Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Igaz lehet Kínának van 10 db...

Igaz lehet Kínának van 10 db 100 terratonás atomfegyvere ?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom ez a 10 db rakéta Amerikát eltudná pusztítani
ma 08:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

a legnagyobb (amiről tudunk) valaha készített nukleáris fegyver a Cár-bomba 50 megatonna hatóerővel. ez eredetileg 100 megatonna lett volna, de végül nem csinálták meg akkorára.

amit te kérdezel, az a Cár-bomba maximumának ezerszerese.

szerintem valamit rosszul értettél.

ma 08:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
bocs. nem ezerszerese, milliószorosa.
ma 08:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem konkrétan ez volt hogy 100 terratonás. Az infowarson olvastam
ma 08:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát tesztelni biztos nem tesztelték :)

Az oroszoknál a cár bomba úgy lett volna 100 megatonnás, hogy háromfokozatú lett volna, egy külső urán köpennyel. Utóbbit végül elhagyták, hogy csökkentsék a környezetszennyezést.

27 tonna volt a cár-bomba, akkor egy húszezerszer akkora hatóerejű bomba milyen nehéz? És azt a monstrumot mivel lehetne célbajuttatni?

Értelme sincs: egy idő után a léglökéshullám pusztítása nem lesz nagyobb, mert a légkör sekély. A sugárzás terjedését meg a föld görbülete akadályozza, azaz minél nagyobb bomba, annál magasabban kell robbantani (hogy értelme legyen a méretének)

A hatékony nukleáris csapásmérés alapja nem a "nagy", ahnem a "sok", pl. több robbanófejes IBCM-ek, ahol a fejek egy idő után önállóan manővereznek.

ma 09:09
 5/7 anonim ***** válasza:

"húszezerszer"

kétmillió.

elsőre én is benéztem, de a Cár-bomba az 50 megatonna. ennek az ezerszere 50 gigatonna, ennek az ezerszerese 50 terratonna és még kétszeres, merthogy 100 terratonna. azaz 2 milliószoros.

ma 10:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, közvetlenül a birodalmi lépegetők mellett tárolják, amit jedi lovagok őriznek 😂

Hagyományos nukleáris technológiával nem készíthető 100 Tt-s bomba, de még 1 Tt-s SEM. A háromfázisú bombákból kb. 100-120 Mt sajtolható ki, négy fázisú csak papíron létezik, de azzal sem lehetnek 200-250 Mt felé menni mert szétveti a lökéshullám az eszközt. S ráadásul baromi nehéz (~80-120 tonna) lenne amit egyetlen repülő, rakéta sem bír el. S amit fent is írnák értelme sincs, az 1 Mt-s töltet energiahozamának is 50-53%-a már a világűr felé távozik.

ma 13:24
 7/7 anonim ***** válasza:
1-2 megatonnánál nincsenek napjainkban nagyobbak hadrendben. A legnagyobb amit egy teszt során felrobbantottak 50 megtanonnás volt a Szovjetunióban.
ma 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!