Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Aki bevezetné a sorkatonaságot...

Aki bevezetné a sorkatonaságot, az miért gondolja úgy, hogy ott feltétlenül hasznos ismereteket kapnának a résztvevők?

Figyelt kérdés
Mik azok az ismeretek, amelyeket oly feltétlenül szükséges elsajátítani mai világunkban? Aztán a sorkatonaság lenne a garancia, azzal bizonyosan meg tudnánk védeni magunkat (kitől kéne?)? Egyáltalán hogy merül fel a visszavezetésének még a gondolata is, mikor 2004-ben végleg eltörölték? Nem kell a halottat újból feltámasztani, ami Magyarországon soha nem működött.
dec. 6. 10:11
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
70%
Ezt szerint általában az idősebb korosztály gondolja így, lehet azért, mert irigylik, hogy a mai fiataloknak nem kell ezzel szívniuk. A mai körülmények közt Magyarország biztonságát úgyis elsősorban a NATO garantálja. Aki katona akar lenni és alkalmas rá, az ma is megteheti, a többieket meg hagyják békén.
dec. 6. 10:47
 2/36 anonim ***** válasza:
44%
Én voltam katona, akkor még 2 évig. Kaptam hasznos információt, kiképzést a lopásból. Ezeket az információkat tudást, leszerelés után sokáig tudtam hasznosítani. Sajna, az öregedés elvezetett oda, hogy jó útra kellett térnem már egy jó ideje. Mellékesen megtanultam józannak kinézni, egy liter pálinka elfogyasztása után is, sőt leszerelés után, még sokat vezettem is ilyen állapotban.
dec. 6. 10:53
 3/36 anonim ***** válasza:
68%
Általában avval jönnek, hogy "Ott fegyelmet tanulnának ezek a mai elkényeztetett nyikhaj pávák." Nem is tudom, én ismertem nem egy olyan katonaviselt embert, illetve dolgoztam is velük együtt, akik módfelett degenerált, gyerekes és bunkó viselkedésűek voltak. Azt elhiszem, hogy odabent, a szolgálat idejére fegyelemre kényszerültek, elvégre nem akartak kimenőtől vagy eltávtól elesni linkeskedés miatt, vagy parancsmegtagadásért fogdába kerülni, és hosszabbítást kapni. De arra, hogy bárki, aki előtte sült bunkó volt, a szolgálat alatt a leszerelésre életreszólóan illemtudó, kultúrált emberré változott, 5%-nál is kevesebb esélyt látok.
dec. 6. 17:01
 4/36 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem 3-as, a katonaság ilyen formán senkire nem volt pozitív hatással. Egyetlenegy(!) embert sem tudna senki felmutatni, aki erre rácáfolna, hogy de igen, ő más lett. Érted? Egyet sem!
dec. 6. 17:09
 5/36 A kérdező kommentje:
Nem értem miért pontozták le a válaszokat, ennyire fáj az igazság egyeseknek? Nem jó azzal szembesülni utólag sem, hogy elfecséreltek x évet feleslegesen az életükből, ami így teljesen kárba veszett?
dec. 6. 17:20
 6/36 anonim ***** válasza:
86%
Én majd 6 évig voltam szerződéses, nem akarok boomerkedni, de szerintem egy 2-3 hónapból baj nem lenne, nem tenne rosszat senkinek. Természetesen ésszel és normálisan megszervezve nem az agyhalott néphadsereges komcsi felfogással. Simán meglehetne csinálni, hogy a fiatalabb korosztály tanuljon valami hasznosat de élvezze is és egyfajta bulinak fogja fel, nem muszáj ám agyon szivatni az embert ,hogy jó katona legyen. Én pl harckocsizó voltam ami szerintem egy elég különleges és nagy élmény egy T-72-es tankkal lőni főleg mikor a saját korosztályom beliekkel voltam összezárva nagyon jó volt a hangulat simán el baromkodtunk ott bent a tankban és a kutya nem baszogatott.
dec. 6. 23:42
 7/36 A kérdező kommentje:

"egy 2-3 hónapból baj nem lenne, nem tenne rosszat senkinek"

De minek köteleznél rá válogatás nélkül mindenkit? Engem például egy másodpercig sem érdekelnek ilyen dolgok.

dec. 7. 09:20
 8/36 anonim ***** válasza:
72%

7: Abban már inkább lenne logika, ha csábítanák valamivel az embert. Teszem azt mondjuk avval, hogyha bevonul, akkor a 3 hónap alatt bent ingyen lerakhatja a jogosítványt személy és/vagy tehergépkocsira.

De kötelezni tényleg értelmetlen lenne. Amire kényszerítik az embert, azt nem élvezheti 100%-osan, ebben biztos vagyok.

dec. 7. 10:02
 9/36 anonim ***** válasza:
17%

Nem azt mondtam, hogy kötelezném hanem, hogy baja nem lenne belőle senkinek ha normálisan lenne megszervezve, bár 2 agysejttel elhiszem, hogy nehéz értelmezni.

Amúgy meg majdnem minden napra jut egy ilyen kérdés ahol mindég elmondják hogy biztosan nem lesz visszaálítva, hiába akarnak egyesek sorkatonaságot nem lesz, kész pont.

dec. 7. 12:13
 10/36 A kérdező kommentje:

"baja nem lenne belőle senkinek ha normálisan lenne megszervezve"

Sok haszna sem lenne belőle.

"mindég elmondják hogy biztosan nem lesz visszaálítva, hiába akarnak egyesek sorkatonaságot nem lesz, kész pont."

Nem is. Vagy valami komoly tényező szerinted indokolná az újbóli bevezetését?

"2 agysejttel elhiszem, hogy nehéz értelmezni"

Neked lehet hogy csak egy fél van, ha szerinted ez a hülyeség hasznos lenne

dec. 7. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!