Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Aki annyira kardoskodik...

Aki annyira kardoskodik mellette, az fel tudna hozni egyetlen értelmes, elfogadható érvet felhozni, hogy miért kéne nálunk sorkatonaság?

Figyelt kérdés
2023. szept. 23. 18:29
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:

10-es, és akkor mi van ha Svájcban is van? Meg Finnországban is? Miért kéne ide is?

Másrészt hivatásosoktól is lehet hallani, hogy egyáltalán nem kéne. Akkor miért a hozzá nem értő laikusok semmitmondó véleményére kéne alapozni, akik ráadásul meg sem tudják észérvekkel indokolni, mi a fr.ncért is kéne újból bevezetni. Itt sem sikeredett egyetlen elfogadható indokot sem felsorolni mellette.

2023. szept. 23. 21:40
 12/62 Jeffrey Spender ***** válasza:
90%
Én is katona vagyok, önkéntesen lettem az, nem is látom semmi értelmét a sorkatonásdinak.
2023. szept. 23. 21:43
 13/62 A kérdező kommentje:

És mi a garancia arra, hogy most aztán nem olyan lenne, mint amikor még volt akár a Néphadsereg a komcsi korszakban, akár a 90-es években a sorkatonaság? Miben fejlődtünk egyértelműen, miben léptünk előre? Technikában? Az lehet. Gondolkodásban, mentális képességek terén? Bruhaha. Ugyanolyan elmebetegek dirigálnának, mint akkoriban.

Jeffrey, ezeknek a gyökereknek ugyan magyarázhatod az egyértelműt. Bedobnak egy Kőbányait, oszt azt hiszik, hogy értenek is hozzá valamit. Vagy játszottak ilyet a pléjsztésönön és azt hiszik ez ugyanaz. Komolyan gondolkodó embernek meg se fordul a fejében a sorkatonaság, maximum hangosan felröhög vagy elhányja magát.

2023. szept. 23. 21:51
 14/62 A kérdező kommentje:

"örömmel gondolnak vissza a sorkatonaság utolsó harmadára, amikor következmények nélkül g*cizhettek az újoncokkal"

Aki ilyet tett, azt ott helyben agyon kellett volna verni. Könnyű a gyengébbet terrorizálni. Az erősebbel miért nem mertek szórakozni az ilyen faxfejű embernek sem nevezhető barom vadállatok?

2023. szept. 23. 21:58
 15/62 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

" Svájcban is van "

Svájc és Magyarország közé nem szerencsés egyenlőségjelet tenni.

Magyarország nagy része síkság vagy enyhe dombság. Ilyen vidékeken pedig az ellenség teljesen kibontakozva tud támadni, akár erdőn keresztül is.

Nincsenek nagyobb természetes akadályok, az ország fele gyakorlatilag sík terep, itt-ott fasorokkal szabdalva. A másik fele is inkább csak dombocskás, de nincsenek komolyabb hegyek, szűk hágók, szorosok. Ahol van is pár magasabb hegy ott meg nincs stratégiailag semmi amit védeni / elfoglalni kellene. A Tisza a nagyobb Európai folyókhoz képest max. közepes, nem túl komoly akadály egy felkészült inváziós erőnek.

Reálisan nézve a Duna vonala lenne tartható huzamosabb ideig, ha lenne normális minőségű fegyverzetünk. A Tisza méretéből adódóan még erre is alkalmatlan, csak azzal oda az ország kétharmada.

Fejlett viszont az infrastruktúra, katonai szempontból jó az úthálózat, ami kedvező bármelyik offenzív seregnek mind az előrehaladás, mind az utánpótlás biztosítása vonatkozásában.

Egy hadműveleti térképen Magyarország kb 3 nagy tankcsatához való síkság, 2 nehéz folyami hídfővel és egy potenciális Sztálingrádnak való 1,5 millió +os fővárossal, és ilyenkor keveset lehet kezdeni.

Ehhez hasonlítani Svájcot nem a legjobb dolog.

2023. szept. 23. 21:59
 16/62 anonim ***** válasza:
63%

ma 21:08

Szerintem az én érveim kellően értelmesek és elfogadhatóak ¯\_(ツ)_/¯

2023. szept. 23. 22:35
 17/62 anonim ***** válasza:
3%

#12:

"Én is katona vagyok"

Biztos? Nem füllentesz véletlenül?

2023. szept. 23. 23:36
 18/62 anonim ***** válasza:
86%

"Másrészt hivatásosoktól is lehet hallani"

Kevéstől.

2023. szept. 24. 08:02
 19/62 A kérdező kommentje:
16-os igen, én is hangosan hahotáztam rajtuk. Értem én az iróniát.
2023. szept. 24. 09:33
 20/62 A kérdező kommentje:
18-as, pedig aki kicsit konyít hozzá, pláne aki benne van, az igenis tudja, hogy ennek ma semmi létjogosultsága nem lenne. Neked esetleg valami konkrét érved mellette?
2023. szept. 24. 09:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!