Irán mikor határozza el magát szerintetek hogy kell e neki saját atomfegyver? Igaz lehet az az állítás hogy a közelmúlt eseményei miatt Irán már eldöntötte hogy atomfegyvere lesz mert csak az tudja megvedeni?
Állítólag az ajatolah egyik tanácsadója kijelentette hogy ugyan a muszlim vallás tiltja ilyen fegyverek gyártását, de ha szükséges lesz az ország érdekében akor lesz ilyen fegyverük.
Más nyilatkozatok is kezdenek gyanúsak lenni vagy Izraelt fenyegetik vagy komolyan mérlegelik a lehetőséget.
Lehet pont egy kemény sok áldozattal járó izraeli megtorlocsapás lesz az az indok amikor tényleg elkezdik megcsinálni ?
Nem igazán mert eddig csak kettős felhasználásra építettek az atomipart alapvetően nem döntötték el meg e lepik mert igazából már valóban 10 15 éve lehetne atomfegyveruk a technika ott lenne hozzá..
Észak Koreaval amúgy is részben közös volt az atomiparjuk szerintem ők le is tudnak nekik tesztelni egyszerűbb Koreában robbantani mint a közel keleten.
"Nem igazán mert eddig csak kettős felhasználásra építettek az atomipart"
Meslj husi, mi volt a második felhasználás? Kinek adtak el erőművi fűtőanyagot? Jaa hogy senkinek? Akkor arra a rengeteg ultracentifugára csak egy feladat maradt: fegyvertisztaságú hasadóanyaggyártás. Másra ezek nem jók és azok a centrifugák már legalább 16 éve üzemelnek.
Szerintem inkább az a kérdés, hogy Izrael a történelemben még sosem volt mértékű ballisztikus rakétatámadásra való visszavágás során milyen tipusú iréni célpontokat fog megtámadni. Több lehetősége van:
1. Rakéta-arzenál;
2. Olajlétesitmények (gazdaság);
3. Uránfinomitók.
Szerintetek mit fog választani?
"akkor Irán miért nem "
Az iráni vezetés kijelentette, hogy egy országnak el kell pusztulnia. Te ilyennek adnál atomfegyvert? :D
#6 mert a "nagyok" nem szeretnék, hogy rajtuk kívül másnak is legyen ilyen játékszere. Ha van akkor már nem lehet megtámadni és sosem tudni hogy fordul a kocka, melyik ország hova, melyik hatalmi tömbhöz fog csatlakozni.
Ha bemész egy kocsmába ahol bármikor kitörhet a bunyó, akkor te is annak örülnél ha csak nálad lenne pisztoly és senki másnál.
"Te ilyennek adnál atomfegyvert? "
Irán független ország. Nem áll gyámság alatt. Kitől kellene engedélyt kérnie ?
Ez olyan mint ha én eldönteném hogy a szomszéd nem tarthat kutyát. Miért ? Mert csak. Mert nekem nem tetszik. Mert lehet hogy meg fog harapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!