Hányat kell még aludni az orosz támadásig Ukrajna ellen?
Én már annyira izgulok és imádom a haditechnikát. Szeretnék végre hadtörténelmet látni, valós időben.
Nagyapáim és apám is mesél háborús dolgokat, de én fiatal vagyok és még csak a krimi meg a donbaszi meg a szíriai háborút volt alkalmam követni, azok izgalmasak voltak, de lehetne már valami nagyobb szabású is!!
10:
Azért tévedsz, mert olyan háborúkból indulsz ki, ahol az egyik oldalon egy nagyhatalom állt, a másik oldalon meg egy relatív gyenge állam. Ott a tamadó nagyhatalom részéről fontos, hogy egyrészt a sajat veszteségeit minimalizálja, másrészt az ellenség civiljeit megkímélje, hogs a háború utáni konszolidációt ezzel elősegítse. Egy világháború vagy legalábbis kontinentális léptékű háborúban ismét előjönne a másik hátországának demoralizálása. Vagy hagyományos bombákkal, vagy atomfegyverekkel, esetleg kevésbé kontrollálható sorkatonák tömeges bevetésével, városi harcokkal, de sok civil áldozata lenne.
13:
Szóval szerinted az izraeli titkosszolgálat is árnyékra vetődött?
15:
Szóval ha lesz háború, azt semmiképpen nem az oroszok fogjak kezdeni? Még ha látszatra úgy tűnik, akkor sem?
17:
Szerintem viszont érdeke.
Az már kiderült, hogy ha Ukrajna nem is lesz belátható időn belül NATO-tag, a nyugat elkezdte erősen tömni modern fegyverekkel. Ez azt jelenti, hogy Ukrajna rövid időn belül potens katonai ellenféllé nőheti ki magát, alig párszáz km-re az orosz középhatalmi statust biztosító kaukázusi olajmezőktől.
Szerintem Putyinnak igenis érdeke messzebb tolni magától Ukrajna keleti határait, mégpedig mostanában, mert most még megvan az elsöprő katonai fölénye. De ez a fölény gyorsan fogy, így a gyors támadás az orosz érdek szerintem.
Putyinnak érdeke annektálni egész Ukrajnát (ahogyan részben már megtette a Krím-félszigettel).
A kérdés csak az, hogy mikor teszi meg. Megvárja, amig Kína is melléáll (az olimpia végén)? Ki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!