Melyik állítás lehet igaz a sorkatonaságnál tapasztalt szeszfogyasztással kapcsolatban?
Szerintem inkább a sorkatonaság.
Pl 26 évesen én egyáltalán nem iszom alkoholt, és érzem is hogy rosszul esik (füvezni viszont szoktam, mert attól nem leszek rosszul, ugyanúgy birok sportolni is).
Na most amikor egy olyan helyre kerülök, ahol egymásra van utalva mindenki és mások isznak, akkor ha kijelenteném, hogy nem iszom, akkor egyből mindenki kérdezné, hogy "b*zi vagy?" meg "mi ez a pelenkaszag?" meg hasonlók. Tehát szimplán nem teheted meg, hogy nem iszol, mert akkor kiutálnak és ki leszel közösítve. De ha nem vagyok olyan helyeken mint pl a sorkatonaság, akkor ilyen veszély nem áll fenn.
"Na most amikor egy olyan helyre kerülök, ahol egymásra van utalva mindenki és mások isznak, akkor ha kijelenteném, hogy nem iszom, akkor egyből mindenki kérdezné, hogy "b*zi vagy?" meg "mi ez a pelenkaszag?" meg hasonlók."
Érdekes módon rajtad kívül még senkitől sem kérdeztek ilyeneket. Sőt inkább azt szokták megszólni, aki vedel.
Az életkori sajátosság ÉS a passzív semmittevés együttes eredője. A sorkatonai szolgálatnál ha letudtad a kiképzést utána a laktanyában kb. semmit sem csináltál csak vágtad a centit. Időnként volt 1-1 értelmetlen gyakorlat, néha szolgálatot kellett adni, ment az értelmetlen monoton tennivalók elintézése ami fejben nem kötött le. Fiatalként ott hédereltél, piálni meg sok mindenki piált, te akkor miért ne tennéd? Ugyanez történik egy egyetemen is szorgalmi időszakban, amikor nem vagy nagyon túlterhelve. Be-bemész órákra, gyakorlatra, de amikor nem ZH-ra készülsz, leadandót csinálsz, vagy nincs vizsgaidőszak akkor bizony mész bulizni és sokszor jól berúgsz.
Egyébként a legnagyobb szeszelések nem bent voltak, hanem eltávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!