Miért állítják még ma is néhányan, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság?
Semmivel nem rosszabb ez a generáció sem, nem tiszteletlenebbek, nem rendetlenebbek az idősebbeknél, szóval nem értem ezt a nézőpontot
Amúgy 2024-ben, 20 évvel a jogos megszüntetése után miért él ez még mindig ennyire egyesekben? Mi most az aktualitása?
"Semmivel nem rosszabb ez a generáció sem, nem tiszteletlenebbek, nem rendetlenebbek az idősebbeknél, szóval nem értem ezt a nézőpontot"
Akkor te vagy nem ismered a mai fiatalokat vagy olyan szerencsés helyen élsz ahol nagyon más a fiatalok közössége, mint a nagy átlag.
Kifejezetten jó környezetben, jó anyagi helyzetben élők közötti általános iskolában tanítok és katasztrofális romlás volt az elmúlt évtizedekben a fiataloknál. Mind a figyelem, koncentráció képessége, a fizikai állapot, a fegyelem, tisztelet és utasítás megértési, követési képességeik is a béka hátsója alatt vannak. Egyszerűen 10 percet nem képesek nyugton maradni, akkor is visszapofáznak ha tudják hogy azzal saját maguknak ártanak és értelmetlen. Poénból csinálnak baromságokat, meggondolatlanok, megszokták, hogy a tetteiknek nincsenek súlyos következményeik rájuk nézve, mert majd a szüleik megoldják helyettük. Ez van a középiskolás korosztállyal is és ha megnézed, a fiatal felnőtteknél a munkahelyeken is ezek a problémák vannak.
Nem kell hogy olyanok legyenek a mai fiatalok, mint amilyenek 60-80 évvel ezelőtt voltak, nem kell hogy megalázkodjanak az idősebbek előtt csak mert idősebbek. Azonban egyszerűen hiányzik a nagy többségből az a képesség, hogy utasításokat kövessenek, koncentráljanak a munkájukra, feladatukra és kitartóan el is végezzék akkor is ha amúgy nincs hozzá kedvük. Mert egy saját kedvtelést természetesen órákon keresztül képesek csinálni.
A régi értelemben vett sorkatonaságra semmi szükség, az régen is felesleges baromság volt, most még inkább az lenne. Arra viszont szüksége lenne a fiataloknak, hogy mielőtt kezdik az életüket olyan rendszerrel is megismerkedjenek amikor nem a "nekem mindent szabad" meg a "nincs kedvem akkor nem csinálom" elvek érvényesülnek. Egy pár hetes, esetleg 1-2 hónapos olyan kiképzés féleség, ami inkább egy cserkésztábor vagy túlélő kiképzés hangulatú lenne, az igencsak hasznára válna a fiataloknak. Egyszerűen nem tudnak valóban csapatban, a csapatért dolgozni és hosszabb ideig odafigyelni a feladatukra. Nulla fizikai kitartással még ha a fizikai állapotuk nem is rossz. Néha ugyanis a jó sportoló fiatalok is azon bukják a lehetőségeiket, hogy nem elég fegyelmezettek a csapatban való, kitartó munkához.
Szerintem egy kérdésekre szakosodott oldalon igazán nem nagy vétek kérdéseket feltenni.
Azt is százezerszer megkérdezik itt, hogy mennyi a fizetésed, azzal is gondod van?
Én is fárasztónak, és uncsinak találom a sorkatonás kérdéseket.
Mondom úgy, hogy katona vagyok.
Én ellenzem, idő, energia, és pénzpazarlás, főleg Magyarország esetében.
Ausztriában lehet szórakozni ellenállással, gerilláskodással, de itthon ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!