Miért az egyik ember adójából kell fizetni a másik ember fogyasztását?
Nem tudom pontosan mire gondolsz, de általánosságban az újraelosztás lényege a hatékonyabb együttműködésben keresendő.
A te adód befektetés, ami a másik fogyasztása révén megtérül valahogy, valamikor a közösségnek.
1. Szolidaritásból.
2. Gazdasági racionalitás miatt. Ha a keresőképtelenek, vagy nehezebb helyzetben lévők nem fizetőképesek, akkor kevesebbet fogyasztanak, így kisebb a termelők bevétele, és már nem is olyan jó nekik sem.
"A te adód befektetés, ami a másik fogyasztása révén megtérül valahogy, valamikor a közösségnek."
"Ha a keresőképtelenek, vagy nehezebb helyzetben lévők nem fizetőképesek, akkor kevesebbet fogyasztanak, így kisebb a termelők bevétele, és már nem is olyan jó nekik sem."
Ezek valami szoci könyvből vannak? Ez minden logikát nélkülöz. A gazdaság nem arról szól, hogy cirkuláltatjuk az állandó mennyiségű értéket és ettől senkinek nem is lenne jobb.
"Szolidaritásból"
A szolidaritás önkéntes. Az adófizetés nem az. Nem leszel rendes ember attól,m hogy adót fizetsz.
"akkor több gyermeket vállalnak a fiatalok és tudják fizetni a te nyugdíjadat."
És az miért jó? Az állami nyugdíjrendszer alapjaiban hibás, nem a fenntartásán kellene munkálkodni, hanem a megszüntetésén. Nekem meg nem jár más ember pénze, miért akarnám, hogy az én nyugdíjamat fizessék?
"Ha nem fizetnéd be most adó formájában úgyis elinflálódna"
Ez meg a hibás monetáris politika következménye. Az infláció rejtett adó. Meg kell szüntetni.
"vagy felélnéd felesleges fogyasztói/ostobaságokra."
Ezt mindenki döntse el maga. Az egyén felelőssége gondoskodni az öreg koráról. Akinek fontos a jövője az fektesse be a pénzét!
"z"...? Az állami nyugdíjrendszer alapjaiban hibás, nem a fenntartásán kellene munkálkodni, hanem a megszüntetésén. Nekem meg nem jár más ember pénze, miért akarnám, hogy az én nyugdíjamat fizessék? "
Ha nem fizetik a mai gyerekek a nyugdíjadat elpusztulsz sajnos. A magán nyugdíjrendszerben a pénzed a tőzsdén volt részvényekben. Ha beüt egy krach, ami volt pár éve a megtakaírásod 0 lesz...
""Ha nem fizetnéd be most adó formájában úgyis elinflálódna"
Ez meg a hibás monetáris politika következménye. Az infláció rejtett adó. Meg kell szüntetni. "
A világgazdaság kiküszöbőlhetetlen hibája.
"vagy felélnéd felesleges fogyasztói/ostobaságokra."
Ezt mindenki döntse el maga. Az egyén felelőssége gondoskodni az öreg koráról. Akinek fontos a jövője az fektesse be a pénzét!"
A statisztika bizonyítja, hogy azon felül, amit elhasználsz magadra olyan fogyasztói ostobaságokra költünk, mint okosteló/havonta, plazmaTV/évente, PC/félévenként. Most szerinted mibe jobb befektetni egy emberi lénybe, aki fizetni fogja az adódat vagy egy szemétbe, ami fél év mulva semmit sem fog érni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!