Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A leopárd 2a6 típusú harckocsi...

A leopárd 2a6 típusú harckocsi milyen orosz fegyverrel pusztithato el ?

Figyelt kérdés

2023. jan. 25. 14:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 Jeffrey Spender ***** válasza:
64%

" Amikor 2023-ban akut probléma az az orosz harckocsiknál, hogy még éjjellátóval sincsenek felszerelve, akkor szerinted mennyi kap működő, használható rakétát? Nem, nem arról van szó, hogy elvileg képes-e kilőni, hanem hogy van-e nekik. :) "

Gyalogságilag is eszetlenül lövöldözik a Kornyetet Toyota Hilux vagy géppuskafészek értékű célpontra, akkor harckocsihoz miért ne tudnának málházni lövegből indítható pct rakétát ?

A másik, amit keversz, az a hőkép. Minden orosz harckocsin van infrasugárvető, éjjeli harcra egy alapfokúan alkalmasak. A hőkép az, amit nem minden harckocsi kap meg. De az nem a kapacitás miatt, hanem nemtörődömség miatt.

Akiben van akarat, meg számol háborúval, az tud is önerőből gyártani azt, mint az indiaiak a T-90-eseikhez, és az egyiptomiak az Abrams-eikhez, és nagyobb mennyiségben is.

Indiának van 1,500 saját gyártású T-90-ese. Egyiptomnak 1,100 saját gyártású Abrams-e. Ezzel szemben a 300 orosz T-90-es az nevetséges mennyiség.

Indiának két haragosa is van, Egyiptomnak meg a dzsihádik, nyugatról és délről.

Az oroszok 2014 előtt nem tartották ellenséges országnak sem Ukrajnát, sem Fehéroroszországot, Közép-Ázsiában sem terveztek háborúzni, nemhogy Kínával, a Kaukázus meg nem harckocsizásra való terep, így hagyták a harckocsizásukat elsorvadni.

2023. szept. 24. 23:56
 82/90 Jeffrey Spender ***** válasza:
64%

Egy harckocsi vesztét sok dolog okozhatja:

- hülye sofőr árokba borul a géppel

- sárba ragadnak, ott az a hülye, aki kitalálta az egész műveletet

- UAV (pl. Bayraktar TB2-es) légicsapás éri

- FPV drón légicsapás éri (Switchblade / Lancet)

- tüzérségi csapás éri

- aknára futás

- szemből használnak ellene valami erős páncéltörő rakétát, mindegy, hogy irányított vagy nem irányított. Egyikre példa a TOW-2A, másikra meg az RPG-29-es Vampir

- Oldalról a mezei RPG-7-es is harcképtelenné teszi, ha nincs rajta ERA kazetta

Tehát ezek egy részénél normálisan kiképzett személyzet, meg műveleti tervezők kellenek.

Más részénél meg a többi fegyvernemmel kell együttműködni, legyen az frontlégierő / légvédelem / aknamentesítő egység.

És végül meg a harckocsi műszaki paraméterei. Fizikálisan nincsen olyan passzív páncélzat, ami elviseli a tandemet. Ezért kell aktív védelem. Az meg a drágálottuk / nem indokolt kategória sokaknál, és ez a háború világít rá, hogy rosszul gondolták.

2023. szept. 25. 00:17
 83/90 anonim ***** válasza:
72%

"Mindegyik más teknőfronttal bír. Ismered ezeket, vagy csak kamuzod a magabiztosságod ?"

Én még pontosan emlékszem, hogy kb. 2 éve azzal sem voltál tisztában, hogy a T-72-es export változatai mások voltak, mint amiket az oroszok saját használatra gyártottak, szóval mindennemű tudásod végtelenül felületes.

Én már csak azt nem értem, hogy kinek írod ezeket a regényeket, szerinted van aki elolvassa kétszázadjára ugyanazt az ömlengést, mindenféle kohézió nélkül? Mi a f...sz köze van ennek a kérdéshez vagy a témához?

2023. szept. 25. 09:03
 84/90 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# 83

Ahogy elnézem, senki nem olvassa a kérdést, csak egymás vérét szívjuk. Mire jó ez az egymással hadakozás, és utálkozás ?

Valóban nem kedvellek téged, de a jól megmondó, lenéző stílusod miatt.

A magyar szakirodalon az szar, a neten sok a tévhit, időbe telik a normális infók beszerzése.

Ugyanakkor nyitva áll a lehetőség, hogy megszakértsed, a T-90-es egy átcímkézett T-72-es, mert konkrétumok nélkül ordas baromság.

2023. szept. 25. 11:21
 85/90 A kérdező kommentje:

Amúgy hasznos amit írsz Jeffrey Spender en el szoktam olvasni ha nem is azzonal .

Tényleg így összefoglalva kevés a magyar nyelvű összehasonlítás a harckocsikrol.

Mindazon által hülyeség hogy a harckocsikon rugozunk amikor a tüzérség a döntő.

Arról kéne külön kéne egy kérdés szerintem .

A tüzérségi ellenuteg harcrol a tipusokrol vesztesegekrol loszerelatasrol vegulis ez a döntő.

Vagy tévedek?

2023. szept. 25. 12:33
 86/90 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Tüzérség ellen az UAV-s célfelderítés kell, és utána repülhet ki a Switchblade / Lancet.

[link]

2023. szept. 25. 12:57
 87/90 A kérdező kommentje:

M109 és krab lövegeket folyamatosan látom hogy kapja el a lancet

M777 vontatasos lovegek felét is kilohetek a lancetek .

De viszont orosz Miszta rendszerek a tüzérségi élén üteg harcot nem bírják

Végső soron az tud elorelepni ebben a háborúban aki el tudja nemitani a másik tüzérséget addig semmit nem ér egy terület ameg folyamatosan tűz alatt vagy tartva.

Érdekes pl a loszer hiány mind két oldalon és a tüzérségi csövek kopasa állítólag hatalmas probléma ezért kell oroszoknak Eszak Korea segítsége

Végső soron ez lesz a döntő tényező.

2023. szept. 25. 13:16
 88/90 A kérdező kommentje:

De pl a Pz miért nem vadásza le a lancet ? Kevesebbet kaptak vagy nehezebb bemerni ?

Múltkor láttam 2 Pz eloben bicikli útrol belatni a tatai laktanyaba elege szemrevaló jószágok szabad ég alatt tárolva

Ha én kiszurtam és lefotoztam akor egy dronkezelo felülről km erekrol kiszurja ezzeket .

2023. szept. 25. 13:33
 89/90 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

A Flakpanzer Gepard-ra békeidős körülmények között 3 év a kiképzés időtartama.

Egy méregdrága, bonyolult, és mégis alacsony hatékonyságú légvédelem, ami nem képes arra, hogy oltalmazza a más egységeket.

2023. szept. 25. 13:37
 90/90 Jeffrey Spender ***** válasza:
2023. szept. 27. 01:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!