Mi történne velem, ha háborúra kényszerülne Magyarország és nem vonulnék be a seregbe?
Mert hát szerintem többet ártanék ott az ügyetlenségemmel. És én pacifista is vagyok, nem tudnék embert ölni és én öngyilkosságnak gondolnám az egész bevonulást. Börtönbe kerülnék vagy halálbüntetés kapnék ezért? Második világháborúban például milyen következményei voltak annak ha valaki kapott behívót és nem vonult be?
23/F
Ha most lenne háború és civil maradnál, akkor kevésbé lennél védett, mert sokkal nagyobb lenne a civil áldozatok száma, mint a hadsereg tagjaié.
A II. világháború alatt nem kérdezték a besorozottak véleményét, katonaszökevényként elbántak vele, eleinte börtönt kapott, majd később fejbe lőtték azt, aki annak minősült.
Halálbüntetést nem kapnál, mert háború esetén sem lehet visszaállítani.
Jelenleg nincs sorállomány. Ha akarnának ilyet, nagyobb kalamitás lenne a kiképzés, mint maga a háború.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!