Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Titeket nem zavar az, ha...

Titeket nem zavar az, ha folyton próbálják belétek sulykolni, hogy kicsik és gyengék vagytok?

Figyelt kérdés

pl. A 2. magyar hadsereg egy kalap sz@r volt, a térképen észre sem vesznek mindent, nagy nullák vagyunk stb.

Egyik az, hogy ez a történelmünk, őseink meggyalázása szerintem. Az is érdekes számomra, hogy egy most nemrégiben és pl. 15-20évvel ezelőtti történelem tanár között is van különbség a gondolkodásban.

2011. máj. 13. 15:46
1 2 3 4 5 6
 11/53 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
71%
Engem zavar, bár nem azért mert ezzel engem bármiképp befolyásolnának vele legfeljebb felidegesítenek. Mert én büszke vagyok arra hogy magyar lehetek. De az zavar ha próbálják kinevelni az emberekből a nemzeti büszkeséget és a hazafiasságot.
2011. máj. 13. 17:31
 12/53 anonim ***** válasza:

engem nagyon zavar, hogy a veszteségeket is ünnepeljük (okt. 23 pl), hogy a magyar önmagát lenézi, negatív jelzővel befolyásolja.

zavar a magyar részvételi demokrácia fejletlensége, ami gátolja a hatalom eredményesebb befolyásolását.

zavar az, hogy a kritikai gondolkodás oktatásának még az írmagja is hiányzik, ami termeli a sok buta, érdemi gondolkodásra képtelen embert.

...és még egy-két dolgot meg tudnék említeni, amelyek változtatásával nagy eredményeket lehetne elérni.

az akarat kellene, de annak az útjában áll a nemtörődömség.

2011. máj. 13. 19:11
 13/53 A kérdező kommentje:

Október 23-ról nem azért emlékezünk meg, mert elvesztettük, hanem azért, mert a nemzet szembe mert szállni a megszállók, egy szuperhatalom ellen, megmutatva hogy nem tűri az elnyomást.

Legalábbis ezt kellene átadni.

2011. máj. 13. 19:18
 14/53 anonim ***** válasza:
igen kérdező, de más, eredményes történelmi esemény kapcsán is be lehetne ezt mutatni, ami pozitív, egészséges nemzetérzet-erősítő tudattal ruházná fel az állampolgárt, nem pedig kudarc-élménnyel.
2011. máj. 13. 20:33
 15/53 anonim ***** válasza:
A Száray-féle tankönyveket be kéne tiltani, hihetetlenül egyoldalú és demagóg.
2011. máj. 13. 21:30
 16/53 anonim ***** válasza:
34%

"Titeket nem zavar az, ha folyton próbálják belétek sulykolni, hogy kicsik és gyengék vagytok?"

De, ezért is idegesítenek a jobbikosok, akik folyamatosan azt hangsúlyozzák, hogy Magyarország egy borzasztó hely, a tönkremenés szélén van, itt elviselhetetlen az élet, az ember nem tud megélni, kifosztanak, átvernek, elnyomnak minket és a többi ócska szöveg.

"pl. A 2. magyar hadsereg egy kalap sz@r volt"

Hát olyan túlzottan nem volt erős.

"Az is érdekes számomra, hogy egy most nemrégiben és pl. 15-20évvel ezelőtti történelem tanár között is van különbség a gondolkodásban."

Az egyik 100%-ig komcsi nevelést kapott, a másik csak 70-80%-ban :)))

2011. máj. 14. 01:12
 17/53 anonim ***** válasza:
100%

19:18

"Október 23-ról nem azért emlékezünk meg, mert elvesztettük, hanem azért, mert a nemzet szembe mert szállni a megszállók, egy szuperhatalom ellen"

A kádárista "kisemberizmus" ideológiája szerint '56-nak nem ez az értelme, hanem az, hogy néhány elégedetlen huligán pattogott, de jól helyretették őket. Ez a fajta "kisemberizmus" a legtöbb 50 évnél idősebb emberbe alaposan bele lett verve a Kádár-korszakban.

2011. máj. 14. 01:16
 18/53 anonim ***** válasza:

„Titeket nem zavar az, ha folyton próbálják belétek sulykolni, hogy kicsik és gyengék vagytok?”

De, én ezt kikérem magamnak, a többiek nevében is. Az a kicsi és gyenge aki mondja.

2011. máj. 14. 01:46
 19/53 A kérdező kommentje:

"A Száray-féle tankönyveket be kéne tiltani, hihetetlenül egyoldalú és demagóg."

Tudnál ajánlani olyan könyveket, ami nem ilyen?

2011. máj. 14. 09:45
 20/53 anonim ***** válasza:
65%
Nem tudok így fejből; de valami olyan kéne, amelyik nem firtatja a királyok jellemét- a maga tetszése szerint- és azt belekeverve ír róluk; meg amelyik nem jenkizik mindegyik USA leckében... A Száray a legszánalmasabb.
2011. máj. 14. 10:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!