Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Sok ember miért nem fogja fel...

Sok ember miért nem fogja fel hogy a saját életért legnagyobb mértékben ő maga a felelős és nem a kormány meg MÁSOK?

Figyelt kérdés

Szabad piacgazdaság van. Ennek az is a része hogy szabadon eldönthetjük hol szeretnénk dolgozni, egyáltalán akarunk e másoknak dolgozni.

Képzehetjük magunkat hogy növeljük a munkaerőpiaci értékünket.

Vállalkozhatunk, kockázatot vállalva, a nagyobb jövedelem reményében.

A piacgazdaság nem más mint egy lehetőségekkel teli tárház, nekünk választanunk kell célokat, energiát kell belefektetnünk a megvalósításukba és be fog érni a munka gyümölcse.

Nem értem hogy az emberek miért mutogatnak Orbánra, a Fideszre, meg úgy általában mindig másokra.

A legnagyobb részben csakis rajtunk múlik hogy mire jutunk a kapitalizmusban.

Tehát a politikusok szidása helyett miért nem inkább tanfolyamra iratkonak be az emberek, vagy egyetemre vagy miért nem alapítanak egy frankó kis céget?

Miért nem oldják meg az embereket a gondjaikat? Miért másokra mutogatnak hogy miattuk ócska az életük?

2017. dec. 19. 21:30
 61/106 anonim ***** válasza:

Hát ilyen szempontból akkor a kapitalizmus csak akkor egy működő modell, ha az ember továbbra is gyarló marad.

Meg se lepődök, hogy pont az a rendszer lendítette fel a legjobban az emberiség fejlettségét, ami pont ezt az emberi tulajdonságot/jelenséget építette bele a feltétel-rendszerébe.

2017. dec. 20. 00:00
 62/106 anonim ***** válasza:
82%

Gratula, szépen ráléptél itt az emberek tyúkszemére, többek között az enyémre is! Eszem ágába sincs az összes választ elolvasni... amit hozzá tudok tenni:

Egyetemre járok, semmi baj nincs az életemmel, ami miatt másra mutogatási kényszerem lenne. Tisztában vagyok vele, hogy elsősorban a saját sorsom kovácsa vagyok. De! Idealista is vagyok. Igényes vagyok a környezetemre, szeretnék egy jobb helyen élni. A jobb hely alatt nem csak a saját életszínvonalamat értem, hanem a társadalom állapotát. Nem csak pénzügyi állapotát, hanem például azt is, hogy mennyire frusztráltak az emberek, mennyire pesszimisták, vagy épp optimisták, mennyire segítőkészek, mennyire előítéletesek, mennyi idejük van magukra stb. Ezek persze összefüggésben állnak az anyagi dolgokkal is.

Lássuk be, az egész országot tekintve az ilyen össztársadalmi dolgokra a kormány jóval nagyobb hatással van, mint én mint átlag ember. Őrületes mennyiségű pénzt mozgatnak, óriási médiabefolyásuk van, ez komoly felelősség.

Ha én ezek után azt látom, hogy a kedves kormányfőnk a választók arcába hazudik, azokat totál hülyének nézi és emellett hétről hétre új pökhendiségi csúcsot dönt... akkor nem ettől nem leszek elégedett. Igenis zavarni fog, bosszantani fog és meg fogok próbálni tenni ez ellen a helyzet ellen.

Hogy a pökhendiséget a képmutató hazudozást mire értem? Csak az elmúlt két hét:

- Orbánt megkérdezik a parlamentben, mi a helyzet a terrorista barátjával. Válaszra se méltatja a képviselőtárását, boldog karácsonyt kíván, és leül. Ilyenért egy általános iskolásnak intőt adnak.

- Jobbik elleni ASZ vizsgálat... olyan dolgok miatt kapnak 600 millás büntetést, amit lefogadok, hogy a Fidesz is nagyban művelt 2014 előtt.

