Aki bevezetné a sorkatonaságot, az miért gondolja úgy, hogy ott feltétlenül hasznos ismereteket kapnának a résztvevők?
"2004-ben végleg eltörölték"
Ez hol van leírva?
"Komolyan ebbe kötsz bele? Az egyenruhások magázódnak, kész."
Mondom hogy egymás között a rendőrök meg a tűzoltók meg a hajósok, pilóták sem, azok is egyenruhások
A dokik is csak a páciensekkel, szakmán belül ők sem
A képviselők is csak az Országházban, de ott a helynek meg az alkalomnak adják meg a méltóságát, máskülönben náluk is pertu van pártállástól
függetlenül
"Lépjél túl a témán, különben sem rajtad vagy rajtam múlik mi lesz!"
Mindketten jól tudjuk hogy nem lesz újra visszavezetve, sem a hazai, sem a nemzetközi helyzet nem indokolja ezt. Korábban sem működött megfelelően. Ezért nem értem miért ragaszkodnak hozzá mégis egyesek.
A woke-ot én is mélyen megvetem, de annak ehhez kb semmi köze nincsen
"A woke-ot én is mélyen megvetem, de annak ehhez kb semmi köze nincsen"
Nem biztos. Annyira nyomják, hogy úgy is hathat a gondolkodásra, hogy az ember bele sem gondol, tehát nem tudatos, de ráhat a gondolkodására.
A "hajósoknál" sem megy a tegeződés, legalábbis tisztek és egyszerű matrózok közt, legfeljebb a kis halászhajókon, meg ezekhez hasonlókon. Attól, hogy a filmekben - amit mellesleg sokszor szarul fordítanak le - ezt látod, ez még nincs így. Az angolban nincs magázó ragozás, viszont pl a "Mr", "Miss" stb megszólítás magázódást jelent. Az igénytelen fordításoknál ezt simán tegezésre fordítják.
"Mindketten jól tudjuk hogy nem lesz újra visszavezetve, sem a hazai, sem a nemzetközi helyzet nem indokolja ezt"
Ez pont az amit nem tudunk. :) De a nemzetközi helyzet pont hogy indokolná. Nem tudom te hol élsz, de szép lassan lángra gyúlik a világ körülöttünk, ebben a helyzetben nem árt ha legalább egy alapkiképzésen átesnek a fiatal férfiak. Ez hogy korábban nem működött mégis mit jelent? Miben méred ezt te le??? Én pL fél másodperc alatt betárazok egy AK-t és szitává lőlek, mielőtt te ki tudnád biztosítani. Miért? Mert én tudom hol kell kibiztosítani, hogy kell betárazni, te meg nem. Nem bonyolult, de az az pár másodperc míg rájössz (ha rájössz!), pont elég hozzá. És ezt 20-30 év távlatában is tudom. Akkor most működött a katonaság v nem?? Ha majd betámadnak a románok, v ukránok v akárki, nem lesz ám idő, hogy mindent akkor mutogassanak meg a férfiaknak! Egyébként sem elég jó érv, hogy "nem működött a múltban, akkor ne is próbáljuk meg újra". Úgy kell csinálni, hogy működjön!
"Nem tudom te hol élsz, de szép lassan lángra gyúlik a világ körülöttünk"
Nagyjából hol? A zorigóná?
"Én pL fél másodperc alatt betárazok egy AK-t és szitává lőlek"
Béke van haver! Vagy te ilyenkor is ezzel foglalkozol? Akkor oké, te nyertél.
"Ha majd betámadnak a románok, v ukránok v akárki"
Nahát, az egész világ ránk pályázik, nyilván sokat nyernének velünk. :D Én legjobban II. Mswati szváziföldi királytól tartok, aki megindítja ellenünk rettenetes seregét a hírhedt Mumbawamba tábornokkal az élen! :D
"nem arra van a sorkatonaság, hogy majd ha háború lesz, akkor legyen"
Akkor meg főleg minek...
Tényleg nem érdemes beszélgetni olyan trollal mint te vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!