Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Aki bevezetné a sorkatonaságot...

Aki bevezetné a sorkatonaságot, az miért gondolja úgy, hogy ott feltétlenül hasznos ismereteket kapnának a résztvevők?

Figyelt kérdés
Mik azok az ismeretek, amelyeket oly feltétlenül szükséges elsajátítani mai világunkban? Aztán a sorkatonaság lenne a garancia, azzal bizonyosan meg tudnánk védeni magunkat (kitől kéne?)? Egyáltalán hogy merül fel a visszavezetésének még a gondolata is, mikor 2004-ben végleg eltörölték? Nem kell a halottat újból feltámasztani, ami Magyarországon soha nem működött.
dec. 6. 10:11
1 2 3 4
 21/36 gago77 ***** válasza:
4%
Komolyan ebbe kötsz bele? Az egyenruhások magázódnak, kész. Az újoncot is csak addig magázza a tizedes, amíg újonc. Azt meg írtad is, hogy az országházban is magázódnak. Pedig az is kvázi munkahely, ráadásul azok nem is egyenruhások. Viszont hivatalos személyek egymás közt hivatalos ügyek megbeszélésénél magázódnak. Ez az érved, hogy ezért hülyeség az egész katonaság? Akkor a jog is hülyeség és politika is. Plusz nem az egészségügy is az. Nem tudom láttál-e már kórházban vizitet? A főorvos magázza a beosztott rezidenseit és azok is magázzák a főorvost... Ilyen a világ. Hogy neked ez nem tetszik az valszeg az idióta woke agymosás egyik tünete nálad és a kutyát sem érdekli.
dec. 15. 10:53
 22/36 gago77 ***** válasza:
0%
Amúgy egy tizedest nem sok választ el egy újonctól, de most ebbe nem menjünk bele, lényeg hogy tizedesek nem szoktak magázódni rang nélküli katonákkal, ha már vége a kiképzésnek, viszont egy hadnagy már általában magázódik. A woke-nak meg tudod az a lényege, hogy mindent felforgat. Persze ráfogja erre-arra, hogy miért teszi, de legtöbbször maga a felforgatás a lényeg. Lépjél túl a témán, különben sem rajtad vagy rajtam múlik mi lesz!
dec. 15. 10:57
 23/36 anonim ***** válasza:
0%

"2004-ben végleg eltörölték"

Ez hol van leírva?

dec. 15. 11:51
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
23: [link]
dec. 15. 12:01
 25/36 A kérdező kommentje:

"Komolyan ebbe kötsz bele? Az egyenruhások magázódnak, kész."

Mondom hogy egymás között a rendőrök meg a tűzoltók meg a hajósok, pilóták sem, azok is egyenruhások

A dokik is csak a páciensekkel, szakmán belül ők sem

A képviselők is csak az Országházban, de ott a helynek meg az alkalomnak adják meg a méltóságát, máskülönben náluk is pertu van pártállástól

függetlenül

"Lépjél túl a témán, különben sem rajtad vagy rajtam múlik mi lesz!"

Mindketten jól tudjuk hogy nem lesz újra visszavezetve, sem a hazai, sem a nemzetközi helyzet nem indokolja ezt. Korábban sem működött megfelelően. Ezért nem értem miért ragaszkodnak hozzá mégis egyesek.

A woke-ot én is mélyen megvetem, de annak ehhez kb semmi köze nincsen

dec. 15. 19:37
 26/36 gago77 ***** válasza:
21%

"A woke-ot én is mélyen megvetem, de annak ehhez kb semmi köze nincsen"

Nem biztos. Annyira nyomják, hogy úgy is hathat a gondolkodásra, hogy az ember bele sem gondol, tehát nem tudatos, de ráhat a gondolkodására.

