Tényleg létezett olyan vallatási technika, hogy női őrök felizgatták a férfi foglyokat de elélvezni nem hagyták őket? Ebbe állítólag volt aki beleőrült... Valahol olvastam erről.
Nagy szerencséd, hogy nem az emberséges Sztálin elvtársad alatt éltél. Megítélésem szerint az ő és az emberei abszolút lekörözték Hitleréket. És ha a Vozsgy nem hal meg, akkor a Holokauszt megismétlődik- a Szovjetunióban.
De így is többféle és nagyobb létszámú népirtás terheli a nemlétező lelküket, mint a nácikét.
"Alapvetően a kommunisták emberségesebbek voltak, mint a nácik/fasiszták"
40 millió halott kínai, a Pol Pot által kivégzettek és a Sztálin kannibál-szigetére száműzött kulákok valószínűleg vitatkoznának ezzel.
Nem is beszélve ma az ujgurokról és az észak-koreai éhező népről.
Nem igazán tudom, hogy jön ide a liberalizmus, de hozzám ez az eszme áll a legközelebb, mert tudomásul veszi, hogy mindannyian mások vagyunk. Ettől még egy egészséges társadalomban a konzervativizmusnak és a szocializmusnak is van létjogosultsága.
Ki állított olyat, hogy a természetes a hibás és a természetellenes a jó? Ha a homoszexualitásról kérdezel, én azt teljesen el tudom fogadni a leszbikussággal és biszexualitással együtt, mert a természetben is előfordul. Én a gyerekvállalásukban se látok kivetnivalót, náluk sokkal alkalmatlanabb szülők is vannak, és nem feltétlenül a rossz anyagi környezetben élő szülőkre gondolok. A transzneműek már más probléma, azt én se tartom normálisnak, nem is támogatom, de ez messzire vezetne.
A bűnözőnek nincs több joga, mint az áldozatnak, csak megpróbálják a bűnözést egy fokkal értelmesebben kezelni, mint a középkorban. Az emberi jogokat pedig csak addig szapulja mindenki, amíg rá nem döbben, mi van, ha hiányoznak. A szólásszabadság az ellenvéleményekre is vonatkozik. Tudom, hogy egyes kiragadott példák után könnyű ennyire elhamarkodott állításokat megfogalmazni az egész rendszer jellegéről, de igazából a lényege a jogállamoknak, hogy ha probléma van, előbb-utóbb képes magát korrigálni a rendszer. A radikális megoldások esetében nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!