Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Titeket nem zavar az, ha...

Titeket nem zavar az, ha folyton próbálják belétek sulykolni, hogy kicsik és gyengék vagytok?

Figyelt kérdés

pl. A 2. magyar hadsereg egy kalap sz@r volt, a térképen észre sem vesznek mindent, nagy nullák vagyunk stb.

Egyik az, hogy ez a történelmünk, őseink meggyalázása szerintem. Az is érdekes számomra, hogy egy most nemrégiben és pl. 15-20évvel ezelőtti történelem tanár között is van különbség a gondolkodásban.

2011. máj. 13. 15:46
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
Dehogynem!!! Pedig ez csak a környező országok miatt van! A magyaroktól rettegtek a honfoglalás idejében is, és trianon előtt is, pont ezért szabdalták szét. Össze kéne szerveződni, és megmutatni nekik, hogy kik vagyunk, de sajnos ez manapság nem igen fog menni. Először a belső ügyeket kéne megoldani, mint például a cigány problémákat.
2011. máj. 14. 20:05
 32/53 Pro Patria ***** válasza:
18%

Próbáltam fényt gyújtani, de itt, ahol annyi az átlag IQ-szint, mint egy fotoszintetizáló élőlényeknek, nemigen megy...

Szomorú.

Majd ha kijárjátok az iskolát, megtanultok szöveget értelmezni, (nem félreértelmezni), valamint leteszitek a töri érettségit, talán más lesz a helyzet.

Akkor talán érteni fogod/fogjátok, hogy a szlávokból alakultak meg a szlovákok, szlovének, lengyelek, horvátok, mindannyian, és attól, hogy nem szlovákoknak hívták magukat, még az őseik itt éltek.(Nagy logika kell ehhez, belátom).

Talán azt is megérted majd, hogy egy népet nem az jellemez, hány királya volt.

Talán azt is megérted majd, hogy a mondatom, miszerint "hány iskolába jártál eddig, hogy ezt kijelented" - arra vonatkozott, hogy mégis honnan a viharból tudod te, mit és hogyan tanítanak idegen országokban. Sehonnan, csak mondtál valamit, hogy "mindenhol máshol glóriát emelnek a történelmük köré" blabla.

Talán ahhoz is megfelelő lesz az értelmi szinted, hogy megértsd, a történelemtanítást nem a nacionalizmus szülőanyjának kell használni, hanem az élet megértésének megkönnyítésére, és a korábbi hibák elkerülésére (és nem megismétlésére!) Historia est magistra vitae.

És talán-talán akkor, mikor minderre eljutottál már, majd nevetni fogsz magadon.

Vagy maradsz olyan sötét, mint most.

Üdv.

2011. máj. 14. 22:02
 33/53 Pro Patria ***** válasza:

A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:07

Látom, te meg egy kopasz izomagy vagy, akinek nehezen megy a magyar nyelv értelmezése. Ugyanis itt nem arról van szó, mikor mondják, hogy "mi magyarok kicsik és gyengék vagyunk", hogy egyes emberek, hanem a nemzetre értik. - gondoltam, segítek egy kicsit értelmezni a szöveget, ha már neked nem megy;)

2011. máj. 14. 22:05
 34/53 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
20%

Ez a válasz 20%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 49%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:53

Lehet hogy a szlávok itt éltek mikor a honfoglalás megtörtént de azok nem szlovákok hanem szlávok. A szlovák nemzettudat kb 150 évvel ezelőttről datálható. Az is beszédes hogy sem szlovák vezető réteg sem nemesség nem létezett. Kb nagyon sarkítva úgy működött hogy megmondták nekik hogy ti mostantól szlovákok vagytok és kész.

Előtte pedig a kárpát medencére jellemző hungárusztudatuk volt mint sok más népnek, akik velünk együtt éltek itt.

A történelemoktatásnak úgy kellene működnie hogy objektíven beszámol az eseményekről.

