Aki bevezetné a sorkatonaságot, az miért gondolja úgy, hogy ott feltétlenül hasznos ismereteket kapnának a résztvevők?
Figyelt kérdés
Mik azok az ismeretek, amelyeket oly feltétlenül szükséges elsajátítani mai világunkban? Aztán a sorkatonaság lenne a garancia, azzal bizonyosan meg tudnánk védeni magunkat (kitől kéne?)? Egyáltalán hogy merül fel a visszavezetésének még a gondolata is, mikor 2004-ben végleg eltörölték? Nem kell a halottat újból feltámasztani, ami Magyarországon soha nem működött.dec. 6. 10:11
31/36 A kérdező kommentje:
30-as nem tudom mivel háborítottalak így fel, de személyeskedésen kívül semmit nem sikerült magadból kipréselned. Én legalább vállaltam a véleményem, de te gyáva voltál ehhez, igaz ennyi ésszel (ha már te tudod nekem mennyi van) nem is csoda. Másrészt a sorkatonaság nem komoly téma, egyrészt helyes módon nincs napirenden a bevezetése, másrészt amikor nálunk még volt, akkor se vette komolyan senki. A profi honvédség, a hadsereg az valóban komoly téma, de a sorkatonaság nem.
dec. 18. 21:18
32/36 anonim válasza:
Vagy kötelező rendőri, mentős vagy tűzoltó alapkiképzés közül is lehessen választani, plusz azokat vigyék el akik mondjuk 21 évesen még nem végezték el a középsulit vagy munkanélküliek, akinek szakmája, állása van azt ne.
33/36 gago77 válasza:
Magyarországon mindig is lehetett választani úgynevezett polgári szolgálatot is, aminek a lényege az volt, hogy nem fegyveres szolgálat volt. Igaz, ezeknek valamivel hosszabb időt kellett leszolgálniuk, de NEM volt kötelező a fegyveres szolgálat senki számára.
"azokat vigyék el akik mondjuk 21 évesen még nem végezték el a középsulit vagy munkanélküliek"
Ez is mindig így volt, hogy akinek nem volt állása, vagy szakmája, azokat vitték el először. De ez nem jelenti, hogy a többi majd mentesül. Az milyen demokrácia lenne?? Van egy kamu állásom, akkor engem ne vigyenek el mi? :D
34/36 A kérdező kommentje:
33-as gago77, arról van valami infód, hogy hányan választhatták akkoriban ezt a fajta polgári szolgálatot? Nem igazán találkoztam olyannal, aki ezt csinálta volna sorkatonaság helyett
dec. 30. 12:57
35/36 gago77 válasza:
Valóban nem sokan választották. Amikor én voltam, akkoriban a fegyveres szolgálat 1 év volt, ugyanakkor a polgári 1,5 év volt. Előtte ha jól tudom fegyveres 2 év volt, polgári 3, de ezt valaki nálam idősebbtől kéne megkérdezni.
36/36 anonim válasza:
Aki be akarja vezetni, az vonuljon be elsőnek. Vagy vigyék a sok drogos, alkesz hulladékot, elvonó helyett pont jó lenne nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!