Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ti melyik gázpisztolyt vennéte...

Ti melyik gázpisztolyt vennétek? Mi jó, jobb önvédelemre?

Figyelt kérdés

Tartalék fegyvert szeretnék venni a meglévő gázpisztolyom mellé. Olyat, amit hordhatok a nadrágom vagy a kabátom zsebében is. Kettő 5 lövetű revolvert néztem ki, amik a maguk szempontjából különlegesnek számítanak, de nem tudok választani közöttük.

Röhm RG-59 DD

Ez abban különleges, hogy 10 mm-es gumilövedékkel is megtölthető. Gumilövedékkel sétálni pedig elég megnyugtató, ráadásul ahogy nézem ez a legkisebb gumizni is képes revolver. Zsebben elfér simán.

[link]

Weinrauch Arminius HW-88 SA

Ez abban különleges hogy alumíniumból készült és a súlya csak fele a megszokottnak. A hagyományos ötlövetűek 500 gramm körül vannak, ez meg csak 270 gramm.

[link]

Szóval van két kiváló revolver, két különböző tulajdonsággal amik kiemelik őket az átlagból és nem tudom melyiket vegyem meg. Méretre szinte teljesen megegyeznek. Melyiket, az átlagoshoz képest feleannyi súlyút, vagy azt amelyikből gumilövedéket is tudnék lőni a támadóra?

2013. dec. 21. 11:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Én azért hozzáteszem, hogy az Alfa jó kis cucc, én azzal járok az oldalamon, de nem szabad elfelejteni, hogy nem egy könnyű kis darab. Tartalékfegyvernek nem biztos, hogy megteszi.
2013. dec. 22. 15:18
 12/27 A kérdező kommentje:

Jaja! Már az Alfa 020, vagy a Record Chief 2 inch is inkább főfegyvernek jók, hiába a mindössze 2 colos csőhosszuk, a dobjuk mérete túl nagy a hat csőfurat miatt, hogy backupok legyenek.

Tartaléknak én is csak ötlövetű revolverekben, vagy egysoros táras és emiatt vékony és azon túl rövid öntöltőkben gondolkozom.

A legelső backupom egy Zoraki 914 volt, de még az a kicsinek tűnő fegyver is csak télre jó: Akkor a kabát zsebében nagyon is megteszi, de csak kb. novembertől márciusig, mert a kétsoros tár miatt túl vastag máshová rejteni, nem is beszélve a 750-800 grammos töltött súlyáról.

2013. dec. 22. 17:24
 13/27 anonim ***** válasza:

Főfegyver , mellékfegyver...

Hol laktok ti , Bejrútban ?

2013. dec. 24. 14:44
 14/27 A kérdező kommentje:

A legtöbb ember még arra a szintre sem jut el, hogy az önvédelmi fegyver fontosságát felfogja, vagy más ember esetében elfogadja. Nem véletlenül csak kb. 10 ember (legközelebbi családtagok és barátok) tud arról is, hogy vannak önvédelmi gáz-riasztó fegyvereim.

Neked már legalább az megvan, hogy a fegyver gondolata önmagában nem kelt megütközést benned, sőt talán neked is van egy. Nem kérdezed meg, hogy minek az a fegyver, mint nagyon sokan, hiába váltál már esetleg rablás vagy más bűncselekmény áldozatává, amikor jól jött volna a fegyver. Vagy egyszerűen csak sötétedés után elment melletted pár sötét alak az utcán és nagyobb biztonságban érezted volna magad, ha egy fegyver markolatára foghatsz rá a zsebedben. Te érted, hogy jó az a fegyver ilyen helyzetben és tudod hogy ha az életben csak egyszer lesz rá szükséged, akkor nagyon meg fogod köszönni magadnak hogy előre gondolkodtál és minden ostoba tekintet és tanács ellenére volt nálad (akár csak egy gáz-riasztó) fegyver.

Te már csak a tartalékfegyver gondolatával nem barátkoztál meg.

Tartalék pisztoly is szokott nálam lenni, több okból is:

Nincs velük hely és súlyprobléma. Most 1,5 kg van nálam 2 fegyver formájában. Zoraki R1 GG, egy belső övtokban, ilyenkor az utcán a kabátom, a pulóverem és a pólóm alatt. De ezt elég nehéz lenne előrántani gyorsan az utcán egy ilyen öltözék alól. Ezért a nagykabátom zsebében novembertől márciusig ott van egy Zoraki 914. Itt csak lerántom a félig behúzott cipzárt és már kapom is elő. Télen ezt sokkal könnyebb elővenni. A főfegyverem ráadásul gumilövedékkel van megtöltve. De adódhat szituáció, amikor a gáz lövése praktikusabb (ahogy másik is, amikor meg a gumi lövése az). 1 a 100 ezerhez, de adódhat helyzet, amikor két fegyver is kell. Hiszed vagy sem, de 2 fegyver viselése sem kényelmetlen (ha jól választasz fegyvereket és jó helyre teszed őket).