De mint magyaroknak nekünk jó tudni arról ,hogy hogy őseink miként álltak helyt és minő hőstetteket vittek végbe, ezért ezzel többet kell foglalkozni. Ennek az a célja hogy erősítse az emberek egészséges nemzettudatát és nemzeti büszkeségét, amiáltal hazafias gondolkodásmód alakulhat ki.

Azoknak a szlovákoknak az ősei ugyanúgy keveredtek a magyarokkal és a Kárpát-medence többi népével is. Vagyis a közös ősök miatt ugyanúgy magyarok is mint szlávok.

És ha már a származásnál tartunk akkor a liberálisok legfőbb elve szokott lenni hogy nem a származás a lényeg hanem az hogy ki minek vallja magát. Én emiatt érzek némi ellentmondást a mondókádban.

Az a probléma hogy nagyon sokan köztük te is összekevered a nacionalizmust a sovinizmussal. A nacionalizmus nem jelenti más népek lenézését és azt ,hogy többre tartaná magát a többi népnél, csupán annyit hogy szereti saját hazáját és népét és fontosabb számára mint más népek.

2011. máj. 14. 23:43
 35/53 Pro Patria ***** válasza:
0%

"Lehet hogy a szlávok itt éltek mikor a honfoglalás megtörtént de azok nem szlovákok hanem szlávok." - Akkor leírom még egyszer, lassabban, hátha sikerül ezúttal elolvasni, ha már az előző kommentben nem ment.

A ma élő összes lengyel, horvát, orosz sem volt mindig elkülönülve, hanem mind egységesen a szlávságba tartoztak. Később szegregálódtak. Ez nem változtat azon a tényen, hogy a ma élő szlovákság ősei, a szlávok jóval korábban éltek a Kárpát-medencében, mint mi, magyarok. (Nem az ufók dobták őket ide.)

"A szlovák nemzettudat kb 150 évvel ezelőttről datálható." - és ebben te mitől vagy olyan marha biztos?...

"Az is beszédes hogy sem szlovák vezető réteg sem nemesség nem létezett." - Mivel nem volt saját államuk. A Magyar Királyságon belül egyedül a horvátoknak volt saját állama. Ennyi okosságot összehordani....:)

Tudod mi inkább a beszédes? Hogy a jobbikosok támogatóinak nagy része 14-17 éves kamasz, míg az ellenzői meglett, érett, tanult emberek. Vajh miért...

"Azoknak a szlovákoknak az ősei ugyanúgy keveredtek a magyarokkal és a Kárpát-medence többi népével is. Vagyis a közös ősök miatt ugyanúgy magyarok is mint szlávok." - Csak egy részük.

(Lassan már ott tartunk, hogy mondasz valami olyan baromságot, mint Slota, hogy Szlovákiában nincsenek magyarok, csak szlovákok, akik magyarul beszélnek - te ennek játszottad el a reciprokát most.)

"És ha már a származásnál tartunk akkor a liberálisok legfőbb elve szokott lenni hogy nem a származás a lényeg hanem az hogy ki minek vallja magát. Én emiatt érzek némi ellentmondást a mondókádban." - Az téged minősít, ha neked ez nehezen értelmezhető, ugyanis semmi ellentmondás nincs az írásomban. Sőt, pont a tiédben van. Vessük csak össze:

"Azoknak a szlovákoknak az ősei ugyanúgy keveredtek a magyarokkal [...] vagyis a közös ősök miatt ugyanúgy magyarok is mint szlávok." - Ebben a mondatodban még a vér számít neked...

"...nem a származás a lényeg hanem az hogy ki minek vallja magát." - Itt meg már az, hogy minek vallja magát:D

Na ez az ellentmondás. Egyébként meg rátapintottál a lényegre: lehet, hogy keveredtek a magyarokkal (egy részük), de szlovákoknak vallják magukat.

