Miért az egyik ember adójából kell fizetni a másik ember fogyasztását?
Azért, amikor valaki ilyet leír:
"Nekem meg nem jár más ember pénze, miért akarnám, hogy az én nyugdíjamat fizessék?"
Ott elég komoly bajok vannak a világlátással.
Igen mert az állami szolgáltatások tömkelege, amiket igénybe vettél azokat is te fizetted az óvodát meg az általános iskolát is a zsebpénzedből, na állítsd már le maga töpszli...
Mire valaki elvégez egy szakmát vagy egy diplomát szerez utána 15-20 évet csak azért dolgozik, hogy törlessze adó formájában az adósságot, amit az állam (tehát közvetve a többi ember) irányában felhalmozott.
"Igen mert az állami szolgáltatások tömkelege, amiket igénybe vettél azokat is te fizetted az óvodát meg az általános iskolát is a zsebpénzedből, na állítsd már le maga töpszli..."
Ez csak akkor lenne jogos, ha mindenki önként venné igénybe az állami szolgáltatásokat. De nem így van. Sokan nem használnák ha megtehetnék. Annak ellenére, hogy fizetem az egészségügyi hozzájárulást én is inkább magánorvoshoz járok.
"Ha nem fizetik a mai gyerekek a nyugdíjadat elpusztulsz sajnos."
Én biztos nem.
"A világgazdaság kiküszöbőlhetetlen hibája."
Miért lenne? Nem kötelező vég nélkül pénzt nyomtatni és elkölteni azt ami mögé más tett értéket.
"A statisztika bizonyítja, hogy azon felül, amit elhasználsz magadra olyan fogyasztói ostobaságokra költünk, mint okosteló/havonta, plazmaTV/évente, PC/félévenként."
A statisztika nem igazolja a felelőtlenséget. Csak azt mutatja hogy sokan felelőtlenek. Nyilván nem lennének azok ha nem nyúlhatnák le más pénzét szociális juttatások címén. Ha meg mégis, akkor magukra vessenek. Miért a felelőst büntetjük a felelőtlen javára?
"Kérdező, a megnyilvánulásaidból egyértelműen látszik, hogy kicsit sem értesz a gazdasághoz, ami persze nem gond, de emellett nem szabadna hülyének is lenned."
A megnyilvánulásodból látszik, hogy elfogytak az érveid.
" Ha nem fizetnéd be most adó formájában úgyis elinflálódna vagy felélnéd felesleges fogyasztói/ostobaságokra."
Azért ne te döntsd már el lehetőleg,hogy más mire költheti a pénzét.
Lehet én meg mondjuk a 3.gyereket tartom fogyasztói baromságnak,amikor önerőből 1-et sem tud valaki eltartani,de neki 3 kell.
Kérdező, amíg nem tudsz épkézláb érveket, cáfolatokat felhozni, addig nem fogom venni a fáradtságot, hogy érveljek neked, főleg, hogy előttem nem egy érvet írtak neked, amire képtelen voltál normális választ írni.
"Miért lenne? Nem kötelező vég nélkül pénzt nyomtatni és elkölteni azt ami mögé más tett értéket."
Ameddig ilyen hülyeségeket írsz az inflációról, addig inkább ne akarj gazdasági kérdésekben vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!