Valóban egyre inkább polarizalodik a világ és Európa vagy ezt csak én érzem így?
Hatalmas vélemény különbségek vannak kelet és nyugat között mind életformaban mind filozofiaban mind politikailag gondolok itt
Usa EU vs Oroszország de legfőképpen Kína szerepere
És ez a törés az EU belül is létezik van egy szivárványos migránsokal teli határozatlan burokratikus nyugat benne az lmbtq val és a black liveses meter nyíltan feher ellenes fekete raszistaival
És vannak a kelet európai tagállamok ahol a demokrácia másmilyen nagy a korupcio de legalább valamelyest védelmezik a régi rendet.
Natanjehu, Trump bolsenaro, Putyin Orbán salvini képvisel egy irányzatot
Kína egy külön másik irányzat
Biden és az europai "libernyak"ok egy másik kategória a néppárt joreszevel együtt.
De ez a gyűlölködés már 2006 van elkezdődött nemtudom mi lenne a módja hogy befejezuk
Konkrétan ez majdhogynem a városok és a vidék harca
Falusi lakosság szinte mind fideszes
A kisvárosi lakosság is
Bp egyértelműen ellenzéki
A nagyobb városok lakossága kérdőjeles ott fog eldőlni a következő választás
Akár Viktorek nyernek akar nem szerintem durva dolgok lesznek utána ha az ellenzék veszít csalasal vádolják majd a fideszt
Ha a fidesz veszít ugyan ez és lehet hogy nem mond le a hatalomról
Tüntetések káosz kb én erre készülök 22 Ben
Az lenne a legérdekesebb ha kb döntetlen lenne és a mi hazánk torockaival 5 százalékot elérne
Akor O döntene melyik oldalra ál és az lenne kormányon.
De a mi hazánk is végtelenül megosztott fele parthiveknek inkább a fideszre szavazna a balosok ellen fele senkire még akor se ha a baloldali koalíció nyerne.
"De ez a gyűlölködés már 2006 van elkezdődött nemtudom mi lenne a módja hogy befejezuk"
Hát... ha úgy nézzük, már 2002-ben elkezdődött. Én 17 éves voltam akkor, és az akkori fidelitasos iskolatársaim olyan elképesztő agresszióval nyomultak, hogy döbbenet. Ha nem plakátoltál velük, akkor azonnal lekommunistáztak. Ha megpróbáltál vitatkozni, akkor lenézően legyintettek rád, hogy ostoba vagy. Valahogy ettől a beszűkült, szektás fanatizmustól, ami belengte a Fidesz udvarának tájékát mindig undorodtam, még Fidesz szavazóként is.
"Falusi lakosság szinte mind fideszes"
Igen, ezt zseniálisan ismerte fel Orbán. A balosok mindig lenézték a kisembert, míg Orbánnak nem volt büdös lemenni vidékre, ultis párhuzamokat mond a rádióban stb. Eleve ő maga is vidéki gyerek, kerek a sztori. Más kérdés, hogy ettől még nem sokkal jobban veszi őket számításba, de ez másik téma.
"Tüntetések káosz kb én erre készülök 22 Ben"
Én is. Pontosan ez a nagy bűnük, ezt érték el a kétharmaddal... Szomorú vagyok és dühös :(.
Enis falusi vagyok,:)
Persze nálunk ahol élek ez nem sokat jelent kb 20 km belül van 3 város egyik 10 km én belül.
Mégis itt nincs baloldal jobbik van mi hazánk van és fidesz
És nem az a baj hogy itt nem hirdet a baloldal van itt kutyapartol kezdve DK szórólap plakát stb hanem hogy nem értik meg mit szeretne a falu
Pesten sok a diplomás it szektorban dolgozó sok a külföldi és az egyetemista.es a vendéglátásban dolgozó vagy a turizmusban.
Oda az költözik aki jób munkát jó oktatást akar.
Falun családok vannak és mezőgazdaságban dolgozók vagy ipari parkokban ingázó melosok egyszerű munkát végeznek,
Esetleg van pár kiköltöző diplomás aki nembirja a várost
Vagy városi családok akik a falusi csok miatt kikoltoznek mert olcsóbb mint kertvarosok.
Zártabb kozoseg
Sokat járok fel a fővárosba olyan más a hangulat de nem rosszabb vagy jobb csak másabb néha csak sétálni is
MÁV nak dolgozom ingyen utazók bárhova ezért sok helyen járok.
Olyan kormány kéne aki minden csoportot idős fiatalt csaladost nem csaladost városit falusit tanyasit képvisel de ilyen nincs és talán nem is lehet.
"Olyan kormány kéne aki minden csoportot idős fiatalt csaladost nem csaladost városit falusit tanyasit képvisel de ilyen nincs és talán nem is lehet."
Valószínűleg egyenlően nem lehetséges szerintem sem. Törekedni azért talán lehet(ne) arra, hogy minél jobb legyen.
