Valóban egyre inkább polarizalodik a világ és Európa vagy ezt csak én érzem így?
Hatalmas vélemény különbségek vannak kelet és nyugat között mind életformaban mind filozofiaban mind politikailag gondolok itt
Usa EU vs Oroszország de legfőképpen Kína szerepere
És ez a törés az EU belül is létezik van egy szivárványos migránsokal teli határozatlan burokratikus nyugat benne az lmbtq val és a black liveses meter nyíltan feher ellenes fekete raszistaival
És vannak a kelet európai tagállamok ahol a demokrácia másmilyen nagy a korupcio de legalább valamelyest védelmezik a régi rendet.
Natanjehu, Trump bolsenaro, Putyin Orbán salvini képvisel egy irányzatot
Kína egy külön másik irányzat
Biden és az europai "libernyak"ok egy másik kategória a néppárt joreszevel együtt.
""Szerintem a dögöljön meg a szomszéd tehen is", illetve "nekem mindenhez közöm van, de neked semmihez" mentalitásokra gondol."
Kb igen. Még a "minden rossz, ami jó, az holnap úgyis rossz lesz" mentalitás, illetve a "régen még a régen is jobb volt" felfogást toldanám hozzá. Bónusz a "ha átvertek, megérdemled", illetve a "aki hibázik, meg is érdemli a büntetést, minek próbálkozott" külön kedvenceim.
Szerintem ezt a büszke vs szolgalelkű felállást én elfelejteném, mert baromi káros. A magyar népnek komoly önértékelési problémái és kisebbrendűségi érzése van; ezt van aki önmarcangolásként közelíti meg (szolganép vagyunk), van aki makacssággal (büszke nép vagyunk).
"Az a baj a main stream média is pont úgy megváltoztatná az emberek gondolkodását mint te"
Ennek a gondolkodásmódnak meg KELL változnia, mert iszonyú káros. A kritikát nem tudjuk fogadni, azt gondoljuk minden ellenünk van, mindenhol ellenséget látunk és állandóan a múltunkat bizonygatjuk, ahelyett, hogy a jövőnkkel foglalkoznánk.
DE! Ez nem azt jelenti, hogy át kell vennünk a nyugati gondolkodásmódot, és fel kell adnunk a sajátunkat. Engem az öl meg, hogy mintha csak ez a kettő szélsőség létezne: megvetni a gyökereinket (szolganép), vagy pedig foggal körömmel ragaszkodni hozzájuk, mindent elutasítva (makacsság). Ugyanolyan szar mindkettő.
"Ezért megy az erzekenyites minden sorozatban és filmen és ezért minden zöld ami színes és fekete és minden piros ami nemzeti"
Na ez például tipikusan marhára nem igaz szerintem. Az érzékenyítés annyit jelent, hogy elfogadod, hogy más értékrend is létezik, megtűröd befogadod. Nem azt, hogy LECSERÉLED a sajátodat rá. Minden konzervatív magyar valamiért azt gondolja, hogy azt várják tőlünk, hogy dobjuk el az értékeinket, de ez nem igaz. Azt várják tőlünk, hogy fogadjunk el más értékeket is.
Csak éppen ehhez nem vagyunk még elég felnőttek és tudatosak, és kisgyerek módjára kapaszkodunk mindenbe, akkor is ha amúgy rákos betegség módjára rohadunk tőle, mert azt hisszük, ettől vagyunk magyarok. Tipikus kisebbrendűségi érzéses tünet, hogy amikor valaki meg akar győzni valamiről, csak azért ellenállunk, nehogy befolyásolhassanak, mert azt nem bírja az önbizalmunk.
"De a fidesz médiában igen meg kormány eltetes megy ez is igaz."
