Hogy jobb pisztollyal lőni: szemből vagy féloldalasan?
Mi a honvédségnél féloldalasan lőttünk.
Ja, és vegyük hozzá, hogy ránk is lőnek.
Előnyei:
- kisebb találati felület nyújtása
- jobbkezeseknél szív nagyobb védelme
- vékonyabb testfelület miatt jobban beolvadunk a háttérbe illetve elmosódottabb a kontrasztunk.
Hátrányai:
- egykezes fogás miatt jobban remeg a kéz
- ellenfél nagyobb kárt tud okozni nagykaliberű vagy reszelt golyóval, ha eltalál, pl két tüdőfélen megy át a golyó egy helyett.
Szemből ugyanezek az előnyök és hátrányok, csak persze fordítva.
Pisztollyal ???
Lehet kérni a kormánytól támogatást tank vásárláshoz !
mindenképpen szemből kell minden fegyvernél, a honvédségnél valami 50-es évekbeli hülyeséget tanulhattatok
minden lőfegyvert annyi kézzel fogjunk, amennyivel csak lehet, pisztolyt is, gépkarabélyt is
az elsődleges, hogy te minél jobban és stabilabban tudjál lőni, a többi csak ezután következik
A célzás és ezáltal a találati pontosság nem szempont senkinek?
Féloldalasan egy kézzel kell fogni a fegyvert, szemből pedig két kézzel (érdemes). Aki lőtt már valaha, az tudja hogy a kétkezes lövészet sokkal pontosabb találatot biztosít.
Én két kézzel lőnék, de megértem azt is, aki egy kézzel lő. Csak nekem a találati pontosság fontosabb, mint a kisebb célfelület nyújtása.
A youtube-on érdemes videókat nézni a témában ("one handed shooting, two handed shooting")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!