A nyugati világban tapasztalható baloldali előretörésben mekkora szerepet játszik a jobboldal alább látható, individualista, társadalomellenes jellege? És miért van erre igény Magyarországon?
Elképesztő, mennyire individualista ez a neoliberális jobboldal. Ráadásul a kamu hazafiaskodásuk ellenére semmi nemzeti kohéziótudatuk nincs, abból áll a gondolatviláguk, hogy nincs társadalom, csak egyének vannak, nincs társadalom, semmi nem köt minket össze, csak elszigetelt egyének atomizált, kohéziótlan halmaza. Nyugat-Európában ez ciki, de Magyarországon erre hogyhogy van igény?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__..
Kedves kérdező!
Annyi hozzáfűznivalóm lenne még, hogy ha mindenkit, aki nem a te gazdasági és társadalmi elképzeléseidet támogatja, beskatulyázol a jobboldalra, akkor ne csodálkozz, hogy teljesen ellentétes véleményen lévő emberek lesznek közöttük.
A 16-os pontos eszmeiségére pedig én sem bírok rájönni...
#22 16-os vagyok.
Jobboldali liberális (másnéven libertariánus) vagyok, és az anarcho-kapitalizmussal is szimpatizálok.
23!
Köszönöm! Volt egy ilyen tippem egyénként.
Kedves 22!
Köszönöm a felvetésedet.
Nem én skatulyáztam be őket jobboldalra, ők jobboldaliak. Azt izgalmas számomra látni, hogy mennyi tabu van a jobboldalon, mekkora elképesztő különbségek vannak közöttük, amit ők tagadnak, és nem győznek elhatárolódni egymástól. Ez kívülállóként roppant mulatságos.
Szó nincs róla, hogy mindenkit jobboldalinak gondolnék, aki nem teljesen ért egyet velem. A baloldal mezsgyéje is roppant széles, de ezeket a különbségeket mi őszintén megvitatjuk egymás között, bár ekkora különbségek azért nincsenek közöttünk.
A jobboldal folyamatos identitásvesztése, identitáaválsága az ok.
A francia forradalom óta a konzervatívok folyamatosan feladják az állásaikat. A mai konzervatívok az akkori korban liberálisnak számítanának. Az akkori konzervatizmusra hasonlító pártok, vagy mozgalmak szinte nem is léteznek, de ha léteznek is, szélsőjobboldalinak minősítik őket.
27) Hazudtál. A legutóbbi felmérést a baloldali PD vezeti, ráadásul az októberi helyi választásokon is ők szerepeltek a legjobban. Egyik bástyájukat sem veszítették el, és kiütötték a jobboldalt Consenzában, bevették Rómát, Savonát, Torinót stb (az "Olasz Testvéreket" Iserniában ütötték ki, bár nem sok helyen kellett kiütni őket, mert az "Olasz Testvéreknek" nem sok helyi erősségük van).
"az Olasz testvérek viszont minden jel szerint erősödni fog még"
És belelóg a kezed a bilibe. Ezt mégis miből szűrted le? A legutóbbi felmérésen gyengébben mérték őket, mint fél éve.
26) Ez így van. A konzervatívok folyamatosan hátrálnak. 1789 óta próbálják fenntartani a status quo-t, látjuk, mennyi "sikerrel".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!