Hallod, ha még csak az menne! Olyan szintű pofátlanságot én nem hittem, hogy életemben megélek, mint ami a közmédiában megy. Kossuth rádióban betelefonálós műsorban telefonálnak "hallgatók", hogy szeretnék elmondani, mennyire király a Fidesz, amire a műsorvezető: "igen-igen, köszönöm". "Szakértőket" "interjúztatnak" "műsorvezetők" ilyen NYITÓ kérdésekkel: "ön szerint mi a legnagyobb baj a főpolgármester munkájával?". Annyira szürreális, mintha a Tanút nézném. Vagy éppen behívják a főpolgármester ilyen "miért nem itt parkolt?" szintű kérdésekkel. Olyan alja, alpári szintre süllyedt a cucc, hogy nem tudok egyszerűen napirendre térni.
Van némi kisebbség érzésünk mert évszázadokig el voltunk nyomva.elotte meg nagy nemzet voltunk nem egy kis kozephatalom.
Akiket meg elnyomnak utána fanatikus lesz.
Pl az erdélyi magyarok jobban őrzik a hagyományaikat mint mi vagy pl a szlovák magyarok
Miért mert anno elnyomás alatt sinylodtek.
Amúgy nagyon más véleményen vagyunk én úgy látom a nyugat gazdasági és politikai ereje gyengülő és a demográfiai problémáit ideiglenesen a mi és a többi keleti fiataljaink elszivasaval oldotta meg
A piacainkat felvásárolták anno 90 é években gyakorlatilag gazdaságilag lerohantak minket
Mert minden. Hu.e elhitte hogy itt Ausztria lesz 10 éven belül.
Oké hogy most semmire se mennenk az EU nélkül de ezt ők idézték elő hogy felszámolták a hazai gazdasag joreszet.
Nekem senki ne adja be hogy olyan jó az USA vezete egypolusu nyugati világ
És az értékrend amit képvisel
Lmbtq ,black lives meter, a korlátlan abortusz
A vélemény diktatúra, milyen dolog az hogy az amerikai elnök nem szólalhat meg ( Trump) mert letiltja a Twitter a Facebook és a tv
Milyen szabad világ az ha bármi ultrajoboldali linket osztasz meg afacebookon pl kuruc infó és azt a Facebook úgy cenzuraza hogy meg se jeleníti.
Akor is ha nincs benne idegen elleneseg!
Amúgy rengeteg migráns erőszak lett eltitkolta Németországban annak idelyen de még most is szándékosan hogy ne keltsen ellenérzéseket.
Talán én vagyok a hű.ye de ezt látom
Jaaa, ha így veszed, akkor Trump ellen a valóság is kampányolt, mert annyira elborult volt, amit képviselt, de attól még a valóság pártatlan marad.
ÉS ez igaz a fentebb említett oldalakra is. A facebook senki ellen/mellett nem kampányolt. Vannak szabályok a portálon ezeket kell betartani.
Most lehet, hogy te nem hallottad, de a választási csalási ügyben is már odajutottunk, hogy matematikusok cáfolják - teljesen pártatlanul matematikai alapon - a republikánusok "érveit", mert ennyire elszakadtak a világtól.
"Mert minden. Hu.e elhitte hogy itt Ausztria lesz 10 éven belül."
Amúgy nem 10 év alatt, de mostanra már egész közel juthattunk volna a nyugati színvonalhoz, ha 30 éve ezzel foglalkoznának az emberek.
"Nekem senki ne adja be hogy olyan jó az USA vezete egypolusu nyugati világ"
Nem egypólusú és nem is vezeti az USA. Inkább egy USA-EU tengely vezeti akkor már.
"Lmbtq ,black lives meter, a korlátlan abortusz
A vélemény diktatúra, milyen dolog az hogy az amerikai elnök nem szólalhat meg ( Trump) mert letiltja a Twitter a Facebook és a tv"
Az első három, amit felsoroltál az emberi jogokról szól. Tudom, ez nem normális embereket zavar, de tényleg csak emberi jogok.
Az utolsó pedig nem vélemény diktatúra, mivel nem a vélemény alapján büntetnek. A legtöbb tiltás, amit a fb, twitter eszközöl az törvényeken alapszik, pl. törlik a náci megjegyzéseket, amiket pl. Trump előszeretettél irogatott ki.
