Szerintetek melyik tank volt jobb, a PzKpfw V Panther vagy a PzKpfw VI Tiger illetve VI B Tiger2?
Kérlek ne írjatok olyanokat, hogy már száz ilyen kérdés volt, meg, hogy biztos hülye tíz éves vagyok.
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert én úgy láttam, hogy mindenki olyankérdéseket tesz fel, ahol 2 nezet tankjait mérlegeli, ezért akartam ugyanannak a nemzetnek 2 tankját mérlegelni.
Panther.
Jó volt a páncélja,lövege és a taktikai haszna is.
A Tigrisek könnyen meghibásodtak és zabálták a benzint.
Sorrendben :
Tiger 2
Tiger
Panther
Jó, hogy a párduc későbbi de semmivel se volt jobb, mint a Tiger széria, csak kispórólták belőle az anyagot, mert több tank kellett a frontra, mert az oroszok annyian voltak mint az oroszok
panter
a tiris tigris2 csak felesleges fejlesztési és gyártási időpocsékolás volt
tigrisek 3 dologról voltak híresek
1 betojt tőlük az ellenség
2 lerobbantak
3 nem győzték üzemanyaggal etetni
egy harckocsinak 3 fő kritériumnak kell megfelelni
tűzerő
védettség
mozgékonyság
arról nem is beszélve hogy a párduc programot olyanok támogatták mint Rommel, Guderian
a tigrist meg hitler
vajon melyik volt a tábornok? és melyik a megalomán?
Mondjuk alapból ha összevetjük, a párduc kb egy mai közepes tanknak felel meg, 45 tonnás, mozgékony, nagy tűzerejű, és viszonylag megbízható tank volt. Amit nem "kispóroltak" hanem átgondolt tervezés és fejlesztés alatt jött létre.
A Tigris II meg tulajdonképpen a Párduc nagytestvére, rengeteg alkatrészük is egyezett a gyártás megkönnyítése miatt. Legnagyobb gondja az hogy komolyabb tesztek nélkül került ki a csapatokhoz, és rengeteg betegséggel küzdött, főként ugye a már fentebb említett alul motorizáltság volt a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!