Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen tank volt az IS 7-es?

Milyen tank volt az IS 7-es?

Figyelt kérdés
A World of Tanksban a legjobb tank ! Nekem is ilyen van. Csatákat fordítok meg velük és sniperkedek is. Sokkal jobb mint pl a Tigris vagy a Tigris 2. Ezek szerint a valóságban is nagyon jó tanknak kellett lennie, ha ez mintázta meg a játék legjobb tankját ! De miket ért el ? És most miért nem ezt használják a háborúkban ?
2012. júl. 19. 00:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
Kérdező szerintem jobb ha belátod, hogy nevetséges vagy! Sértegethetsz nyugodtan én átsiklok az ilyen alpári személyeskedés felett! A tényeket tagadod, de semmi bizonyítékod nincs ellene! Nevetséges. Akik megnézték a videót mind az ellenkezőjét állítják amit te. Ha az autópályán mindenki szembe jön veled jóval nagyobb az esélye, hogy te mész rossz irányba! Az meg az én dolgom mit adok el és mit fejlesztek ki azért van a játékban, hogy aki akar akkor azt fejlessze! E-100-ágat befejeztem más nemzetre tértem ennyi! Teszt szerverre meg utoljára mondom nem megyek mert nem vagyok ingyenélő prémiumos kezdő mint te!
2012. júl. 31. 20:26
 52/62 Jookoo ***** válasza:
Egyébként meg hány éves vagy és mennyi ideje WoT-ozol hogy ennyire "értesz " a WoT-hoz?
2012. júl. 31. 20:35
 53/62 anonim ***** válasza:
82%

kedves kérdező

kérlek ad meg a neved és választhatsz hogy t2 ővel is3 al vagy bármilyen t8 as tankkal 1vs1 be ledaráljalak

a videót feltöltöm természetesen és akkor tán csöndben is maradsz

is7 a leggyengébb t10 ek közé tartozik tudom mert van nekem is

2012. aug. 16. 06:45
 54/62 Jookoo ***** válasza:
100%
Egy újabb igazat szóló kommentező :) De hidd el ezt a gyereket nem tudod meggyőzni mert ha legyőzöd akkor biztos prémiumos lőszert használsz esetleg hacker vagy :)
2012. aug. 16. 15:26
 55/62 Jookoo ***** válasza:
Egyébként már kezdem unni a WoT-ot.Ti legalább ide írtok,de a sok "tankszakértő" már minden eddig normális színvonalú fórumra befészkelt.Nem értem miért kell beleszólniuk olyan témába amihez nem értenek(pl: tankok szereplése a valóságban :D)
2012. aug. 16. 18:35
 56/62 anonim ***** válasza:
100%

"És most miért nem ezt használják a háborúkban ?"

haha nagyon érthetsz a hadászathoz ha ezt megkérdezed a mai tankok ellen a harcértéke 0-val egyenlő.

jó ez a sok 15éves tábornagy aki csak a codból meg a wotból ismeri a háborút.

2013. jan. 5. 11:47
 57/62 Jookoo ***** válasza:
Ja azért ha mondjuk egy világháborús veterán meglátná a mai "élethű" felhozatalt röhögőgörcsöt kapna. Ugrás közben lövöldöző sniperek, egymást 2 méterről lövő tankok,500 németet elpusztító amcsi katonák,na meg a repülőgép "szimulátorok" 90%-a is maximum azt szimulálja,hogy mennyire nem ért ehhez a játékipar.Számomra például kifejezetten furcsa,hogy minden világháborús játék specializált,tehát ha gyalogos vagy akkor az egész játékban 2 repülőt meg ugyanennyi tankot látsz, ha tank központú a játék akkor sehol egy gyalogos esetleg légierő, ha meg repülőgéppel vagy akkor meg az ellenségnek 99%-ban csak léágvédelmi szárazföldi egységei vannak.Tisztelet a kivételeknek pl: IL-2,Theatre of war,Company of heroes,stb
2013. jan. 5. 14:33
 58/62 Kassash válasza:

Hello!

Tudom hogy már részben későn írok. De nem érdekel. Megláttam ezt a kiabálást itt, a sok marhaságot amit összeírtak, és sírva szétröhögtem az agyam.

