Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Titeket nem zavar az, ha...

Titeket nem zavar az, ha folyton próbálják belétek sulykolni, hogy kicsik és gyengék vagytok?

Figyelt kérdés

pl. A 2. magyar hadsereg egy kalap sz@r volt, a térképen észre sem vesznek mindent, nagy nullák vagyunk stb.

Egyik az, hogy ez a történelmünk, őseink meggyalázása szerintem. Az is érdekes számomra, hogy egy most nemrégiben és pl. 15-20évvel ezelőtti történelem tanár között is van különbség a gondolkodásban.

2011. máj. 13. 15:46
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
72%

az emberek mindig a könnyebb utat választják.

ezt jegyezd meg egy életre, mert a társadalommal kapcsolatos kérdések 99,999%-ára helyes ez a válasz.

2011. máj. 13. 16:02
 2/53 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de hogy kapcsolódik a kérdésemhez? (bocsánat, de nem értem, lehet hülye vagyok)
2011. máj. 13. 16:09
 3/53 anonim ***** válasza:
72%

Gondolom úgy, hogy egyszerűbb azt mondani, hogy kicsik és gyengék vagyunk, mint tenni valamit.

Nem zavar, hogy mit próbálnak belémsulykolni. Ettől se kisebb, se gyengébb nem leszek, ahogy nagyobb és erősebb sem.

2011. máj. 13. 16:34
 4/53 anonim ***** válasza:
73%
Engem sem zavar. :) Elmegy a fülem mellett.. :)
2011. máj. 13. 16:35
 5/53 A kérdező kommentje:
Irigyellek titeket, engem ez nagyon bosszant. Aki a történelmemet, származásomat, kultúrámat köpködi azt nagyon rühellem! Inkább engem ócsároljanak!
2011. máj. 13. 16:49
 6/53 anonim ***** válasza:
84%

Hát nem tudom, de nekem azt az időszakot, amikor még ért valamit az ország (pl Mátyás kora) egyáltalán nem úgy tanították, hogy nem értünk semmit. Sőt, 56'-ot sem úgy adták elő, mintha egy pillanat alatt porba tiportak volna minket, sőt, a történelem könyv szerint is sikereket értünk el...

Az viszont tény, hogy a modernkori magyarság pár példát kivéve, tényleg bele volt nyomva a földbe, és megadóan tűrte a sorsát... Ez pedig azért hírből sem nagyszerű és csodálatos dolog.

Ezenkívül pedig a hivatalos történelemkönyv egyáltalán nem szapulja a történelmünket... Sőt... Legalábbis a "Magyarország volt Európa utolsó védőbástyája a törökök ellen" szöveg nekem nem tűnik szapulásnak. De ez az én véleményem :D

2011. máj. 13. 16:54
 7/53 anonim ***** válasza:
Nem zavar, ugyanis én nem csak a XX. század közepe-második fele történelmét tanultam...
2011. máj. 13. 17:00
 8/53 anonim ***** válasza:
26%
Azért olyan sok minden nincs, ami miatt döngethetnénk a mellünket!
2011. máj. 13. 17:12
 9/53 A kérdező kommentje:
Mi a Száray könyvből tanultunk, még elmegy egynek. A tanár ahogy tanította.... Komolyan olyan kisebbségi komplexusom lett. Minden más országban a történelmet úgy tanítják-ez is lenne a lényege-, hogy a diákok büszkék származásukra. (még ún. Szlovákiában is.)
2011. máj. 13. 17:19
 10/53 anonim ***** válasza:
89%
Az én tanárom kommunista volt és ráadásul nem is magyar (nem zsidó). A magyarságom csak megerősödött a sok gyalázás közepette.
2011. máj. 13. 17:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!