Ha oroszok beveszik Bahmut városát újra visszaal a folenyuk és ukránok védekezni kényszerülnek újra?
Kíváncsi leszek mi lesz ebből. A front déli és északi részén ukránok támadnak de lassabban. kozepen még az oroszok.
Orosz média szerint az ukrán hadsereg ki fog merülni a vesztesegektol.
Ukran meg fordítva gondolja .
1948-ban mi volt ?
Minden háborúnak megvan a határa. Pl. annak mi értelme volt, hogy Németországi város is 70 %-os megsemmisülést szenvedett el a világháborúban, ahogyan közeledett a háború vége, a Német harci eltökéltség egyáltalán nem lankadt, sőt éppenséggel erősödött, és a Szovjet lakosságot is kezdte lélektanilag megviselni az elhúzódó háború.
A Vörös Hadsereg is az összeomlás szélén volt, ők is éltek a 9 - 15 évesek besorozásával. Bár az Japán volt, de az Európai frontra vezényelteknél is fogyott a 17 - 35 közötti korosztály.
Hiába vonultak fel JSz-3-as harckocsikkal, meg kislégierővel, de pl. azokból a harckocsikból gyártottak kemény 350 darabot, az nem T-34-es volt 50,000 példánnyal, amelynek 80 %-a megsemmisült / nem érdemes javítani.
Nem akarok negatív lenni, de az mitől Honvédő háború, hogy a lövészárok / bokorsor / romváros / faluban mindkét, egymást ölő fél Oroszul ugat, csak egyik kék / sárga szigszalagos, a másik meg fehér / narancs - feketével kötözve ?
És miért is harcolnak ? Porosenkóért ? Zelenszkijért ? Putyinért ? Én semelyikért nem harcolnék.
Miért ukranoknal szerinted nincs sok oligarha? Pl Porosenko és fajtája.
Nem kell ukranokat hősöknek tartani korruptabb ország mint mi .
"Kis oroszoknak hivtak őket a régi időkben egykutya
Az Oroszok már ott háborúznak rosszul, hogy nem börtönökből / Távol-Keletről meg Kazahsztánból kelljen mozgósítani, hanem a Tu-22M-ekkel rövidre zárhatnák a kérdést.
Putyin bevallotta: nem sietünk sehova Ukrajnában
Avagy villámháború / érdemi harcok helyett neki megfelel ez a bénázás, és szánt szándékkal elhúzza a dolgokat, csak nem értem, Miért.
Putyint nem érdekli, hogy hány ember hal meg, és már az sem, hogy mi lesz Oroszországgal és Ukrajnával, a saját seregének leamortizálódása és megszégyenülése az lap széli mellékjegyzet neki. És közben Nagy Péternek képzeli magát.
33#Mert készül valamire lehet arra vár hogy az EU meggyenguljon a télen.vagy szimplán azzal számol hogy Ukrajna kimerul vagy W Nyugat fárad el .
De ha nem meg mindig mozgosithat.
Az, hogy ki miért harcol, az nem egységes, homogén, egyszerű dolog. Vannak, akik
- populizmusból / karizmából lelkes hívei lettek Zelenszkijnek
- valódi, agresszív neonácik
- az SzBU az kábé a Gestapó és az NKVD szellemi utódja,
- lokálpatrióta, átcsap simán nacionalizmusba,
- 18-at eléri, és automatikusan besorozzák,
- kényszersorozással fogdozzák a 40 éves építőipari munkást, akit 4 nap gyorstalpaló után Kalasnyikovval küldenek Herszonba ...
A riporterek szorgosan kérdezgetik, Miért sikeres a Harkovi ellenoffenzíva. Az egyik Ukrán katona nyilatkozott erről a helyzetről. Annyit mondott: annyi a szerencsénk hogy ezek ilyen felfoghatatlanul hülyék, és puskalövés nélkül haladunk a közutakon, még az ezeréves BMP-kel is.
Nyugati fegyvert meg átlátszóan, nyíltan, rosszul hazudozva nem adnak, a Lengyelek kivételével.