Akkor had válaszoljak mindenre. :)

Első:

A páncélátütés a sebességtől függ? Komolyan, ezt a marhaságot még nem halottam.

Az átütés eredetileg ezektől függ:

- A töltet méretétől

- A becsapódás szögétől

- A töltet típusától

- A tüzelő ágyú típusától

- A röppályától

- A környezeti viszonyoktól például a szél

- A célzott felület szögétől

- A célzott felület páncélzatától

Csupán ennyitől és még nem teljes a lista.

Ha például neked van egy 155 mm-es harckocsi elhárító ágyúd, ebbe töltve van mondjuk ilyen HE lövedék, és jön ellened egy T-55 MBT annak végleges fejlesztési stádiumában. Akkor te meghaltál. Miért? Mert erre a tankra bizony már szerelve volt Aktív-Reaktív páncél ami kiüti a lövésed azzal hogy reagáltan visszarobban.

Továbbá a tény, hogy neked hatalmas ágyúd van egyenesen azonos azzal is hogy azt meg is kell tölteni. És még nem hoztam szóba a Kumulatív hatást sem.

Másik kérdés:

Ugye az itt kialakult "vita" arról szól hogy egy sosem létezett igazán tank, kilő-e egy másik sosem létezett igazán tankot. Ez pontosan annyira lényeges mint egy jól megpakolt sz@rt simogatni. De itt a válasz.

Az IS-7-es azaz a JSM-IS "Stalin" 7-es Nehéz harckocsi front páncélja döntött, és egész szép páncélvastagságú. Ezért nehéz kilőni, illetve ki se lőhették volna soha szemből. Lásd, a PzVII "King Tiger" képes volt egymaga 300 ellenséget kilőni mert szemből képtelenek voltak ártani neki. Nem azért mert olyan hatalmasan nagy páncélja volt, hanem a döntött páncél extra vastag páncélzatnak minősül. Ezért sem tudta a PzVI Tiger kilőni a T-34 illetve T-45-85-öt sem, mert a döntött lapokról lecsúsztak a találatok. Persze a nagy űrméretű ágyú részben rásegített, és volt néha, ismétlem, NÉHA olyan hogy egy az egyben ketté vitte, de nem volt jellemző. Ha meg a T-34-es kicsit fentebb helyezkedett el mint a Célpontja egyenesen képtelenség volt sebezni. Ilyen az IS-7 is. Ezzel szemben oldalról tökéletes célpont mondjuk egy PzV Panthernek vagy egy Puma páncélosnak. Ezek fürgék, mobilak és könnyebben kezelhetőek mint a nagy böhöm önjáró célpontok. Lásd: MAUS, E-100, IS-7, T-30.

Ezeket a gépeket ezért vonták ki mert cseppet sem hasznosak, nem is jók, de egyáltalán nem erősek. Csak és kivéve akkor hatásosak ha számukra megfelelő célpontok ellen indulnak. A rettenetes súlyról és fogyasztásról nem is beszélve.

Ebből kiindulva az IS-7 szemből kilöhetetlen lett volna. De! A W.o.T. nevű játék a valóság szikráját sem adja meg. Példának okáért A Sherman szemből soha nem tudta egy lövésre kiiktatni a Tigris harckocsit. Ehhez végtelen szerencse kellett hogy sikerüljön. És akkor is kizárólag a sofőr kémlelő rését kellett hogy lője.

A W.o.T.-ban az IS-7 egy jó tank ami egész mozgékony méretéhez képest, nagy üteggel rendelkezik, de cseppet sem kimagasló a többiekhez képest. Minden max tiernek megvan a saját erőssége. Német főleg Hp-t kap, Orosz mozgékonyságot, míg az USA tűzerőt. Ez általános. Az IS-7 vegyes, nagy páncél, nagy löveg, jó páncélteknő, és mellé még mozgóképesebb is mint a többi. De nem kilőhetetlen mert beletették a szuper idétlen gyenge pontokat. Némelyik ilyen pont ott van ahol az életbe sose tudtál lőni de a játékban rendszeresen. Szóval az IS-7 a TX-ben jó gép, de nem jobb a többinél. Pont ugyan olyan. Ezért van a kiegyensúlyozás. Viszont lassú minden tekintetből ezért minden Medium jó célpontja.

A főkérdés:

Miért nem használják manapság az IS-7-et.

