Ti melyik gázpisztolyt vennétek? Mi jó, jobb önvédelemre?
Tartalék fegyvert szeretnék venni a meglévő gázpisztolyom mellé. Olyat, amit hordhatok a nadrágom vagy a kabátom zsebében is. Kettő 5 lövetű revolvert néztem ki, amik a maguk szempontjából különlegesnek számítanak, de nem tudok választani közöttük.
Röhm RG-59 DD
Ez abban különleges, hogy 10 mm-es gumilövedékkel is megtölthető. Gumilövedékkel sétálni pedig elég megnyugtató, ráadásul ahogy nézem ez a legkisebb gumizni is képes revolver. Zsebben elfér simán.
Weinrauch Arminius HW-88 SA
Ez abban különleges hogy alumíniumból készült és a súlya csak fele a megszokottnak. A hagyományos ötlövetűek 500 gramm körül vannak, ez meg csak 270 gramm.
Szóval van két kiváló revolver, két különböző tulajdonsággal amik kiemelik őket az átlagból és nem tudom melyiket vegyem meg. Méretre szinte teljesen megegyeznek. Melyiket, az átlagoshoz képest feleannyi súlyút, vagy azt amelyikből gumilövedéket is tudnék lőni a támadóra?
van itt a fórumon 1-2 ember aki iszonyúan sok ostobaságot hord össze, de minket szól le utána :)
A jobb eset még az amikor tévesen beidéznek valami jogszabályt, pl, hogy az olyan fegyver ami szilárd lövedéket lő ki, az lőfegyver, tehát ha gumit teszek a fegyverembe, akkor lőfegyver lesz belőle :D
Meg ez az mkh kártya marhaság. Mér miért lenne rá szükség? Ki és hol írja elő?
Az MKH kártya nem egy kötelező kellék, lehet gázfegyvered anélkül is, semmi nem tiltja.
Az engedély kiállításához van rá szükség, hogy a hatóság megbizonyosodjon róla, hogy arra az a fegyver valóban gáz-riasztó és nem egy lőfegyver.
Engedélyt ugyanis csak gáz-ra adnak ki, az már mellékes, hogy gumizható e. A jogszabályok világa, ahol csak a szabályok számítanak, ha van engedélyed, akkor joggal hordod, gumival vagy anélkül ,de joggal.
kovpet:
Köszi, megnéztem. Wadie márkájú revolverbe való gáztöltényt tilos tárazni, ha nem Record Chiefed van :)
A neten találtam eladó Umarex CS gáztöltényeket (2016. decemberig jó). Ezen kívül PV-t is tudok szerezni, mert találtam embert, aki gyógyszeres kapszulákba töltött PV-port árul. Hátulra megy az Uma CS, elölre a dobfuratba a tölténnyel megegyező töltőtömegű 120 mg-os PV-kapszula és így 5 lövéssel 1000 mg anyagot tudok majd kilőni :)
-Apuci-:
A kérdést régen tettem fel és azóta rengeteget olvastam és beszéltem emberekkel. Olyanokkal is, ahogy mondtam, akinek gázpisztoly boltja van, olyannal is aki már 2004 óta hord gázpisztolyt. Azt gondolom mind mennyiségben mind minőségben is elég emberektől szereztem be az információkat, akik nagyon értenek hozzá.
Az MKH kártyát nem kell magaddal hordanod, ha a fegyver is nálad van. A viselési engedélyt kell. Te voltál az első, akitől azt hallottam hogy az MKH-t is hordani kell. Több száz embert olvastam fórumokon, de amit te mondtál, soha senki mástól nem hallottam.
elég néhány gunboxtól,és kalibertől független gázpisztoly tesztet megnézni,és látható,hogy mennyi ideig okoz zavart néhány másodpercig.
ezenkívül,az éles harci leírások sem valami hatékonynak tüntetik fel a gázpisztolyokat.
a gumisok sem csodaeszközök ,de sokkal jobbak.
az rg59dd egy gagyi szar,8mm gumi max 25 jouleal.talán lapuval 40j.
akkor már inkább rg89,és igen ,ne legyen szétgumizva.
ezt ott is lehet látni,-
(hacsak nem a tok gyengült le főleg a lapuától!!)
-hogy a dob elején van egy gyűrűszerűség un dobtávtartó ami egyben van a dobbal,na ha ez kissé kupos sokat gumiztak a gp vel.a gp vel csak olyan gumit lehet lőni ami biztosan nem károsítja,
lapuával bármilyen gumit lőni csak éles helyzetben szabad,nekem már tört rg 69 tokot!
a gumisra kialakított gp ket meg lehet be fogják tiltani nemde?az euban az elöltöltős revkok a legtöbb helyen már most engedélyesek.
"a gumisra kialakított gp ket meg lehet be fogják tiltani nemde?az euban az elöltöltős revkok a legtöbb helyen már most engedélyesek."
Soha erről semmit nem hallottam. Franciaországban is például ugyanúgy lehet gumira tölteni a gázpisztolyt. Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban a gázpisztoly hordásához semmilyen engedély nem kell. Bemész a boltba, megveszed, oszt hordod.
"lapuával bármilyen gumit lőni csak éles helyzetben szabad,nekem már tört rg 69 tokot! "
Nem tudom mennyi lövésre gondoltál. Én a Zoraki R1 GG-mmel 150-et lőttem már Lapuával, gumizva, de még semmi baja. De részben hiszek neked. Tudom, hogy a Lapua nagyon durva, az utóbbi időben gyakorláshoz már én is Umarex Walthert veszek.
"az rg59dd egy gagyi szar,8mm gumi max 25 jouleal.talán lapuval 40j. "
Szóval te bevállalnád, hogy ötször fejbelőnek gumival, RG59 DD-vel? Lapuával, 40 Joulellal? Vagy mondjuk akár csak 1-szer, 25 Joulellal?
"ezenkívül,az éles harci leírások sem valami hatékonynak tüntetik fel a gázpisztolyokat. "
Ezeknek szerintem jórészt az az oka, hogy sok a balf.asz használó:
-elsőnek (és néha másodiknak) riasztót táraz
-előveszi és lóbálja, fenyegetni próbál vele, ahelyett hogy elővenné és lőne 2 másodpercen belül
-elővétel után figyelmeztető lövést ad le
-CN tölténnyel tölti
-csak 1-2-t lő vele a támadóra
-4-5 vagy még több méterről lő a támadóra
-cső alá töltve hordja az öntöltőt
-bebiztosítva hordja az öntöltőt
-öntöltőt hord, ami elakad használat közben
-rossz helyen hordja (hónaljtok, bokatok, táska legmélye, kesztyűtartó stb.) és nincs ideje elővenni
-gázpisztoly mellé nincs nála tartalékba legalább egy gázspray, hogyha már a fentieket elrontotta, akkor legyen valami utolsó esély eszköz nála, a védekezés folytatására
Aki gázrevolver(eke)t hord, PV-CS-sel vegyesen tárazva, vagy gumira töltve, lehetőleg az elsődleges fegyvert az erősebb kéz felől, a csípője mögött, övtokban hordva és a támadó fejére (gumival esetleg mellére) kiürít legalább 3-4 (de inkább több) töltényt, maximum 2-3 méterről, de inkább közelebbről, az használja megfelelően önvédelemre a gázpisztolyokat.
rg 59 :-D
-gyors tüzelésnél hajlamos a dobjuk túlfordulni,és néhány lövése elcsetteg,amitől még mükszik,de hát mégiscsak vicces.
dd-kis átmérőjű gumit,nagyon kis eneregiával,ráadásul nagyon pontatlan még gumisnak is.
vicc kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!