Sok szempontból a szociális helyzet se mindegy most hogy képviselsz egyszerre egy simma szegény sokgyermekes utcaseprot aki nyilván nagy állami beavatkozást akat sok állami segítséget.
Vagy egy nyelveket beszélő diplomás egyedülállót aki minél szabadabb piacot akár hogy korlátlanul gazdagodhason
Nehéz ezt összehozni a szabad piac annak jó aki tud élni vele.
Pénzügyileg és pl egy párkapcsolatban is aki jól néz ki joltud ismerkedni annak jó hogy vannak bulik és a lányok szabadon választanak nem szülök jelölik ki.
Pénzügyileg is aki kreatív és okos és jellemileg is jó az érvényesül.
Viszont szerintem a szabad piacal csak az emberek 5 százaléka érvényesül igazán vagy kevesebb
Huhh, jó ez a beszélgetés, mintha valami álomvilágot írnátok le. :DDD
Az a helyzet, hogy nem. A fidesz nem tud kormányozni és ezt pont meg is utatta a járvány.
Konjunktúrában "kormányozni" nem igényel semmit. Akkor derül ki, hogy valaki tud-e kormányozni, amikor válság lesz, és a fidesz bizonyította, hoyg nem tud.
A legtöbb intézkedésük katasztrófa, nem igazán van olyan, ami egyértelműen jó lenne. Max olyat lehet találni, aminek vannak jó része, de egyben az egész rossz.
Azért ez egy kicsit elvakult Orbán ellenes velemeny a rezsicsökkentés pl? Vagy hogy a covid alatt szepkartya egyenlegunk bármelyik zsebét használhatjuk vagy az ingyen kresz vizsga a fiataloknak
A Csok vagy a fiatal hatásoknak járó 10 millió nem jó?
Vagy az adoviszaterites ami jövőre lesz elvileg. szerinted rossz?
Tőlem belemehetünk. Azokon megyek végig, amiket mondtál.
"ez egy kicsit elvakult Orbán ellenes velemeny"
Nem elvakult, ez egy teljesen racionális vélemény.
"rezsicsökkentés pl?"
Még cslád szempontjából se egyértelműen jó, mert van, ahol a piaci árnak még mindig a 3-szorosát fizetjük, vagyis még mindig lehetne csökkenteni, ha ezen múlna.
A probléma viszont az energetika szektorban van, amiben így is kevés pénz, és nem igazán megy az infrastruktúra karbantartása, fejlesztése.
Mellesleg erről cikkek is születtek, szóval még csak gondolkozni sem kell hozzá:
Önmagában egy adócsökkentés nem lesz jó, mert lehet, hogy nagyobb árat fizetünk vele.
"Vagy hogy a covid alatt szepkartya egyenlegunk bármelyik zsebét használhatjuk"
Már a SZÉP kárty az, ami ebben az esetben nem jó.
Arról nem beszélve, hogy járvány kezelésről volt szó, ha valaki elvesztette a munkáját, akkor a SZÉP kártya sem mentette meg.
"ingyen kresz vizsga a fiataloknak"
Tekintve, hogy a tömegközlekedést kellene propagálni, mivel így az ingyen bérlet a fiataloknak sokkal jobb lett volna.
Játszhatjuk, hogy ránk nem hat a klímaváltozás, hogy nem halnak meg korábban az emberek a levegő minősége miatt, de jobb lenne, ha tudomásul vennék az emberek, hogy vannak gondok.
Szintén probléma, hogy folyamatos nő az autók átlag életkora az országban, amik káros anyag kibocsátása magasabb, így pedig szintén ezt segítik elő.
"A Csok vagy a fiatal hatásoknak járó 10 millió nem jó?"
Ezek kifejezetten rossz dolgok már.
Egyrészt, a fidesz úgy alakította ki a koncepciót, hogy a bankoknál legyen magas a kockázat. Ennek következtében sokkal jobban megnézik, hogy kinek adjanak pénzt és kinek ne.
Másrészt, a legtöbb család támogatás úgy működik, hogy kell valami önrésznek lennie nálad vagy egy jó jövedelemnek. A K&H és MNB is azt mérte 2019-ben, hogy a magyarok egyharmadának NINCS félretett pénze.
És további egyharmadnak nincs annyi, ami fedezné 3 havi kiadásukat.
Ez annyit jelent, hogy nekik kevesebb, mint 700k forintjuk van félretéve.
Csa kegy egyszerű példa, az autó vásárlási támogatás 2.5 millió max, már ezt sem tudják kihasználni, mivel nincs ennyi pénzük.
"Vagy az adoviszaterites ami jövőre lesz elvileg. szerinted rossz?"
A jelenlegi formában? Igen.
Egyrészt, ez egy egyszeri dolog, ami kizárólag a választás miatt lesz, vagyis szavazat vásárlás a célja.
Másrészt, a korábbi költségvetésben, amit elfogadtak nem volt ilyen tétel, vagyis valahonnan az a pénz hiányozni fog.
