Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyik állítás lehet igaz a...

Melyik állítás lehet igaz a sorkatonaságnál tapasztalt szeszfogyasztással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Mindig előkerül a hatalmas elfogyasztott szeszmennyiség bármilyen katonasztori mesélése közben. De ez inkább életkori sajátosságból adódott (fiatalon majdnem mindenki alkesz), vagy maga az intézmény jellegéből (mivel tudták, hogy hosszú időre lesznek bent, illetve a kiképzők meg a tisztek is masszívan ittak)?
2023. szept. 11. 16:53
A kérdező szavazást indított:
Inkább életkori sajátosság, a fiatalok bárhol máshol is ittak volna
Ez egyértelműen a sorkatonaság velejárója volt
13 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Már egy gimis osztálykiránduláson is isznak, az pedig mára sem változott, hogy (a fiatalok között) az a férfi, aki a legjobban be tud bszni.
2023. szept. 11. 17:12
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem inkább a sorkatonaság.

Pl 26 évesen én egyáltalán nem iszom alkoholt, és érzem is hogy rosszul esik (füvezni viszont szoktam, mert attól nem leszek rosszul, ugyanúgy birok sportolni is).

Na most amikor egy olyan helyre kerülök, ahol egymásra van utalva mindenki és mások isznak, akkor ha kijelenteném, hogy nem iszom, akkor egyből mindenki kérdezné, hogy "b*zi vagy?" meg "mi ez a pelenkaszag?" meg hasonlók. Tehát szimplán nem teheted meg, hogy nem iszol, mert akkor kiutálnak és ki leszel közösítve. De ha nem vagyok olyan helyeken mint pl a sorkatonaság, akkor ilyen veszély nem áll fenn.

2023. szept. 11. 17:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem függ össze a szolgálattal. Volt aki ott hagyta abba, volt aki ott kezdte el, de a többség csak folytatta azt az életmódot amit előzőleg élt. Ha előtte ivott, bent is, ha előtte nem, bent sem.
2023. szept. 11. 17:39
 4/8 anonim ***** válasza:

"Na most amikor egy olyan helyre kerülök, ahol egymásra van utalva mindenki és mások isznak, akkor ha kijelenteném, hogy nem iszom, akkor egyből mindenki kérdezné, hogy "b*zi vagy?" meg "mi ez a pelenkaszag?" meg hasonlók."

Érdekes módon rajtad kívül még senkitől sem kérdeztek ilyeneket. Sőt inkább azt szokták megszólni, aki vedel.

2023. szept. 11. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok hivatásos ivott keményen, az biztos. Én pl. 200km-re voltam az otthonomtól, kaptam egy kimaradást, hazamenni nem tudtam, mégis mi a fenét csináljak egy téli délután-estén? Beültél egy kocsmába egy-két-pár hasonszőrűvel és ittál. Vagy ha nem nagyon volt pénzed akkor megvetted, mászkáltál és néha meghúztad. Odabent meg izgalmas volt, mert ugye tilos volt, be kellett csempészni, dugdosni stb. Ha hazamentél akkor meg egyszerűen mindenki itatni akart, mintha beteg lennél és piával kell gyógyítani. Kellett is, mert mindenkinek végig kellett hallgatni a katonatörténeteit. Na szóval sok ember kezdett el ott inni, többek között én és ezért hálás vagyok :-D
2023. szept. 11. 18:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az életkori sajátosság ÉS a passzív semmittevés együttes eredője. A sorkatonai szolgálatnál ha letudtad a kiképzést utána a laktanyában kb. semmit sem csináltál csak vágtad a centit. Időnként volt 1-1 értelmetlen gyakorlat, néha szolgálatot kellett adni, ment az értelmetlen monoton tennivalók elintézése ami fejben nem kötött le. Fiatalként ott hédereltél, piálni meg sok mindenki piált, te akkor miért ne tennéd? Ugyanez történik egy egyetemen is szorgalmi időszakban, amikor nem vagy nagyon túlterhelve. Be-bemész órákra, gyakorlatra, de amikor nem ZH-ra készülsz, leadandót csinálsz, vagy nincs vizsgaidőszak akkor bizony mész bulizni és sokszor jól berúgsz.

Egyébként a legnagyobb szeszelések nem bent voltak, hanem eltávon.

2023. szept. 11. 23:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább ilyen hülye szokás fiatalon hogy "menő" az ivászat. A mai napig ez a mentalitás van jelen fiatal korban.
2023. szept. 12. 00:18
 8/8 Alex Fly ***** válasza:
100%
Mindkettő. Egyrészt életkori sajátosság és a közösség ereje, másrészt a tiltás eredménye. És persze ha kimarcsira mentél egy tökidegen városban, mi mást tehetne az ember, mint arra a pár órára beül egy kocsmába?
2023. szept. 12. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!