Fentebb kiveséztem rendesen ezt. De vegyük megint.

A legfőbb szempontok amiket egy Lánctalpas Harcjárműnél tekinteni kell!

1.

Mobilitás!

Egy Lánctalpas Harcjármű azaz Tank, akkor megfelelő ha ugyan olyan mozgékony mint amilyen hatásos. Egy gyorsan mozgó Tank ura lehet a csatamezőnek, épp azon indokból hogy az ellenség hátába kerülhet, vagy a potenciális támadásokat kikerülheti, például amit egy helikopter intéz felé. Átlag sebessége az MBT tankoknak az 50Km/h-tól a 90-100 Km/h-ig terjed. A hiedelemmel ellentétben egy M1A1 Abrams Nehéz tank. MBT csupán annyit tesz hogy elsődleges harci tank. Ettől még a Leopard 1A4-6-ig, Leopard 2A4-6-ig, M1A1/M1A2 Abrams, T-90, Leclerc, Challenger 1/2 de még az M109 Paladin s nehéz tankok. Utóbbi korcs mert Howitzer is. Közepes tank például egy M2 Bradley, de ez is szintén korcs mert Csapat szállító és támogató is egyben. Szóval a mobilitás nem csak a kaszni maximális sebességét de a torony forgási sebességét is jelenti.

2.

Pontosság!

A való életben semmilyen ágyú nem működik a tüzérségen kívül úgy mint egy puska vagy gépkarabély. Ezzel szemben a játékon belül minden így tesz. Egy harckocsi lövege stabilizált, nagy tűzerejű igencsak pontos fegyver. Persze hatással vannak rá a környezeti tényezők, de főképp a gravitáció ami határoz. A mai rendszeresített páncélosok mind önvezérlő célbefogóval rendelkeznek mely pontosan a célon tartja a csövet vagy annak mozgását kiszámítva annak következő ismert pozíciójára fókuszálva tartja a csövet. Ezzel szemben a régiek mint az IS-7 a legénység célzására van bízva és ez hatalmas hátrány. A Leopard vagy az M1A2 például bármerre és bárhogyan mozoghat nem vesztenek célt soha, és még a talaj sem befolyásolja a tüzelést. Minden lövés azonnal és 100% pontosságban talál.

3.

Védelem!

Ebbe tartozik a páncélzat és a támadható felület, illetve a beltérben elhelyezett egyéb egységek de ez most nem számít.

Egy tank védelmét ma már nem főleg a páncél határozza meg. Ha a tankod alacsony, kevés egyenesfelülete van, ami meg van is az is döntött, ráadásul aktív-reaktív páncélzata is van, tökéletes védelemmel van felszerelve. Ezért egy T-90-es tank jobb mint egy M1A2 mert a támadható felülete kevesebb, a páncélja vastagabb ráadásul ívelt, nem lapokból hanem komplett öntvényből áll, és még felszerelhető a fentebb említett, kumulatív hatást elhárító extra páncélzattal is. Bár rendszerileg nem olyan felszerelt de egy sivatagos terepen többet bír mint a hőn imádott Abrams.

Ettől persze az Abrams is nagyszerű gép de minden járműnek van jó és rossz oldala. Például egy Abrams gázturbinája kitud készülni a homoktól, viszont ha nem szellőzik befő, a nagymértékű hőleadásról nem is beszélve. Ezt meg persze mondani sem kell, éjjel mindenki meglátja. Persze beszélhetünk hővisszatartó belső burkolatról, de a kiömlő turbina gázt ember nem tudta eddig eltakarni.

Az Abrams gyengeségeit alátámasztó, a jó öreg RPG-7es minden ki tudta lőni bármit csináltak vele, ellenben a T-72-es már nagy falat volt az RPG-nek néha, pedig öregebb mint a T-90-es.

És a legfontosabb!

4.

Ár!

