M1 Abrams vs PzK Leopard 2 A6, melyik csodagép nyerne?
A németek precízek, de az amcsik is jól összerakják a gépeiket, bár úgy tudom a Német tankok átütőereje még mindig páratlan, bár felszerelésben (stabilizátorok, ilyen ,olyan érzékelők terén) az amcsik nyernek.
Szerintetek?
Mivel sima Abramst írtál ami 1980 kontrukcio kb ellenben a leopard A6 al ami 2008 as kb ezért az utóbbira tenném a voksomat.
(megjegyzem hogy az az átütő erő az A6 verzióban tényleg a németek javára billen előtte kb ugyan az az ágyú volt a két harckocsin bár az alapon azt hiszem angol (oroszokról koppintott) 105mm-es ágyú
Egyébként továbbra is fenntartom hogy az ehhez hasonló összehasonlításoknak nincs sok értelme mert ezeket nem lovagi tornára tervezték szóval nem 1v1 ben szépen szemben fognak felállni egymással szemben.
Gugu: a Leopard 2-t is a 70es években fejlesztették ki, ugyanabban az MBT-70 programban mint az Abramset. A 2A6 verzió kb az M1A2SEP-el van egy szinten, nyilván nem az A1-el kéne összehasonlítani.
Egyébként nagyjából az első találatig menne a dolog, utána valamelyik harckocsi harcképtelenné válna, szóval nem igazán a technika, hanem a személyzet tudása a döntő ebben a helyzetben.
Na meg persze a kommunikációs és harctámogató rendszer működése, abban meg az amerikaiak általában elég jók.
De amúgy az amcsik élesben nem küldenék oda az Abramset, inkább kérnének egy 1000fontos JDAM-et a Leopardra , vagy küldenének egy szakaszt egy Javelinnel.
tudom, hogy nincs sok értelme csak tegnap este ezen gondoskodtam és feltettem a kérdést :D
és ha a fejlettebb abarsal küldjük harcba akkor milyen eredményt jósoltok?
Az előzőben már leírtam, de szerintem döntetlen, illetve nem jósolható meg.
Mindkét harckocsi egy lövéssel képes harcképtelenné tenni vagy leküzdeni a másikat, onnantól kezdve kiképzés, taktika, meg szerencse hogy az adott terepen melyik kerül előbb megfelelő pozícióba.
Kb olyan mintha azt kérdeznéd hogy ha feldobsz egy huszast fej vagy írás lesz-e. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!