Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Néhányan, de tényleg igen...

Néhányan, de tényleg igen kevesen, miért gondolnak vissza úgy a sorkatonaságra, hogy az életük legnagyobb története volt? Vagy csak elmúlt fiatalságukat szeretnék visszakapni?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem sok ilyen van, de én tőlük is elvitatom, hogy ez meghatározó élmény lehetett, a normálisabbja ezt inkább elfelejti, semmint hogy észben tartsa ezt a rémálmot. Mondják még azért, mert jókat lehetett inni, csajozni meg hogy életre szóló barátságok köttettek ott. Igen, de mindezt az ember katonaság nélkül is képes produkálni, és mivel mindenkit bevittek, a Néphadseregnek nem volt semmilyen presztízse a társadalomban. Plusz értelmetlen utasításokra gondolkodás nélkül kellett ugrabugrálni. Tehát nem értem azt, hogy ez mitől lett volna "élmény".

A mai Honvédség persze nem így működik, de nem is arról van most itt szó.

2023. jún. 5. 08:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 A kérdező kommentje:

30-as, köszönöm a választ! Legalább valaki leírta! És nem fogok "neked esni", mert már korábban leírtam, én hogy látom, te meg azt, hogy te hogyan élted meg. Én is vállalom az állításom, meg te is. Ez így korrekt. És az sem baj, hogy nem egyezünk teljesen, még ha nem is állunk túl messze egymástól.

Sőt felülbírálom amit a kérdésben állítottam, és nem vitatom el mindenkitől azt hogy valakinek ez tényleg élmény lehetett (bár inkább arról szólt a kérdés, hogy élete "legnagyobb" élménye). Akkor úgy mondanám inkább, hogy keveseknek volt élmény, de a többség nem szívesen emlékszik vissza szívesen. Azt hiszem ebben megegyezhetünk.

2023. jún. 6. 16:00
 32/89 anonim ***** válasza:
Pici korrekció: én nem éltem meg, csak hallott élményekből táplálkozom.
2023. jún. 6. 16:03
 33/89 A kérdező kommentje:
Akkor te nem a 21-es válaszoló vagy. Én is csak hallomásból tudok ezt-azt, ezek szerint más haveri körökben mozogtunk.
2023. jún. 6. 16:06
 34/89 anonim ***** válasza:
48%
Leginkább annak volt pozitív élmény aki nem is volt sorkatona...XD. Általában azok szokták a legjobban osztani az észt akik még nem is éltek akkor. Én is megkaptam már ilyen 15 éves kis kukiktól, hogy micsoda remek dolog volt a katonaság, mert ott mennyi mindent tanult az ember, meg ott vált férfivá..XD. Honnan szedik ezt a sok baromságot, nem is értem.
2023. jún. 6. 21:12
 35/89 A kérdező kommentje:
Ezek a 15-16 éves kis h.lyegyerekek csak itt kemények a húsz kilójukkal, az életben ha kapnának egy maflást máris bújnának anyuci szoknyája alá... Itt meg teszik magukat hogy ők aztán mekkora keménylegények...
2023. jún. 7. 07:24
 36/89 anonim ***** válasza:
64%
#35 Lenyomtak pár deatmatch-et CoD-ban és máris veterán honvédekké váltak. Ha ehhez még társul egy nemzeti öntudatra ébredés megfűszerezve egy kis Kárpátia hallgatással, na akkor ott vége .... 😆 🤣 habzó szájjal ordítják a baromságaikat: sorkatonaságot akarnak meg harcba indulni Erdély visszafoglalásáért 😆 🤣 😆 🤣
2023. jún. 7. 20:41
 37/89 anonim ***** válasza:
65%
Amúgy kajak hallottatok már mostani fiataloktól pozitív véleményt a sorkatonaságról? Én ilyet maximum őskonzervatív negyvenes-ötvenes arcoktól hallottam még.
2023. jún. 7. 21:01
 38/89 anonim ***** válasza:
52%
#37 Általában ez a két csoport nyomja a sorkatonaság témát. Mondjuk az ötveneseket még talán megértem, ők voltak katonák... de a 14-15 évesek? Na őket nem tudom hova tenni. Szerintem a szüleiktől hallottak történeteket a katonaságról ( amiben azért bőven vannak kitalált dolgok) és azt hiszik valóban olyan volt a honvédség.
2023. jún. 7. 21:20
 39/89 A kérdező kommentje:
Sőt, időnként lányoktól is hallani, vagy azt, hogy ráférne a fiúkra, néhányuktól meg egyenesen azt, hogy ő is elmenne katonának. Tiszteletben tartva minden egyes véleményt, azért a katonaság ma sem tipikusan női pálya (mint ahogy pl. az óvodapedagógus meg nem fiús terület) biológiai okok miatt. Bizonyosan vannak nők akik megugorják az elvárt fizikai szintet, de a többségük nem. Szóval ők is minek verik a nyálukat, ezt sem értem.
2023. jún. 8. 07:34
 40/89 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ezt senki nem élte meg hatalmas élményként. Arról van szó, hogy az öregjeink szeretik hangoztatni azt, hogy ők még voltak katonák, bezzeg a mai telefonnyomkodó YXZ-generációk, és ettől úgy érzik, hogy jár nekik a háromszor annyi nyugdíj is, amit az említett generációk termelnek ki nekik a saját jövőjük árán.
2023. jún. 9. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!