A "hajósoknál" sem megy a tegeződés, legalábbis tisztek és egyszerű matrózok közt, legfeljebb a kis halászhajókon, meg ezekhez hasonlókon. Attól, hogy a filmekben - amit mellesleg sokszor szarul fordítanak le - ezt látod, ez még nincs így. Az angolban nincs magázó ragozás, viszont pl a "Mr", "Miss" stb megszólítás magázódást jelent. Az igénytelen fordításoknál ezt simán tegezésre fordítják.

"Mindketten jól tudjuk hogy nem lesz újra visszavezetve, sem a hazai, sem a nemzetközi helyzet nem indokolja ezt"

Ez pont az amit nem tudunk. :) De a nemzetközi helyzet pont hogy indokolná. Nem tudom te hol élsz, de szép lassan lángra gyúlik a világ körülöttünk, ebben a helyzetben nem árt ha legalább egy alapkiképzésen átesnek a fiatal férfiak. Ez hogy korábban nem működött mégis mit jelent? Miben méred ezt te le??? Én pL fél másodperc alatt betárazok egy AK-t és szitává lőlek, mielőtt te ki tudnád biztosítani. Miért? Mert én tudom hol kell kibiztosítani, hogy kell betárazni, te meg nem. Nem bonyolult, de az az pár másodperc míg rájössz (ha rájössz!), pont elég hozzá. És ezt 20-30 év távlatában is tudom. Akkor most működött a katonaság v nem?? Ha majd betámadnak a románok, v ukránok v akárki, nem lesz ám idő, hogy mindent akkor mutogassanak meg a férfiaknak! Egyébként sem elég jó érv, hogy "nem működött a múltban, akkor ne is próbáljuk meg újra". Úgy kell csinálni, hogy működjön!

dec. 16. 07:03
 27/36 A kérdező kommentje:

"Nem tudom te hol élsz, de szép lassan lángra gyúlik a világ körülöttünk"

Nagyjából hol? A zorigóná?

"Én pL fél másodperc alatt betárazok egy AK-t és szitává lőlek"

Béke van haver! Vagy te ilyenkor is ezzel foglalkozol? Akkor oké, te nyertél.

"Ha majd betámadnak a románok, v ukránok v akárki"

Nahát, az egész világ ránk pályázik, nyilván sokat nyernének velünk. :D Én legjobban II. Mswati szváziföldi királytól tartok, aki megindítja ellenünk rettenetes seregét a hírhedt Mumbawamba tábornokkal az élen! :D

dec. 16. 16:42
 28/36 gago77 ***** válasza:
48%
Nem olvasok origo-t. Már leírtam többször hogy nem arra van a sorkatonaság, hogy majd ha háború lesz, akkor legyen... Figyelni kéne, ha már itt rontod a levegőt... De amint látom elég komolytalan is vagy, nincs értelme veled vitázni. Agyő.
dec. 17. 09:41
 29/36 A kérdező kommentje:

"nem arra van a sorkatonaság, hogy majd ha háború lesz, akkor legyen"

Akkor meg főleg minek...

Tényleg nem érdemes beszélgetni olyan trollal mint te vagy

dec. 17. 10:32
 30/36 anonim ***** válasza:
25%
Szemmel látható, hogy így, relatív békeidőben sem találod a helyed, - azért osztod az eszet a neten olyanról, amibe bele sem szagoltál. Az olyan mentalitású embernek, amilyen te vagy kérdező, csak egy marad, amikor egy háborúban találja magát: külföldre menekülni - hanyatt-homlok. Nem is lesz kár, ha így alakul, mert érdemi hasznát úgy sem venné az ország az itthon létednek! Amiről sokan formáltak meg itt véleményt, választ, az nem a paintball kategória és nem a számítógépen újra és újra betölthető, újrakezdhető játékok kategóriájába való történet, - a te szinted viszont ezen a ponton van. Felnőtt testben ragadt gyerekként éled életedet. Ez nem bűn, csak ciki ennyi ésszel komoly témákról kommunikációt provokálni.
dec. 18. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!