Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért járatódott le Magyarorsz...

Miért járatódott le Magyarországon a sorkatonaság intézménye?

Figyelt kérdés
Bárhol kerül szóba, általában szidják, alig van olyan, aki mellette lenne. Mi lehet ennek az oka? Tényleg olyan rosszul működött amikor még volt?
ápr. 5. 18:24
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
14%

És pár butaság amit összehordtatok.

-nem ér semmit a kiképzés.

->pont annyit ér amilyen férfi vagy. Az alapokat kell így megszerezni. Harcolni újabb kiképzés után mennél csak.

-Kevés volt a zsold még buszra se volt elég.

-> sorkatonák ingyen utaztak.

-Pont akkor kezdett dolgozni, elveszítette az állását.

->kötelező volt vissza venni.

-Csak a megalázásról szólt.

-> akkor nagy a baj az ismerőseid közt, vagy mind radiátor, vagy mind szociopata.

-Lejáratódott a katonaság.

-> most is tisztelik a katonákat itthon, pont mint máshol. Régen is így volt. A hölgyek is szerették az egyenruhát… most is így van ez.

ápr. 6. 18:11
 22/54 Jeffrey Spender ***** válasza:
87%

Én civil lőklubban tanultam meg lőni, nem pedig a seregben.

A seregben úgy állnak a fegyverekhez, hogy nagy, hosszú, fekete, veszélyes, olyan, mint a gömbvillám.

Ellenben a civil lőklubban meg vagy semlegesen, vagy pozitívan állnak az AR-15-öshöz, és társaihoz.

ápr. 6. 18:17
 23/54 anonim ***** válasza:
9%

Voltál katona?

A fegyver veszélyes.

Pozitívan állnak a fegyverekhez?

Hogy mi? A fegyver az élet kioltásának céljával készül. Veszélyes. Drága. Ezért csak képzett katonáknak való.

ápr. 6. 18:24
 24/54 Jeffrey Spender ***** válasza:
40%

Szerinted a civil forgalomban levő, és a civileknek elérhető AR-15-ös, Szajga AK, és társai azok micsodák ?

[link]

Te már hallottál egyáltalán ilyen helyről, és voltál ilyen helyen ?

A fegyver az nem csak katonáknak való, hanem civileknek is, ha tudnád, hogy Csehországban, vagy Franciaországban, nemhogy Oroszországban mennyi teljesen civil ember tart valódi gépkarabélyt.

2019 óta vagyok katona, és aktív állományú.

De attól még hogy katona vagyok, nem leszek automatikusan harcra való.

Még csak néhány éve vagyok katona, de jelen formában nem tartom sokra a sereget. A személyes megbecsülésem az jó, tekintve hogy őrmester volt a kezdő rendfokozatom, és most főtörzsőrmester vagyok, de a gyakorlatban, amit csinálok munkaidőben, az én megítélésem szerint köze nincs a katonáskodáshoz: beléptetési könyveket ellenőrzök, egyéb jelentéseket nézegetek és pecséteket nyomogatok. A fizetés az jó, de a meló az szar.

Valódi katonai dolgokkal, mint lövészettel a lőklubban foglalkozok, és van is saját tulajú fegyverem.

Vagy a haditechnikai ismeretek is nem a sereg érdeme.

Te Kína / Észak-Korea szintű ócska, és buta fegyvertörvénnyel élnél, de ez a te egyéni problémád, ez meglátszik azon, hogy két és fél csillagos vagy.

ápr. 6. 18:45
 25/54 Jeffrey Spender ***** válasza:
17%
Mikor volt 12 hónap a sorkatonaság Magyarországon ?
ápr. 6. 18:52
 26/54 anonim ***** válasza:
60%
#21 " A hölgyek is szerették az egyenruhát… most is így van ez." Én nem szeretem. 21L
ápr. 6. 19:40
 27/54 anonim ***** válasza:
17%

te katona… jó vicc.

ápr. 6. 20:19
 28/54 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%

# 27

Mert te mi vagy ?

Egy kamuráj ?

Egy hivatásos troll ?

ápr. 6. 20:21
 29/54 anonim ***** válasza:
88%

#20: Észak-Korea, Eritrea, Fehéroroszország, Irán és társai? Csupa irigylésre méltó, jól működő országok, példás társadalommal...egy párhuzamos univerzumban.

Szingapúr és Szaúd-Arábia némileg kilógnak a sorból, azok úgynevezett luxusdiktatúrák. De fehér ember számára egyáltalán nem élhetőek továbbra sem.

ápr. 6. 23:36
 30/54 Jeffrey Spender ***** válasza:
75%

Oroszországban a fehér ember próbálja elbliccelni a sorkatonaságot, helyette a mindenféle csecsen, kaukázusi, közép-ázsiai, mongol, és hasonló népet sorozzák be.

Fehéroroszország az meg Oroszország kamuköztársasága, annyit ér, mint a Luganszki, meg a Donyecki Népköztársaság, vagyis semmit.

ápr. 6. 23:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!