A sorkatonaságban az öreg katonák tényleg ilyeneket csináltak a kopaszokkal?
Amiről főképp lehet hallani, az a fogkefével padlómosatás.
De nemrég olvastam Szelíd Zoltán "Álljon meg, katona!" c. regényét. Abban olyasmi dolgok történnek, mint:
Elveszik a kajájukat, amiket bevisznek magukkal, sőt utána már nekik viszik a kaját, megparancsolják, hogy miket vigyenek be.
Egy kopasz levelet kap otthonról, amiben a barátnője szakít vele. Elveszik tőle, és direkt felolvassák mindenki előtt, és szétröhögik magukat.
Arra kényszerítik a kopaszokat, hogy állatokat utánozzanak, bújjanak be az ágy alá, és ott különféle megalázó dolgokat csináljanak.
Egy kopaszt, aki vissza mer szólni, és lázadni próbál, szíjakkal kikötöznek a végtagjainál az ágylábakhoz, és kanállal alaposan megütlegelik.
És ilyesmik. Tényleg ezek mentek a sorkatonaságban?
"Szerintem meg pont, hogy az iskolázott, egyetemre készülő embereket kellett volna békénhagyni."
Ez így ebben a formában nem állja meg a helyét. "békénhagyni" azt kell, ha már mindenkit nem akarsz sörözni aki a társadalom számára hasznos munkát végez nem azt aki az egyetemen pávul. Az ilyeneket vinni kell szemrebbenés nélkül.
Ezek egy sima középiskolai fiúkollégiumban (gondolom leánykollégiumban is) megtörténtek bármikor.
Az idősebbek és erősebbek mindig is szerették abuzálni a fiatalabbakat, náluk gyengébbeket.
A gyermekotthonokról, javítóintézetekről ne is beszéljünk...
"A könyv 90%-ban kamu."
Olvastam, aláírom.
A Sörkatonák című regény számomra sokkal hitelesebbnek és főleg szórakoztatóbbnak tűnik.
"Ezek egy sima középiskolai fiúkollégiumban (gondolom leánykollégiumban is) megtörténtek bármikor."
Egy indiai egyetem honlapján olvastam a minap, hogy tiltva van a fiatalabbak abuzálása, ezek szerint ott is hagyomány volt. És a Miskolci Egyetemen egyszer a rektorig érő botrányt csinált egy szülő, mert a frissen felvettek ún. Gólyatáborában olyan feladatot adtak lányoknak, hogy tojásfehérjét kellett kiszürcsölni egy kondomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!