Tavasztól őszig viszont sokkal lengébben öltözködöm. Akkor a fegyvereim súlya nem 1,5 kg (750+750 gramm) akarom hogy legyen, hanem csak a 2 összesen 700-750 gramm. Ehhez már beszereztem egy Keserű Pitbull M12-t tavasztól őszigre főfegyvernek, ami ugyanolyan 12 mm-es gumilövedékes pár tulajdonságától eltekintve, mint a Zoraki R1 GG-m, de csak 450 gramm 750 helyett, az alumínium tokja miatt. Most pedig egy nyári gatya zsebében is hordható kis revolvert keresek, ami az itt kapott segítség alapján a Weinrauch HW 88 lesz.

2013. dec. 24. 17:54
 15/27 anonim ***** válasza:
pitbull az muzeális nem? Tehát nem váltható rá ki viselési.
2013. dec. 24. 20:10
 16/27 A kérdező kommentje:

Egyikünk sem téved. Létezik belőle muzeális és gáz-riasztó besorolású is.

Ez csak egy megfigyelés, nem 100%: Újabban már csak a kakas nélküli DAO elsütőszerkezetű, gáz-riasztó besorolású Pitbullokat gyártják szerintem. Legalábbis voltam egy pár boltban és csak ilyeneket láttam eladósorban (ez két hónapja volt). Persze lehet hogy tévedek. Ami biztos, hogy képeken vagy a valóságban három fajta Pitbullt láttam eddig életemben:

-muzeális, kakasos

-gáz-riasztó, kakasos

-gáz-riasztó, kakas nélküli DAO

Nekem a legutolsóból van. Az MKH-ján gáz-riasztó áll és a viselési intézésével sem volt semmi gond.

Itt van egy Pitbull, ami muzeális. Ez látszik a képen lévő MKH kártyáján:

[link]

Itt van két Pitbull, amik meg már gáz-riasztók. A leírásukban említik mindkettőnél a hirdetők, hogy gáz-riasztók:

[link]

[link]

2013. dec. 24. 22:05
 17/27 -Apuci- válasza:
0%

Szerintem az RG59DD, nem gumiképes,csak toldat van hozzá ami gumizható.

Az egyetlen lövést jelent.

Régit kell venni, annak csak félig lóg be az akasztója.

Amúgy tudtommal rendőri igazoltatáskor, ha fegyvert viselsz jelentened kell az igazoltató rendőrnek.

Ő ekkor kérheti a tartásid, a fegyver MKH vizsgáját, és elvileg elkérheti megvizsgálásra is a fegyvered.

Bár ez utóbbit többnyire nem szokták.

De olyan fegyvert nem hordhatsz közterületen, ami lövedéket tud lőni, s ezzel másban kárt okozni.

Ergo airsofttal sem rohangálhatsz az utcán, meg nyílpuskával sem.

Kicsit át kéne olvasgatni a jogszabályokat, nem más hülyeségeire hallgatni.

Szerintem.

2014. febr. 7. 23:13
 18/27 A kérdező kommentje:

Helló!

Köszi a tanácsokat, átolvastam sok mindent azóta. Találtam egy szakmai fórumot, ahol gázpisztoly boltot üzemeltető emberrel is beszéltem, ezen túl olvastam jogász véleményét is. És találkoztam rendőrségi precedens esettel is.

Gumilövedékes fegyvert lehet viselni gumival töltve, ha van rá engedélyed.

Az MKH-t a rendőr nem kérheti és nem is kell magadnál hordanod. Engedély legyen és kész.

"Amúgy tudtommal rendőri igazoltatáskor, ha fegyvert viselsz jelentened kell az igazoltató rendőrnek."

És ház átalakításkor törmelékes konténert kellene hívni tízezrekért, nem kiszórni a városhatárba a törmeléket zsákokban :)

Több tucat ember, egy fórum teljes olvasóközönsége mondta, hogy a rendőrnek ne mutogassam és említsem a fegyvert. Azt is, hogy a gumiképes, engedélyes fegyverem utcán is tölthetem és használhatom gumival, pont úgy mint a gázt.

Azóta eldőlt, hogy a HW88 lesz a tartalékfegyver egyébként, szóval nem gumis RG59.

2014. febr. 8. 00:46
 19/27 kovpet ***** válasza:
Ha HW88, akkor a csappantyúkiszakadásnak és a "menetvédőnek" olvass utána.
2014. febr. 8. 11:03
 20/27 -Apuci- válasza:
7%

"Az MKH-t a rendőr nem kérheti és nem is kell magadnál hordanod. Engedély legyen és kész."

Akkor ennyi erővel a személyautó forgalmiját sem kell magadnál hordani?

Annyi butaságot hordasz össze, hogy eszméletlen.

Felteszel egy kérdést, utána meg mindenkit kioktatsz.

Aki fegyverrel rohangál, az az alap, hogy törvénytisztelő állampolgár legyen.

Ha te sem tartod be, szükségtelen a fegyver neked szerintem.

2014. febr. 8. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!