Pont ellenkező dolog történt. Trump-ot nem tiltották ki, amikor kellett volna, elnézőbbek voltak, mivel ő az amerikai elnök.
"Milyen szabad világ az ha bármi ultrajoboldali linket osztasz "
Jó, azt hiszem itt más gondok vannak.
Engedd meg ,hogy megkérdezzem. Szerinted mindent ki kellene szabad mondani? Bármilyen hülyeség, de kimondhatom?
Ha erre igent mondasz, akkor nem gondoltad át, hogy milyen következményei lennének annak. Mert akkor jogilag nyiltan lehetne hirdetni terrorszervezethez való csatlakozást. Vagy pedofilok nyiltan hirdethetnének, hogy gyerekek keresnek, mivel szerinted bármit lehet mondani, csak tenni nem, viszont ők ekkor még nem tettek semmit.
"Amúgy rengeteg migráns erőszak lett eltitkolta Németországban annak idelyen de még most is szándékosan hogy ne keltsen ellenérzéseket."
Igen, a Föld meg lapos.
Mindent ki lehet magyarázni és az ellenkezőjét is.
Ha te abban hiszel hogy a demokraták és a liberálisok objektívek a hiroldalaikal együtt akor nincs mit írnom akor ők a szent jóság
Trump Orbán és a többi meg gonosz populista náci.es a rosszat képviselik és hazudnak
Én nem látom ennyire feketén fehéren a dolgokat
Ezt hívják úgy, hogy hazudsz. Na jó, csak csúsztatsz.
Nem ezt mondtam, és te is tudod, csak sokkal egyszerűbb elferdíteni, amit mondtam, hogy hazudni tudj valamit.
Nem a liberálisok, meg az Ő híroldalaik, hanem a független híroldalakról beszéltem.
Másrészt, remélem tudod, hogy jelenleg a liberalizmus a legközelebbi eszme a racionalizmushoz. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy ha meg akarod ismerni a világot minél pontosabban egy eszmén keresztül, akkor ez a liberális jelenleg.
"Trump Orbán és a többi meg gonosz populista náci.es a rosszat képviselik és hazudnak"
Mondjuk ez tény. Direkt hoztam fel egy példát, ahol egy matematikus mutatja be, hogy miért hazudnak a republikánusok.
Nem ideológiai alapon, hanem matematikai alapon, ha nagyon szeretnéd linkelhetem a videókat is.
(Btw, fasiszták és nem nácik.)
Azt hiszem, lassan megfigyelhetjük egy akváriumkísérleten belül a kérdés eredeti témáját: hogyan priorizálódik a világ, és hogyan lesz egy teljesen építő és élvezetes vitából szép lassan személyeskedés.
Mindkét oldalon erős meggyőződések adottak, ez eddig nem gond. Eleinte nyitottság, tárgyilaogosság és kérdések jellemzik a beszélgetést, de szép lassan becsúszik 1-2 tényként kezelt saját vélemény, 1-2 erős állítás és tagadás és elindul a feszültség felfelé. Majd egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy már nem a témáról, hanem egymásról beszélgetünk: "hazudsz", "kimagyarázod". Kész a baj...
A hazudsz alapvetően egy tény megállapítás.
Arra utal, hoyg ilyen kijelentéseket tesz, amik nem igazak. Ez jelen esetben könnyen ellenőrizhető volt, mivel olyan szavakat adott a számba, amik nem igazak, nem mondtam.
Most ha az ember nem tudja kezelni a tényeket, akkor az adott szeémllyel van gond. Én teljesen tárgyilagos vagyok minden vitám során.
Félreértésről akkor beszélhetünk, ha nem fogalmaztam volna egyértelműen.
Ha egyértelműen fogalmaztam, de úgy se értette, akkor két opció van, szándékosan hazudott, vagy ostoba.