Ezek mind bicskanyitogató ügyek. Minden hétre jut legalább egy. Ezek igenis kihatással vannak a mindennapokra, még ha nem is kézzelfoghatóan. Csak gondolj bele mennyi pénz mondjuk egy milliárd forint és hány ember sorsán tudnál vele változtatni. Eközben ők elverik valami ostobaságra felcsúton...

2017. dec. 20. 00:03
 63/106 anonim ***** válasza:
82%

Olyan dolgokat soroltál fel amiből 10-ből aligha 2 ember tud elindítani egy vállalkozást, továbbá az is elég nevetséges hogy eldönthetjük akarunk-e alkalmazottak lenni, mivel nincsenek félretett 10 milliók elindítani egy vállalkozói üzemet, a pénz meg kell ezért az ember dolgozni fog beállni.

Kockázatot vállalhatsz drogfutárként is ebből is lehet élni elég jól és erőfeszítésedbe nem kerül, ezt kihagytad.

Igen is egy adott országban az adott kormányra kell mutogatni, mert nekem ne mondja már senki hogy egy keresett képesítésekkel rendelkező szakember(hegesztő, gipszkartonszerelő, kőműves, ács,burkoló) munkája kint miért 2000-2500 euró, Amerikában pedig mitől 25-30$ az órabérük a szakmunkásoknak, idehaza meg 1 hónapra fizetnek jó esetben 150-200ezret, az én órabérem 873ft, szakmában dolgozva ez kész vicc

Nem csoda hogy aki feladja a fiatalságát a tanulmányokért, az inkább rohan kifelé külföldre, mert idehaza kész érvágás elhelyezkedni, hiába siránkoznak hogy orvos kell meg jó informatikus, azok nem fognak itthon küszködni, amikor kint szinte bármelyik nyugati ország olyan juttatásokkal fogadja amilyenekről nem is hallottunk soha.

Az utolsó cigány nem dolgozik, inkább bűnözik meg kockáztat, de annak is meg van kevés ráfordítással az a pénze amiért a bunkó magyar 1 hónapot dolgozik.

Milyen tanfolyamra érdemes jelentkezni? Amikor semmilyen ágazatot nem fizetnek meg? Magyarországra kifejezetten érvényes hogy itt nem szabad sokat tanulni, hisz szarba sem veszik utána az embert. Egy szakmunkást ha érdekli is az előre lépése és jó helyen igyekszik dolgozni, közel annyit keres mint egy kórházi dolgozó..

Ha céget alapítanék az valószínűleg Ausztriában tenném mert legalább közel maradnék a családhoz.

Itt nem képes a kormány a zsebtömésen kívül másra, míg más országokban a polgáré az első szó/döntés, ezért is tartanak előre.

2017. dec. 20. 00:04
 64/106 A kérdező kommentje:

#62 : Oké, szóval téged zavar a kormány tevékenysége, a propagandájuk. Mit tehetsz? Kapcsold ki... Ugye milyen egyszerű? Ne nézd, ne olvasd, ne érdekeljen.

Nem Észak Korea vagyunk hogy ennyire függennünk kell napi szinten a politikától. Nyugodtan le lehet róla választani az életünket.

Amíg a politikai elit nyíltan nem akadályozza meg hogy tanulhassunk, dolgozhassunk bárhol és vállalkozhassunk addig a politikai elittel nem nagyon kell különösebben törődni.

Persze jó ha rendben van a demokrácia, működnek a fékek egyensúlyok stb.

2017. dec. 20. 00:14
 65/106 anonim ***** válasza:
8%

"De legalább az IQ, ami velünk születik fontosságát belátod, ez önmagában egy nagy dolog, sajnos van, aki ezt is tagadja. "

Ezzel nyugtatod magad, hogy nem lettél okos? Én egész életemben 3-aska tanuló voltam, majd egyetemen mérnöki képzésen 2 évet lehúztam mintaterven, megszenvedve a tanulással. Sajnos anyagi okok miatt félbehagytam.