"Az a probléma hogy nagyon sokan köztük te is összekevered a nacionalizmust a sovinizmussal. A nacionalizmus nem jelenti más népek lenézését és azt ,hogy többre tartaná magát a többi népnél, csupán annyit hogy szereti saját hazáját és népét és fontosabb számára mint más népek." - A probléma az, hogy sokan összekeverik a nacionalizmust a patriotizmussal. Amíg a nacionalizmus iskolapéldái ti vagytok (mi vagyunk a legjobbak, mindenki más elbújhat mellettünk, überkirályak vagyunk, a szlovákok kinyalhatják, stb.) - addig a patrióta(hazafi) fát ültet, falat fest, átkíséri a nénit az úton, iskolát épít, szemetet szed, helyesen használja a nyelvét(!), művelődik, védi és hozzáad a magyar kultúrához, kivirágoztatja az országot - és mellőzi az üres, fellengzős szólamokat, helyette tesz. Hass, alkoss gyarapíts, az üres pátoszos duma helyett, amiből nem lesz kenyér.

Ugye nem haladtam meg az általad még értelmezhető karakterszámot? (Az előző komment tapasztalata alapján, mivel még egyszer leírtad azt, amire már válaszoltam;)

Üdv.

(Meguntam azt, hogy mindig a liberálisokra hivatkoztok, szóval melléfűzöm: semmilyen pártnak nem vagyok elkötelezettje.)

2011. máj. 15. 01:39
 36/53 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
100%

Neked látom hiába magyaráz az ember. Attól hogy a szlovák szláv nép nem lesz minden szláv szlovák. És hiába éltek ott az őseik mert azok nem szlovákok voltak. Azok az egységes szlávságba tartoztak. Vagyis olyanok kötődésük volt mint a kárpát medencében élő népeknek az úgynevezett hugárusztudat. Ami a közös származási kulturális és földrajzi lakhely miatt alakult ki. Vagyis ebben az időszakban az egységes hungárusztudat volt jellemző ami egységbe kovácsolta az ország területén élő népeket.

Ez csak a 19. században kezdett megváltozni.

Pl a Csehszlovákizmus-nak köszönhetően.

De ha már itt bővebb kereteken belül gondolkodunk akkor a mi őseink is éltek már a szlávok előtt a Kárpát-medencében. Mert mi nomád lovsnépként jöttünk a szteppékről akár a hunok.

A szlovákokról semmiféle említés nincs a 19. század közepe előttről. Előbbről semmiféle nincs. A szabadságharcban sem harcoltak ellenünk mint a szerbek, románok és a horvátok.

A horvátok is egy országban éltek velünk és mégis volt nemességük. A románoknak és szerbeknek pedig volt külön országa mégsem volt nemességük az országon belül.

"Tudod mi inkább a beszédes? Hogy a jobbikosok támogatóinak nagy része 14-17 éves kamasz, míg az ellenzői meglett, érett, tanult emberek. Vajh miért... "

Már bocsánat de ők hiába támogatják nem szavazták be a parlamentbe. Amúgy meg ne sarkítsál. A jobbik ellenes tüntetések tele vannak fiatal kis p*cs gyerekekkel. Pl akik Képíró perén is dávidcsillaggal üldögéltek.

Amúgy meg ha te el vagy háborodva azon hogy leliberálisoznak akkor te miért akarod megmondani hogy ki melyik pártot támogatja.

Amúgy meg mi köze van ehhez a Jobbiknak?

Amúgy csak megjegyezném hogy én sem vagyok semmiféle párt tagja és elvakult támogatója sem. Legfeljebb van egy párt amit nem utálok.

Már bocsánat te próbálod összemosni az általam gondoltakat és azt amit te szeretnél hogy én gondoljak. Ha értelmeznéd azt a mondatot akkor rájönnél hogy azt nem én vallom, hanem a liberálisok.

De keverd csak össze hogy hülyének nézhess, aztán rájöjj hogy te beszélsz hülyeséget.

Egyébként én egy szóval sem mondtam hogy nincs Szlovákia és nincsenek szlovákok.

"A probléma az, hogy sokan összekeverik a nacionalizmust a patriotizmussal. Amíg a nacionalizmus iskolapéldái ti vagytok (mi vagyunk a legjobbak, mindenki más elbújhat mellettünk, überkirályak vagyunk, a szlovákok kinyalhatják, stb.)"