Éltem azzal a feltételezéssel, hogy nem ostoba, így igen, racionálisan az következik, hogy szándékosan hazudik, mivel nincs más opció.
Persze tőlem okés az is, ha mágára vállalja, hogy ostoba, csak akkor ne ő próbálja megfejteni a világot, hanem hallgasson arra, aki nem ostoba.
Ezzel, hogy hosszabban is kifejtsem, szerintem is sok a ferdítés, feltételezés és félreértelmezés a kérdező állításaiban.
Magyarország történelmét illetően az a véleményem, hogy geopolitikai szemszögből nem a legszerencsésebb helyen ültünk az évek során, emiatt kaptunk a pofánkra rendesen, és ezek a pofonok meghatározzák a történelmünket. Abban is egyetértünk, hogy a rendszerváltás után nem volt túl fair a nyugati cégektől, hogy lazán felkajálták a szocializmusban házi nyuszivá szelíditett gazdaságunkat, ami egy újabb, fájó pofon a történelemtől.
Ugyanakkor fel kellene már valahogy dolgoznunk ezeket, és előrelépni. El kellene felejteni ezt a régi nagyhatalom Magyarország elképzelést, mert ha olyan baromi nagy hatalom lett volna MO, valószínűleg nem pofozzák ennyire jobbról-balról. A gazdaságunk felvásárlása is azért történhetett meg ilyen szinten, mert a szocializmusnak "hála" valójában eszelősen versenykétpelen és elmaradott volt addigra.
Szerintem ha képesek lennénk végre elfogadni, hogy a világ változik, akkor lenne is benne keresnivalónk a kultúránkkal együtt, büszkén és erősen. Ha csak a hisztis lázongás megy, akkor itt maradunk örökre, és mindig valaki csicskása leszünk. Attól, hogy most az a narratíva, hogy mi tanítjuk a nyugatot kesztyűbe dudálni, még nem oldottuk meg a problémáinkat.
A véleménydiktatúra elképzelést nem tudtam feldolgozni soha. A kuruc.info-t, Trumpot és társait nem azért szankcionálják, mert a véleményük ideológiailag nem szimpi, hanem mert feszültséget generálnak a társadalomban. Persze lehet azt mondani, hogy az lmbtq közösség is feszültséget kelt, mert olyanért lobbiznak, ami sokaknál kiveri a biztosítékot, de más az, hogy én kérek magamnak tökfőzeléket, és ez zavar sokakat, vagy valaki olyat ír fel, hogy nekem márpedig nem jár tökfőzelék. Én csak kértem magamnak, ő engem támadott. Ez a különbség.
Ami miatt nehéz erről beszélni, hogy a kettős mérce valós, de ettől még nem lesz véleménydiktatúra. Az, hogy mondjuk egy labdarúgót jobban eltiltanak egy rasszista megjegyzésért, mint egy súlyos sérülés okozásáért, abszurd és felháborító. De ettől még nem lesz igaz az, hogy véleménydiktatúra van.
A médiumok összehasonlítása is érdekes téma. A független média nem objektív, ez tény, abszolút kormánykritikus a megközelítésük. Ugyanakkor ettől még nem lesznek baloldali média!!!
Egyúttal azt, hogy az index és a Telex részrehajlóan felülreprezentálja a kormányoldali hibákat, időnként személyeskedésbe is belemegy összemérni azzal, amit mondjuk a közmédia leművel, minimum erős kijelentés. Azt a pofátlan, aljas hergelést, és propagandát amit a kormány művel én már szavakkal sem tudom illetni. Ha úgy akarnám ezt a két oldalt megjeleníteni, mint gyerekcsínyek, akkor olyan, mintha az egyik gyerek fingópárnát rakott volna a székemre, a másik meg kiszúrta az autókerekemet, összekarcolta a kocsi oldalát, letörte a tükröt is. Nagyon nem összemérhető, és ilyen szempontból engem is triggerel, amikor ezzel vágnak vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!