Vártam pár évet, elrendeztem az életemet, elértem a majdnem 300 ezer forintos netto fizetést, és újra nekivágtam az egyetemnek, mérnök informatika szakon. Az első félévet eddig kitűnő eredményekkel minimális tanulással tudtam le.

Gondolom ezzel megdőlt az, hogy "ha hülyének születsz, az is maradsz". Mert nem, az ember fejleszthető. A különbség az, hogy fiatalon sikerül-e náluk az érdeklődést felkelteni a fejlődés iránt, vagy később rájön-e magától, vagy sem, és sok esetben a "vagy sem" teljesül, akikről a kérdező ír és pontosan ők azok, akik elringatják magukat abban a tudatban élve, hogy "nem az én hibám, biztos a kormányé meg sorosé".

Lehet magyarázni, hogy a körülményei és az előélete miatt baszik rá a fejlődésre az ember, és van benne igazság, de ezért hadd ne kelljen már sajnálnom senkit.

2017. dec. 20. 00:17
 66/106 A kérdező kommentje:

#63: Azért más a tarifa a nyugati országokban, mert a termelés is más náluk. Meg az árszínvonal is, ezt is tegyük hozzá.

Ha nem tetszik a magyar kapitalizmus, te is élhetsz máshol, EUs országba úgy költözhetsz mintha belföldön lennél.

2017. dec. 20. 00:19
 67/106 anonim ***** válasza:
95%
#66 Ez eléggé struccpolitika. Az egészségre lehet kedvezőbb hatással van, de én inkább azt javasolom, hogy tessék mértékkel, de foglalkozni a poltikával. Plusz aki képes erre kultúráltan, az beszélgessen kicsit el a fideszre szavazó ismerőseivel.
2017. dec. 20. 00:35
 68/106 anonim ***** válasza:
Bocsi ez a 64-es válaszra ment.
2017. dec. 20. 00:37
 69/106 anonim ***** válasza:
81%

Nézd kedves 65-ös válaszoló, fogalmazzunk úgy,hogy nem igazán látod át megfelelően az ok-okozati viszonyokat, ehhez ugye IQ kéne, szépen leírod, hogy rossz tanuló voltál középiskolában, rossz tanuló voltál egyetemen, majd azt otthagytad, gyaníthatóan olyan területen dolgoztál, aminek köze van a műszaki vonalhoz, tehát gyakorlatot és elméleti tudást szereztél, ráadásul gyanítom annak a két szemeszternek az emlékei sem törlődtek a fejedből, amit korábban teljesítettél, majd visszamentél és most büszke vagy magadra, hogy "okosabb" vagy, pedig sajnos nem!

Hidd el ha ilyen könnyű volna mindenki így csinálná.

Annyi történt, hogy a korábbi mérnöki tanulmányaid miatt már ismered az ilyen típusú képzések elvárásait, tudod, hogy mennyi és mi az elvárás, így hatalmas előnyben vagy a korábbi próbálkozásodhoz képest, meg gyanítom a nettó 300 ezres fizetést se árokgereblyézéssel hoztad össze, tehát ugye van valamid, ami korábban nem volt, ez tudás és tapasztalat.

De az IQ-d az szerintem fikarcnyit se nőtt.

Némi rosszindulattal megkérdezem, ezzel nyugtatod magad, hogy okosabb lettél?

Ne értsd félre legyél boldog, hogy sikerült, csak a valóban intelligens csoporttársaid, akikkel először kezdtél együtt, azok mostanra már rég előtted járnak, és sosem fogod utolérni őket, ügyeskedhetsz, nyalhatsz feneket, de észben te sajnos sosem fogod elérni őket.

Nekem viszont engedd meg, hogy sajnáljalak téged, meg az olyanokat, akik nálad is rosszabbul jártak, persze mint mondtam, ha téged boldoggá tesz, hogy abban hiszel, hogy megokosodtál, akkor ki vagyok én, hogy beleugassak a hitedbe. De ez a te hited, a tények meg, tudod makacs dolgok.

2017. dec. 20. 01:11
 70/106 anonim ***** válasza:
95%
2017. dec. 20. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!