Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A sorkatonaságban pontosan...

A sorkatonaságban pontosan hogy nézett ki az éjszakai riadó gyakorlat?

Figyelt kérdés
Nem tudom, jól fogalmaztam-e. Arra gondolok, amikor csak úgy váratlanul, éjszaka felköltötték a katonákat, és fel kellett sorakozniuk. Ha jól tudom, ilyen is volt, ez is szerves része volt a katonaságnak. Egész pontosan hogy zajlott? Szóltak előre, hogy várható ilyen, vagy teljesen random, váratlanul lett bedobva? Mennyi idővel takarodó után dobták be? És miből állt? Csak át kellett öltözni és felsorakozni, aztán vissza lehetett feküdni? Vagy mást is kellett csinálni?

ma 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Gyorsan felöltözni. Màlhàba bepakolni. Udvaron sorakozo,uralra fel tök sötètben kivittek a lötèrre.
ma 09:24
 2/8 anonim válasza:
Kiképzés keretében többször, órákon keresztül gyakoroltatták velünk, hogy mit kell tenni éjszakai riadó esetén, hogy minden pöccre menjen. Ezek a gyakorlatok nappal voltak, a századparancsnok és a szolgálatvezető tiszthelyettes vezetésével. Stopperrel a kézben körletről körletre jártak és instruálták a katonákat, hogy mit hogy kell csinálni. Az ágyakat nem kellett bevetni, de pokróccal le kellett teríteni. Gyorsan felöltözni, felvenni a fegyvert, azután sorakozó. A sofőröknek szintidőre ki kellett állni a technikával a laktanya kapuba. A motoros kiértesítőknek szintén. A híradó szakasznak is saját szakfeladata volt, de arról nem tudtunk, mert századon belül is titokban tartották. Általában kb. 30 perc helybetopi után lefújták a gyakorlatot, ekkor visszamentünk a századszintre, leadtuk a fegyvereket/VV cuccokat és mindenki ment a dolgára.
ma 09:33
 3/8 A kérdező kommentje:
2: Tehát rendesen, éjszaka sohasem gyakoroltatták?
ma 09:38
 4/8 anonim válasza:
#3: Nappali gyakorlás sok volt, éjszakaira csak egyre emlékszem, amit nem sokkal a takarodó után rendeltek el. Több mint harminc éve történt, úgyhogy már csak halványan rémlik.
ma 09:43
 5/8 anonim válasza:
Kieg.: egy helyőrségi alakulatnál voltam, ezért ami nálunk történt riadó gyakorlat címén, az nyilván egészen más volt, mint ami mondjuk Szolnokon, vagy Tapolcán ment akkoriban.
ma 09:47
 6/8 A kérdező kommentje:
4: De az is csak annyiból állt, hogy felsorakoztatok?
ma 09:48
 7/8 anonim válasza:
Igen. A laktanyát nem hagytuk el.
ma 09:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez mindenhol más volt.
ma 10:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!