No mármost látom nem értetted meg amit írtam. Megint összekevered a sovinizmust a nacionalizmussal. Megint azt láttatod hogy pl én lenézném a szlovákokat és a többieket. Holott ez nem így van. Csak csupán nem szeretem azt a mit csinálnak. (azt hogy megpróbálnak maguknak történelmet gyártani a magyar nemességből, vagy Csák Máté szlovák király stb..., vagy ahogy bánnak az ottani magyarokkal).

Végszóként pedig örülnék (és szerintem mások is) ha nem néznéd teljesen le illetve hülyének azokat akik nem úgy gondolkodnak mint te magad. Személyeskedni egy vitában nem illik.

2011. máj. 15. 12:00
 37/53 A kérdező kommentje:

Látom a 48%-os rohadt képzettnek érzi magát.

"Hogy a jobbikosok támogatóinak nagy része 14-17 éves kamasz, míg az ellenzői meglett, érett, tanult emberek. Vajh miért... "

Ja, ezt hol olvastad? Képzettek? Kb olyan, mint te? Akkor kurv@ra képzettek.... -.-"

A szlovák nemzettudat igenis kb 150évvel ezelőtt alakult ki, olvass utána.

2011. máj. 15. 13:36
 38/53 anonim ***** válasza:
57%
Az ilyen 48%-osok miatt tartunk itt. Ha rajtuk múlna ma törökül beszélnénk. Mi már itt vagyunk legalább 5000-6000 éve de a szlávok évszázadokig a frankok szolgái voltak mi felépítettünk egy ezeréves államot, hősökkel, kultúrával. Van mire büszkének lennünk. De ezek a szláv ivadékok mire verjék a mellüket?
2011. máj. 15. 13:58
 39/53 Pro Patria ***** válasza:
0%

Jól van, látom, megint meghaladtam az általad feldolgozható karaktermennyiséget:D

"A horvátok is egy országban éltek velünk és mégis volt nemességük. A románoknak és szerbeknek pedig volt külön országa mégsem volt nemességük az országon belül." - De most lusta leszek. Nem írom le még egyszer, inkább kimásolom az előző kommentből, hátha ezúttal sikerül elolvasnod:

"Az is beszédes hogy sem szlovák vezető réteg sem nemesség nem létezett." - Mivel nem volt saját államuk. A Magyar Királyságon belül egyedül a horvátoknak volt saját állama. (érted? EGYEDÜL. Erre leírod, hogy "A horvátok is egy országban éltek velünk és mégis volt nemességük" - bazz, előtte írtam, hogy EGYEDÜL nekik volt saját államuk a Magyar Királyságon BELÜL, éppen EZÉRT volt nemességük, míg a szlovákoknak, románoknak nem. Istenem, de nagy az állatkerted....)

"Neked látom hiába magyaráz az ember [...] hiába éltek ott az őseik mert azok nem szlovákok voltak." - Nekem hiába magyarázni?? Inkább neked, öreg! Mit nem lehet azon érteni, hogy a szlovákok ŐSEI már évszázadokkal előttünk ott éltek, ahol most, tökmindegy, hogy szlováknak, szlávnak, vagy hottentottának hívták-e őket/magukat, ŐSANYÁIK, ŐSAPÁIK sokkal előbb éltek már ott nálunk, nem érted?? Tényleg ennyire sík vagy? Ne égesd már magadat le!

"Attól hogy a szlovák szláv nép nem lesz minden szláv szlovák." - És én mondtam ilyet??

"Azok az egységes szlávságba tartoztak." - Így van. És később különült el a hatalmas kiterjedésű szlávság szlovákokká, lengyelekké, oroszokká, horvátokká. Ez nem változtat azon a tényen, hogy AZOK a szlávok, akik A FELVIDÉKEN éltek, majd később SZLOVÁKOKKÁ szegregálódtak, EGYENES LESZÁRMAZOTTAK. Komolyan, az eszem megáll, egy 5-es kisdiák könnyebben megérti...

