Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a fontosabb számodra? A...

Mi a fontosabb számodra? A haza, vagy az életed?

Figyelt kérdés
Miért?

2015. jan. 28. 07:34
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
42%

"Viszont az életed a hazád védelmén kivül bárhogy meg tudsz halni,úgy hogy senki nem fog rád emlékezni.Ha meg a hazádért halsz meg,felkerülsz a hősök táblájára és nem fognak elfelejteni még ha nem is emlegetnek"

Nem kell hősök táblája! Csak élhető körülmény

2015. febr. 11. 16:15
 42/52 anonim ***** válasza:
55%
A nemzet is a tágabb "nagy családunk".Ezért egyértelmű hogy,ha kell akár az életünk árán is megvédendő.
2015. febr. 11. 18:51
 43/52 anonim válasza:
a négyesnél a pont!!!!
2015. febr. 18. 19:23
 44/52 anonim ***** válasza:
48%
Elsősorban az agymosottság szintjétől és mibenlététől függ, hogy ki emennyire elvakult hazafi és a neveltetés is hozzá tartozik nyilván. Erre végül is születni kell. Pl vannak emberek, akik puskát nem vennének soha a kezükbe, akár vallási okokból, vagy egyéb elvi kérdésből. A kötelező sorkatonaság idején persze nem törődtek ilyesmikkel. Ez az egész haza szeretet dolog egy nagy baromság. Most komolyan mi értelme van ennek? Családhoz még úgy ahogy lehet hű az ember, vagy egy emberhez akit szeret, vagy egy kutyához, macskázhoz is símán, de egy országhoz konkrétan minek?? Ebben semmi logika nincs. Persze vannak olyan senkifiai jellegű emberkék, akiknek tényleg nincs senkijük és semmijük az életben, róluk eltudom képzelni, hogy csak egy országtérképet tudnak szeretni, mert nincs nekik semmi más.
2015. febr. 20. 01:02
 45/52 anonim ***** válasza:

„csak egy országtérképet tudnak szeretni”

Jól van, belőled sem lesz már vitapartner. :)

2015. febr. 20. 23:17
 46/52 anonim ***** válasza:

# 44

Jaj.Ezt az irományodat kínszenvedés végigolvasni.Kiégeti az ember agyát.

Szerinted nagyjaink mind "senkifiai" voltak?Remélem ezt te sem gondolod komolyan.A haza sokkal több mint egy országtérkép, amit szűklátókörő gazemberek kényük- kedvük szerint módosítgathatnak.

2015. febr. 20. 23:31
 47/52 Stainless ***** válasza:

44es..

Mi van a 48/49es hősökkel? Az első és második világháborús katonákkal? 56-al? Petőfi, Batthyány, Kossuth, Széchenyi, és akkor még a középkorból nem mondtam senkit.

44es te nem vagy normális. Átbillentél a ló másik oldalára.

Lehet szeretni a hazát is meg az életed is egyaránt de háborúnál is lehet ezt tartani. Persze sokan meghalnak de ha harcba mész az nem feltétlen egyenlő azzal hogy meghalsz, csak van tétje, valakinek nagyobb, valakinek kisebb. Amúgy magyarnak itt a legjobb lenni, nem Angilában, Franciában stb.

2015. márc. 11. 22:16
 48/52 anonim ***** válasza:
Ha valaki tényleg a haza nevében beszél, az nem akarja a honfitársait feláldozni a hazára hivatkozva. Tehát innentől kezdve, ha a politikai vezetés arra szólít, hogy áldozd fel az életedet a hazádért, abból pontosan tudhatod, hogy nem a hazáról van szó.
2015. márc. 12. 12:40
 49/52 anonim ***** válasza:

"áldozd fel az életedet a hazádért"

Ez nem valami szekta ahol áldozatot kell bemutatni.

2015. márc. 12. 17:01
 50/52 anonim ***** válasza:

Az eletem. Azert jottem el Mo rol mar 1987 ben ugy hogy azota latogatoba is csak egyszer mentem vissza.

A haza az ahol az en eletem nekem jo es ahol jol erzem magma. az hogy hova szuletik az emberegy veletlen tenyezo.

2015. nov. 2. 11:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!