Egy tank ami nagyon drága, sokáig tart az elkészülése és az is körülményes sosem lehet eléggé megfelelő, soha nem lesz eléggé jó. Egy olyan ami olcsóbb, hamar kész van és pont jó oda ahova használják mindig jobb lesz mert több lesz belőle. Lehet neked GD-500 Mammoth Tankod, még ha mai viszonylatban is Prototípus de már most istennek számít, egy horda T-90-es vénség mindig szétcibálja a 4 ágyús szuper tankod mert sokan vannak. A fejlettséghez a mennyiség is szükséges hogy az ütőerő meglegyen. Az IS-7 drága, sokáig tart a készítése és rengeteg anyagot elhasznál mire vissza hozza az árát. Ez pedig már akkor elavulttá tette mikor kitalálták. Ezért nem került tömeggyártásba mert felismerték hogy esélytelen lesz. Pont mert lassú, lomha, túl nagy és borzasztó drága.

Az Abrams például mára egy elavult gép lett mert körülményes és drága. Viszont ehhez képest viszonylag hamar elkészül. De itt már egy másik gond is bejön, az EMP úgynevezett elektromágneses töltet kiüti végleg. Ezzel szemben egy T-90 vagy egy Leopard hihetetlen módon kurblival is indítható pont ez végett.

Remélem sikerült választ adjak a sikoltozóknak. Lényegében mindenkinek volt valamiben igaza.

A kérdezőnek!

Ne indulj ki soha a W.o.T. játékból. Abban a nevek se mind megfelelők, nem hogy az értékek. Ha meg az érték adja is a valóságot, soha nem működik úgy ahogy kéne. A W.o.T. egy játék, és míg nem válik szimulátorrá sosem lehet valósághű.

Nekem elhiheted. Sógorom Tank Parancsnok volt T-54-ben, T-55 MBT-ben és T-62-est is vezetett, továbbá én magam is Harckocsizó vagyok az MH-nál, és nekem ezeket mind tudni kell.

2013. aug. 13. 12:08
 59/62 Jookoo ***** válasza:

Érveid érdekesek és megfontoltak azonban pár hibát is lehet benne találni.

A Tiger lövedéke nem igazán pattogott le a T-34-es egyik típusáról sem,ismert több olyan eset is amikor a döntött frontpáncél 3000 méterről sem volt képes ellenállni a 88mm-es lövedéknek.

A sebesség igenis számít,persze csak a hagyományos és a csökkentett űrméretű lövedékek esetében.

A sebesség a becsapódási szöget is befolyásolja,hiszen egy lassan,emiatt szükségszerűen ívesen kilőtt lövedék gyakorlatilag úgy képes eltalálni a szemből döntöttnek tűnő páncélt,hogy a páncéllemez derékszöget zárjon be a lövedékkel.

Az JSZ-7 páncélzata frontálisan sem lett volna áttörhetetlen,hiszen a német 88mm-es L/71-es löveg is képes volt átütni több mint 250mm vastag 30 fokban döntött páncélt,a háború után pedig az új lövedékeknek és a jóval hatékonyabb ágyúknak hála ez a szám gyakran meghaladta a 400mm-t,ráadásul a kumulatív lőszer ellen a döntött páncél önmagában nem elég.

És egy kis kiegészítés: Manapság az MBT-k jó részének szögletes a páncélja,ugyanis a nyugati országok által használt bonyolult rétegelt páncélzat a legtöbb, a témában jártas író,mérnök,stb állítása szerint csak sík lapok formájában gyártható(ennek oka valószínűleg az,hogy ha meggörbítenék a rétegelt páncélzatot,akkor az abban található különböző anyagok közül néhány meggyengülne a hajlítás okozta feszültség hatására,a rossz minőségű páncélzat pedig borzasztó következményekkel jár[a 2. világháború során rengeteg orosz,magyar,cseh harckocsin repedt meg a páncélzat a rossz anyagminőség és a nem áthatoló,tehát lepattanó lövedékek által keltett feszültség miatt])

2013. aug. 13. 14:50
 60/62 anonim ***** válasza:
A legpontosabb harckocsi ágyukat ma is a németek gyártják, és valójában sokat számít a lövedék sebessége a huzagolt csövü ágyuknál egyszerü fizika lendületmegmaradás elve. Ma már szinte csak sima csövü ágyúkat használnak aminek nem kell nagy átütő erőt produkálni mivel a páncélzatot nem maga a lövedék viszi át hanem olvadt réz sugár (komulativ) Jó mondjuk az angolok még idétlenkednek a volfram magvas lőszerrel. A Word of tank meg szembe köpte a történelmet ilyen játékkal.
2013. nov. 26. 22:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!