"Vagyis ebben az időszakban az egységes hungárusztudat volt jellemző ami egységbe kovácsolta az ország területén élő népeket." - Egy szó, ami tudományos körökben nem létezik:) Mellesleg: súgd már meg nekem, honnan tudod, hogy milyen "tudatuk" volt az akkori embereknek?...

Lassan már ott tartunk, hogy a Kárpát-medencét csak magyarok lakták:D Na ezért nem szabad melldöngetősen tanítani a történelmet.

"De ha már itt bővebb kereteken belül gondolkodunk akkor a mi őseink is éltek már a szlávok előtt a Kárpát-medencében. Mert mi nomád lovsnépként jöttünk a szteppékről akár a hunok." - A hunok, attól, hogy nomád nép, nem rokona a magyarnak. A magyarság türk, az ugor, onogur, ujgur népek közé tartozik.

"A szabadságharcban sem harcoltak ellenünk mint a szerbek, románok és a horvátok." - ezt is rosszul tudod.

[link]

Látod? Talán előbb tedd le az érettségit, és ne a Bakay-féle kontároktól, meg szentkoronarádión, szkítián, egyéb marhaságokon "művelődj"...

(Egyedül a ruszinok és a zsidók - bizony, ők - álltak a magyarok mellett a nemzetiségek közül a szabadságharc idején.)

"Már bocsánat de ők hiába támogatják nem szavazták be a parlamentbe." - Még az a szerencse, mert akkor nem 10%-uk lenne.

"Amúgy meg ne sarkítsál. A jobbik ellenes tüntetések tele vannak fiatal kis p*cs gyerekekkel." - Egyetemistákkal...

"1) miért akarod megmondani hogy ki melyik pártot támogatja. [...] 2) mi köze van ehhez a Jobbiknak? [...] 3) van egy párt amit nem utálok."

1) Nem akarom megmondani, csak tudom. Az efféle szövegek mindig egy bizonyos párt hívőitől szoktak jönni.

2) Az azért érdekes, hogy mikor mondtam, "micsoda jobbikos duma", akkor a kérdező nem kikérte magának, hanem (jobbikos-módra) azonnal "libsizni" kezdett, hiszen nekik mindenki az, aki nem azt fújja, mint amit Vona führer diktál.

3) Ki nem találnám, melyik az....

"Ha értelmeznéd azt a mondatot akkor rájönnél hogy azt nem én vallom, hanem a liberálisok." - Mégis ezzel próbáltad a mondókátad igazolni. Egy csapdát állítva, körülírtad a véleményedet, majd odabiggyesztetted, hogy "eddig a liberálisok szokták mindig mondani, nem?". Ügyes trükk.

"Egyébként én egy szóval sem mondtam hogy nincs Szlovákia." - Mintha elhangzott itt volna olyan, hogy "ún." Szlovákia...

"No mármost látom nem értetted meg amit írtam. Megint összekevered a sovinizmust a nacionalizmussal." - nem, keverem, barátom. Te kevered.

Sovinizmus - mindent és mindenkit utál (ennek lehet nemre, korra, fajra, vallásra irányuló része)

Nacionalizmus - csak a sajátját szereti, mindenki másét lenézi.

Patrióta - más népeket tiszteletben tartva szereti a sajátját.

[link]

(kérve-kérlek, kímélj meg az ebben való további vitától, és inkább olvasd el a fenti linket.)

"Megint azt láttatod hogy pl én lenézném a szlovákokat és a többieket. Holott ez nem így van." - :D:D:D Akkor mit csinálsz itt oldalakon keresztül? "nincs történelmük, nincsenek királyaik, nem is volt nemzettudatuk, mi sokkal jobbak vagyunk, stb". Mint az óvodások: az én játékautóm nagyobb, az övé lassabban gurul, bibibííí.

"Végszóként pedig örülnék (és szerintem mások is) ha nem néznéd teljesen le illetve hülyének azokat akik nem úgy gondolkodnak mint te magad." - Nem azért nézlek hülyének, drága honfitársam, hanem azért, mert immáron harmadszorra kellett elmagyaráznom, hogy attól még, hogy nem szlovákoknak hívták magukat, ősapáik és ősanyáik a szlovákoknak már akkor itt éltek, mikor mi még a pusztán lovagoltunk. A 4 éves kislányom kinevetett, hogy ehhez neked ennyi idő kell a megértéshez...