# Salamon Bálint
"Csak épp kiderült erről a jelentésről, hogy nem az ukránok adták ki. Hibás a fejléc, az "оборони" szó oroszul van benne írva, nem ukránul."
Én nem láttam az eredeti jelentést, csak hallottam, de simán elhiszem. Mindkét fél, amit lehet, letagad.
Az Orosz Komszomolszkaja Pravda, ami a Hadügyminisztériumot idézi,
- 9,861 elesett
- 16,153 sebesült
Orosz katonával számolt, de fél óra múlva levették a hírt, mintha sosem lett volna ott, és magyarázkodtak, hogy meghackelték az oldalukat, pedig ez a valós.
Ez volt március 26-án.
És azóta csak nőtt, nem pedig stagnál. És nem is 1,500 Orosz esett el.
20 - 30,000 elesett Orosz, és az Ukrán a duplája / 2,5 / 3x-osa. Ez a reális.
"Nem akarok negatív lenni, de az mitől Honvédő háború, hogy a lövészárok / bokorsor / romváros / faluban mindkét, egymást ölő fél Oroszul ugat, csak egyik kék / sárga szigszalagos, a másik meg fehér / narancs - feketével kötözve ?"
Hogy is fejezzem ki magamat. Ez eléggé ostoba megnyilvánulás volt a részedről, bár egyre gyakrabban látni tőled ilyet, szóval egyáltalán nem meglepő.
Szerintem majd az ukránok eldöntik, hogy mit akarnak, és nem egy kamuneves gyakorikérdésekes foteltábornok fogja eldönteni. Sokkal erősebb ellenfél ellen háborúznak nem lankadó lelkesedéssel fél éve és te még azzal jötsz, hogy oroszul ugatók lőnek egymásra. Hát tudod hová menj te :P
"És miért is harcolnak ? Porosenkóért ? Zelenszkijért ? Putyinért ? Én semelyikért nem harcolnék."
A hazájukért, te roppantul korlátolt gondolkodású barátom, a hazájukért :)
37 # nagyon viccesvagy azt hiszed ok egy olyan szuverén nemzet mint pl mi vagy a németek de kb 500 éve szinte szünet nélkül együtt voltak az oroszokkal egy országban
Szóval ez inkább polgarhaboru
Ukrajna egy mesterséges valami.
Keleti szlávok ugyan úgy csak annyiban mások hogy a dnyeperen túl elok valamilyen szinten mindig kapcsolatban voltak az európai országokkal.
Engem ez a Kina Tajvan konfliktus ra enlekeztett .
Eddig barát volt-e az Ukrán ? Ki tud Ukránul itt ? Esetleg Ukrajnában a Magyar nyelv tanulása egyre nagyobb hullámokban zajlik már ? Lehet hogy egyénileg nagy barátja vagy az Ukránoknak, de egyébként nem tudom ... Mérget nem vennék be rá, hogy állami szinten is ez menne ...
Én ezt az Ukránok mellett kiállást nem értem. Az Ukránok mit akarnak ? Ukrajnában van hiperkorrupció, nacionalizmus, kisebbségek jogainak eltiprása, homofóbia, maffializmus, szélsőjobbos szabadcsapatok meg minden egyéb.
Államilag intézményesített nyílt és egyértelmű Magyarellenességet akarnak ?
Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára nyilatkozta, „nem az Oroszországi Föderáció az egyetlen ország, amely fenyegeti Ukrajnát”. Ezzel egyértelműen ellenünk utalt. Nem a 450. sorszámú képviselő az Ukrán Parlamentből, hanem az Ukrán Kormány tagjaként, és nem vonta vissza a nyilatkozatát.
És nem csak velünk ilyenek, hanem Olaf Scholz-ot is sértegetik, és ő meg a Németekre jellemzően tehetetlenül áll, és óvodás szintű kifogásokkal próbálja megtorolni ezt.
És így álmodoznak EU és NATO tagságról ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!