Titeket nem zavar az, ha folyton próbálják belétek sulykolni, hogy kicsik és gyengék vagytok?
pl. A 2. magyar hadsereg egy kalap sz@r volt, a térképen észre sem vesznek mindent, nagy nullák vagyunk stb.
Egyik az, hogy ez a történelmünk, őseink meggyalázása szerintem. Az is érdekes számomra, hogy egy most nemrégiben és pl. 15-20évvel ezelőtti történelem tanár között is van különbség a gondolkodásban.
Engem nem zavar, mert belém ilyet nem sulykolnak. Nem tudom te merre jársz, és hol élsz, de velem ilyesmi nincs.
Olyat se hallottam, hogy a 2. magyar hadsereg egy kalap szar.
Annál inkább hallottam arról, hogy kitartottak, ameddig csak ki lehetett tartani. Annak ellenére, hogy jóval gyengébb felszereléssel rendelkeztek.
,, Az én tanárom kommunista volt és ráadásul nem is magyar (nem zsidó). A magyarságom csak megerősödött a sok gyalázás közepette."
Engem például az ilyen ostoba emberek zavarnak.
"Engem nem zavar, mert belém ilyet nem sulykolnak. Nem tudom te merre jársz, és hol élsz, de velem ilyesmi nincs."
Elárultad magad te szélhámos.
,,Elárultad magad te szélhámos."
Mi a bánat bajod van????
ma 14:14
Nektek mindig mindenhova bele kell írnotok hogy büdös magyarok? Nem nyíltan de burkoltan ott van a magyarsággal szembeni gyűlölet.
Utolsónak: ez a jobbikos értelmi szint. Ez a konspirálás:) Megnevettetett.
Kérdező: Te hány ország iskolájában tanultál történelmet, hogy kijelented, "minden ország történelmét dicsőítéssel tanítják"? Költői kérdés....
"(még ún. Szlovákiában is.)" - ez a kijelentés sokat elárul rólad. De én meg elárulnám neked, hogy a szlávok előbb itt éltek, mint a magyarok (igen-igen, még Anonyumus szerint is). Szóval az eféle "ún."-jelzőket felejtsük ki legközelebb a mondókákból.
Más: A jó történelemírás pártatlan, objektív. Leírja a rosszat is, jót is. Nem csúnyítja le az ellenséget, nem magasztalja fel a saját katonáinkat. Ez csak hamis alapot ad a nacionalizmusra, ami az emberiség legnagyobb rákfenéje.
Ami az egyik nemzetnek hős, a másiknak gyilkos. Szulejmán szultán nekünk gaz hódító, a törököknek hős. Árpád pedig nekünk az, míg másoknak a pusztítás megtestesítője.
Akik meg Európán kívül élnek, nekik nem fontos sem Szulejmán, sem Árpád - és nem is tanulnak egyikről se.
Summa-summarum: Mellőzzük a melldöngetést a történelemírásnál. Rengeteg dolog, amit ma hősi halálnak állítunk be, vagy "nagy tett"-nek, az akkoriban csak kényszerhelyzet vagy belső hatalmi harc volt. 150-200 év múlva a mai politikai viszályokat és hülyéskedéseket is hősi harcoknak állítják majd be - pedig, mint tudjuk, szó nincs erről.
De az embereknek kellenek a hősök...
"Utolsónak: ez a jobbikos értelmi szint. Ez a konspirálás:) Megnevettetett."
Ismét egy liberális emberke idetévedt. Nem baj, csak megunják egyszer.
"Kérdező: Te hány ország iskolájában tanultál történelmet, hogy kijelented, "minden ország történelmét dicsőítéssel tanítják"? Költői kérdés...."
Nem kell ehhez iskolába járni, alapból ez lenne a lényege a történelem tanításának.
""(még ún. Szlovákiában is.)" - ez a kijelentés sokat elárul rólad. "
Akkor mondj 4 szlovák királyt.
"De én meg elárulnám neked, hogy a szlávok előbb itt éltek, mint a magyarok (igen-igen, még Anonyumus szerint is). Szóval az eféle "ún."-jelzőket felejtsük ki legközelebb a mondókákból."
A szlávok nem egyenlők a szlovákokkal. Az ún. szlovák nemzet még nem is létezett, ekkor még szlávok (szolgák) voltak. XIX. században jelent meg valamiféle nacionalizmus körükben.
"Más: A jó történelemírás pártatlan, objektív. Leírja a rosszat is, jót is. Nem csúnyítja le az ellenséget, nem magasztalja fel a saját katonáinkat."
Csakhogy nem így tanítják.
Ez csak hamis alapot ad a nacionalizmusra, ami az emberiség legnagyobb rákfenéje.
"Ami az egyik nemzetnek hős, a másiknak gyilkos."
Na, mégsem objektív a dolog? Meg most nagy dolgot mondtál, ugye? A hülye is tudja, hogy így van.
"Szulejmán szultán nekünk gaz hódító, a törököknek hős. Árpád pedig nekünk az, míg másoknak a pusztítás megtestesítője."
Ennyi értelmes dolgot találtam a mondókádban.
"Akik meg Európán kívül élnek, nekik nem fontos sem Szulejmán, sem Árpád - és nem is tanulnak egyikről se."
Most ez hogy a franca jött ide?
Summa-summarum: Mellőzzük a melldöngetést a történelemírásnál. Rengeteg dolog, amit ma hősi halálnak állítunk be, vagy "nagy tett"-nek, az akkoriban csak kényszerhelyzet vagy belső hatalmi harc volt. 150-200 év múlva a mai politikai viszályokat és hülyéskedéseket is hősi harcoknak állítják majd be - pedig, mint tudjuk, szó nincs erről.
De az embereknek kellenek a hősök...
ma 18:53
Kevered a történelemtudomány nevű tudományt a történelemtanítás nevű politikai funkcióval. A kettőnek nem sok köze van egymáshoz a névrokonságon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!