Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mikor fogják már fel az...

Mikor fogják már fel az emberek, hogy Horthy és követői nem voltak nácik?

Figyelt kérdés

2013. dec. 23. 14:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/147 anonim ***** válasza:
100%

"És, amikor a Kormányzó ezeket a bűnösöket elővette, és törvény elé állította: no, ez volt az a bizonyos "fehér terror"

érdekes, pár horthysta szerint köze nem volt a fehér terrorhoz mert még nem volt akkora hatalma

pont erről beszéltem, hogy ellentmondtok egymásnak

inkább ne is írjatok többet mert csak kinevettetitek magatokat :D

2013. dec. 25. 11:12
 32/147 anonim ***** válasza:
100%

kérdező én tanultam történelmet és nem a kommunizmusban születtem

az hogy nem vagy "horthysta" azért van mert nem elfogult tankönyvekből tanulok

vagyis lehet hogy elfogult, de nem Horthy felé

objektív történelemkönyv nincs

2013. dec. 25. 11:16
 33/147 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy tudott róla, de mivel nem volt még akkora támogatottsága, hogy ő intézkedjen, ezért nem tudott semmit tenni. A főkolompos Prónay volt, nem Horthy.Ő előszőr támogatta Horthyt, de mivel pár év múlva Horthy megmondta neki, hogy nem tetszik a nézete, ezért elfordult tőle. É ezért van az is, hogy a Horthy ellenesekt is "üldözték", akik hitül komcsik voltak, mivel a Horthy ellenesek 99%-a kommunista volt.
2013. dec. 25. 13:48
 34/147 anonim ***** válasza:
100%

hát igen, pont ezt mondom én is, hogy valamelyikőtök ezt mondja, akitől idéztem az meg mást állít

horthysta és horthysta között is megoszlanak a vélemények úgy látom

2013. dec. 25. 14:01
 35/147 anonim ***** válasza:
75%

egyébként ajánlom ezt az előadást minden horthystának

[link]

szerintem egyáltalán nem elfogult az előadó egyik irányba sem és sok minden benne van, amivel ti is egyetértetek, ugyanakkor vannak benne szerintem számotokra is meglepő dolgok, érdemes elolvasni

a lustábbak kedvéért idézek belőle pár sort:

"Emiatt minden bizonnyal Horthy nélkül is lett volna fehérterror. Azonban ő maga ismeri el az emlékirataiban, hogy fővezérként tudott az ország „megtisztítása” részeként történt kivégzésekről, amelyeket szükségesnek és elkerülhetetlennek tartott, de egészen addig, amíg politikailag nem váltak a számára kényessé, körülbelül a november 16-i budapesti bevonulásig, határozottan nem lépett fel ellenük."

" 1943. április 16-án például azt mondta Hitlernek a magyar kormány zsidópolitikájával kapcsolatos vádjaira reagálva, hogy a magyar állam „az első volt a világon, amely fennhangon hitet tett az antiszemitizmus mellett”, azaz elfogadta a „numerus clausust"

"A Teleki Pál miniszterelnöknek 1940. október 14-én írt levelében a kormányzó úgy fogalmazott, hogy „egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem."

2013. dec. 25. 14:15
 36/147 A kérdező kommentje:
Ez a link kb sz@rt se ér! Horthy sose mondta, hogy antiszemita lenne. Már vagy 100 horthys könyvet kiolvastam és mindenben az van, hogy nem antiszemita, magyarul ennyit Durbucz dávidról is!
2013. dec. 25. 16:35
 37/147 anonim ***** válasza:
100%

igen, valószínüleg a hasára ütött és beleírta ezt az előadásába

az a 100 Horthy könyv pedig teljesen hiteles lehetett

gondolom a Horthy mosdató művek szívesen siklanak el az ilyen "apróságok" felett, de hát látod, hogy ez is része a történelemnek

2013. dec. 25. 17:23
 38/147 anonim ***** válasza:
100%
Boldog Karácsonyt!
2013. dec. 25. 17:31
 39/147 A kérdező kommentje:
Fejezd már be ezt a Horthy mosdatásos szaságaidat. Akiitt mosdatva van az nem más, mit kádár elvtárs. Kíváncsi vagyok,hányan tudják, hogy mit művelt 1956-ban.
2013. dec. 25. 17:46
 40/147 anonim ***** válasza:
100%

ennyit rólad kérdező

szorul a hurok, már csak a "kiolvastam 100 Horthy könyvet" dumával tudsz jönni és áttereled a szót Kádárra akinek köze sincs ahhoz a kérdéshez amit TE írtál ki

kész röhej

2013. dec. 25. 21:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!