"Az ilyen 48%-osok miatt tartunk itt. Ha rajtuk múlna ma törökül beszélnénk." - Ellenkezőleg, amíg én irodalmi rendezvényekre járok, nyelveket kutatok, (őrzöm magyar kultúrát), addig a magadfélék csak szónokolnak, és nem tesznek semmit, sőt, legtöbben még helyesen írni se tudnak.

"Csak egy éjszakára küldjétek el öket:

Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretöket.

Csak egy éjszakára küldjétek el öket:

A pártoskodókat, a vitézkedöket.

Csak egy éjszakára:

Akik fent hirdetik, hogy - mi nem felejtünk;

Mikor a halálgép muzsikál felettünk..."

"Mi már itt vagyunk legalább 5000-6000 éve..." ÁÁÁÁÁááááÁÁÁááááá!! XDXDXD

2011. máj. 15. 20:56
 40/53 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:

""Azok az egységes szlávságba tartoztak." - Így van. És később különült el a hatalmas kiterjedésű szlávság szlovákokká, lengyelekké, oroszokká, horvátokká. Ez nem változtat azon a tényen, hogy AZOK a szlávok, akik A FELVIDÉKEN éltek, majd később SZLOVÁKOKKÁ szegregálódtak, EGYENES LESZÁRMAZOTTAK. Komolyan, az eszem megáll, egy 5-es kisdiák könnyebben megérti... "

Elbeszélhetünk még egymás mellett. De azok nem voltak szlovákok csak a szlovákok is részben tőlük származnak. Mert keveredtek a németekkel magyarokkal csehekkel ruszinokkal stb.

Nem volt nemességük ezért ezért nem is szerveződtek nemzetté csak elég későn.

""Vagyis ebben az időszakban az egységes hungárusztudat volt jellemző ami egységbe kovácsolta az ország területén élő népeket." - Egy szó, ami tudományos körökben nem létezik:) Mellesleg: súgd már meg nekem, honnan tudod, hogy milyen "tudatuk" volt az akkori embereknek?...

Lassan már ott tartunk, hogy a Kárpát-medencét csak magyarok lakták:D Na ezért nem szabad melldöngetősen tanítani a történelmet."

Mert te aztán biztosan tudod hogy minek valották magukat és miféle hagyományokat őriztek...

Másrészt attól hogy neked fogalmad sincs mi a hungárusz tudat attól még létezik.

[link]

""A szabadságharcban sem harcoltak ellenünk mint a szerbek, románok és a horvátok." - ezt is rosszul tudod.

[link] "

Igazad van így volt.

De elég jelentéktelen.

""Egyébként én egy szóval sem mondtam hogy nincs Szlovákia." - Mintha elhangzott itt volna olyan, hogy "ún." Szlovákia... "

És nekem ahhoz mi közöm? Nem én írtam ilyet!

A nacionalizmus, patriotizmus, sovinizmus témában olvasd csak el ezt.

[link]

(Felhívnám a fegyelmed az alábbi részre:

"A nacionalizmus kifejezés jelentéstartalma:

-Egyik, ma már elhalványult jelentése az az érzelmi kötődés, amelyet az ember a családja, az általa használt és alakított környezete, a faluja, a városa, a megyéje, a hazája iránt érez, a patriotizmus.")

""Megint azt láttatod hogy pl én lenézném a szlovákokat és a többieket. Holott ez nem így van." - :D:D:D Akkor mit csinálsz itt oldalakon keresztül? "nincs történelmük, nincsenek királyaik, nem is volt nemzettudatuk, mi sokkal jobbak vagyunk, stb". Mint az óvodások: az én játékautóm nagyobb, az övé lassabban gurul, bibibííí. "

Megint nem mondasz igazat. Az én hozzászólásaimnál ott van a nicknevem nézd csak végig. Megint csak alap nélkül gúnyolódsz.

2011. máj. 15. 21:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!