Szintén érdekes, hogy hogy akarja a kormány kifizetni ezt, mivel a GDP pontos növekedése később jelenik meg, mint amikor már utalni akarják a pénzt.
Továbbá az adóbevallás miatt is érdekes, ami májusban szokott megtörténni, nem az év elején.
Szóval nem ismert a koncepció, nem ismert a fedezet, és még csak nem is azért akarják oda adni, mert olyan jól kormányoznak, hanem mert kell a szavazat, mert nem kormányoznak jól.
De most közelítsük meg máshonnan. Jó, legyenek jók ezek az adókedvezmények meg ilyenek. Az nem zavar, hogy már volt olyan év, amikor nem csak GDP arányosan, de már nominálisan is kevesebb ment pl. az oktatásra?
Én erről beszélek, amikor a negatív hatásokról is beszélek. Elengedhetjük az ÖSSZES adót, csak akkor nem lesz oktatás, egészségügy, rendőrség.
Ezek így is alulfinanszírozott területek.
Meglehetősen egyetértek a #28-assal.
Szerintem a CSOK és a babaváró brutálisan rossz intézkedés. Az egekbe verte az ingatlanárakat, csak az járt jól vele, akinek már volt egy ingatlanja korábban. Egyúttal eltorzítja az emberek világképét is, mert azt mutatja, hogy egy háromgyerekes, gyári munkás párnak simán lehet csilivili új háza, mert az állam ad rá 10 millió babavárót, CSOK 10 milliót + 10 millió kedvezményes hitelt. Ha bármilyen kormány később szigorít, ő lesz a bűnbak, pedig amúgy szürreális a történet.
Ha már friss családokat akartam volna támogatni, akkor inkább önkormányzati bérlakásokat építettem volna ennyi pénzből, amit jelképes összegért lehetett volna tartósan bérelni fiatal házasoknak. Cserébe mondjuk feltételként szabtam volna legalább egy lakáskassza fizetését, hogy amikor visszaadják a lakást, el tudjanak indulni. Ehelyett az állam beszántotta a lakáskassza támogatását és elárverezi az állami bérlakásokat is, mert alapvetően a fenti program nem gazdaságstimuláló hatású, és mennyivel jobban hangzik az "én adtam neked 10 milliót" szlogen. Nettó populizmus.
A szép kártya zsebeinek feloldása szerintem kézenfekvő, és jó lépés volt. Ott parkolt egy csomó pénz, amit így gyorsabban el lehet költeni, hogy beinduljon a gazdaság. Helyes. Ugyanakkor ezt valahogy nem tudom piros pontnak beírni, mintha azért dicsérnénk egy cégvezetőt, mert eszébe jutott kitakaríttatni a folyosót.
Az ingyen KRESZ vizsgát nem is értem. Sem a célját, sem azt, hogy miért lenne ez segítség. Nem a KRESZ vizsga a drága, hanem a forgalmi órák - amiker egyébként most panaszkodott haverom, hogy kb októberre kapott oktatót mostantól számítva.
A rezsicsökkentést nem tudom megítélni, amennyire tudom, kb rosszabbul jártunk vele időnként. Egyúttal a populizmus itt is ott van, mert belecsomagolták az üzenetet, hogy "én megvédelek".
A jövő évi adóvisszatérítési ígéretet röhejesnek tartom. Alapvetően semmit sem vállalt vele, mert annyi lesz a növekedés, amennyit bevall. Ha meg tényleg szétosztja, akkor majd gondoljunk bele: vajon honnan vette el a pénzt a szárnyaló magyar gazdaságból? Tipikus populista választási ígéret, amire mondhatják majd, hogy "Gyurcsány még ennyit sem tett, csak a megszorítás...".
Egy dolgot nagyon megtanul Viktor mester, az pedig az, hogy direktben az emberektől ne vegyen el. Ezért ő bankadót vet ki, amit a végén úgyis kifizetünk, csak a bankokat fogjuk utálni érte. Az egészségügyből von el, mert ha hónapokra kapunk időpontot, majd az orvost szidjuk érte, nem a kormányt. Kádár János 2.0
Nyilván nem lehet adót emelni amúgy is a lakosság túl van adóztatva a jövedelmek terhei itt a legmagasabbak a világon.
Politikai öngyilkosság adót emelni.
Egy bérlakás építő program nekem is teccene lehetőséget adna.foleg ha utólag meg lehetne venni.
Nagyapamek aláírtak a bányában azt hiszem 10 évet és lakást kaptak fiatalon ennél jobb ösztönző szerintem nem kéne a csaladalapitashoz.
Ezen a környéken rengetegen kaptak így lakást nemtudom országosan mi volt a helyzet csak a banyavarosokban volt így vagy mindenhol?
De ezt igen is irigylem a Kádár rendszerből.
A többi döntés helyet ti mit javasoltok az oktatás és egesegugy csak a pénzt viszi ezeken a területeken valóban sok a hianyosag,
Azért mert inkább gazdaság élénkítésre a multik bevonzasara koncentrál a fidesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!