszpárti, de én nagyon örülök ennek a győzelemnek a józan ész oltárán. Persze nincs kétségem, hogy szavazás hova fog kifutni. Számomra vicces, hogy egyesek azt mondják, "vissza a középkorba" konkrétan arra, hogy valakik az életet védik... Másfelől a legnagyobb baromság ez a kijelentés, hiszen a középkorban többnyire mindig is volt abortusz :)).
Teszem hozzá, három esetben támogatnám az abortuszt: ha annyira fogyatékos a gyerek, hogy nem képes az önellátásra avagy "hasznot" termelni a társadalomnak, akkor, ha nemi erőszakból fogant, vagy ha veszélyezteti az anya életét a szülés. De semmiképp sem akkor, amikor a 22 éves kiscsaj még inkább "élni" akar meg pasizni.
Nagyon bírom az álszentséget. "Az abortusz gyilkosság", "a gyerek érdeke". Érdekes, megszületendő bébi után senki se érdeklődik, pedig mekkora pofára esés lenne, ha a gyerek szájából hallanák, hogy "bár meg se születtem volna", mert amúgy otthon érzelmileg/fizikailag bántalmazzák (amire igen nagy az esély, minél fogva nem kívánt) vagy csak szimplán nincs annyi pénze/ideje a családnak, hogy eltartsanak egy gyereket. Az állami gondozásról meg ne is beszéljünk.
Aki a gyerek érdekét nézi, annak inkább a szülést kéne feltételekhez kötnie!
"pedig mekkora pofára esés lenne, ha a gyerek szájából hallanák, hogy "bár meg se születtem volna""
Istenem... Te mikor hallottál ilyet egy gyerek szájából? Bírom ezeket az öngyugtató, szánalamasabbnál szánalamasabb magyarázkodásokat a lelkiismertüktől háborgó, gyilkos nők szájából.
# 47
Kaliforniában a magzat méhen kívüli
életképességéig, azaz a 7. hónap elejéig legális az abortusz, bármilyen indokkal.
Ezt tervezik most a születésig kiterjeszteni egy törvényjavaslat alapján.
46. Képzeld, hallottam már, különben miért írtam volna???!
"Gyilkos nők" ne drámázz
Az amerikai abortusszabályozás sokkal liberalisabb volt, mint az Európában szokásos.
EURÓPAI SZABÁLYOZÁS:
Az abortusz a nő döntése alapján csak a terhesség első harmadáig, altalában a 12. hétig legális. Utána alapesetben szigorúan tiltott és bűncselekménynek minősül, csak kivételes esetben, igen súlyos egészségügyi indokkal végezhető el.
USA EDDIGI SZABÁLYOZÁSA:
A Legfelsőbb Bíróság 1973-as, most eltörölt döntése alapján az abortusz alkotmányos alapjog egészen a magzat méhen kívüli eletképességéig, egészen a 24-28. terhességi hétig.
Az 1973-as döntés alapján csak a már méhen kívül eletkepes magzat abortalasát lehet tiltani, de az sem kötelező, ez az egyes szövetségi allamokra van bízva.
Utóbbi kitétel miatt 7 liberális amerikai szövetségi állam egészen a születés engedélyezi az abortuszt, bármilyen indokkal.
Továbbá az 1973-as döntés, az Európai szabalyozashoz képest extrém tág határok között engedélyezi a harmadik trimeszteres abortuszokat is, a nő testi és lelki-mentális egészségének védelmében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!