Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Sok ember miért nem fogja fel...

Sok ember miért nem fogja fel hogy a saját életért legnagyobb mértékben ő maga a felelős és nem a kormány meg MÁSOK?

Figyelt kérdés

Szabad piacgazdaság van. Ennek az is a része hogy szabadon eldönthetjük hol szeretnénk dolgozni, egyáltalán akarunk e másoknak dolgozni.

Képzehetjük magunkat hogy növeljük a munkaerőpiaci értékünket.

Vállalkozhatunk, kockázatot vállalva, a nagyobb jövedelem reményében.

A piacgazdaság nem más mint egy lehetőségekkel teli tárház, nekünk választanunk kell célokat, energiát kell belefektetnünk a megvalósításukba és be fog érni a munka gyümölcse.

Nem értem hogy az emberek miért mutogatnak Orbánra, a Fideszre, meg úgy általában mindig másokra.

A legnagyobb részben csakis rajtunk múlik hogy mire jutunk a kapitalizmusban.

Tehát a politikusok szidása helyett miért nem inkább tanfolyamra iratkonak be az emberek, vagy egyetemre vagy miért nem alapítanak egy frankó kis céget?

Miért nem oldják meg az embereket a gondjaikat? Miért másokra mutogatnak hogy miattuk ócska az életük?

2017. dec. 19. 21:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/106 anonim ***** válasza:

ma 01:20

Nincs ellentmondás. Miért, tanulással az ember nem kaphat jó jegyeket? Én az egyetemről beszélek, nem a középiskoláról.

2017. dec. 21. 02:13
 102/106 anonim ***** válasza:
76%

"A tényeken nem változtat, az intelligenciád veled születik"

Részben értek csak egyet, vannak extrém esetek is, de azért az átlag képességű ember le tud tenni egy diplomát. Nem azt mondom, hogy diploma kell mindenképpen, de valljuk be őszintén, az olyan emberekben, amilyenekről a kérdező beszél van egyáltalán cseppnyi elszántság, ambíció? Megfognának egy könyvet, amiből tanulhatnak és elolvasnák? Foglalkoznának vele? Ezért kell őket sajnálni?

2017. dec. 21. 02:18
 103/106 anonim ***** válasza:
14%

Valamelyik nap olvastam,hogy Csongrád megyében élők több,mint felének érettségije sincs.

Akkor mégis mi az átlag,56%?

De még a diploma is arra jó,hogy alkalmazott légy.

Azaz,valaki rabszolgája,valakinek dolgozol,aki az általad megtermelt hasznot élvezi.

Egyszerűen a szabadság egy illúzió,nem tudod irányítani az életedet,mert szabályok közé vagy kényszerítve,és az emberek jelentős részének már ott eldől a sorsa,amikor megszületik,hová,milyen tulajdonságokkal.

Persze 10-ből mondjuk 1-nek sikerül,bejön az élet,nagyon lentről is,de a többségnek még a mindennapi megélhetésre is rámegy az élete.

2017. dec. 21. 02:51
 104/106 anonim ***** válasza:
17%

Hogy jött ide a szabadság témakör? Ha nem tudsz érdemben válaszolni, akkor jobb, ha nem válaszolsz, a téma kerülése nem megoldás. Itt nem arról van szó, hogy minden ember Einsteinnek született, hanem arról, hogy mindenki tudna jobb lenni, csak sok embernek könnyebb minden mást hibáztatni amiatt, amiért olyan lett az élete amilyen, ahelyett hogy fogna egy könyvet, tanulna, bejelentkezne valami képzésre, és a többi.

"Valamelyik nap olvastam,hogy Csongrád megyében élők több,mint felének érettségije sincs. "

Ez se tudom, hogy hogy jön ide. Igen, azok is, akiknek csak szakmája van, vagy bármi más képesek lennének akár egyetemre is, ha tényleg akarnák. De hát azért már ugye tenni kéne valamit.

Neked az esik nehezedre, hogy elfogadd, hogy az ember képes fejlődni, ugye? Most képzeld el, ha a "kúúúúrva anyát a mígránssoknak" stílusú emberek ahelyett, hogy ilyeneken lovagolnának mondjuk matek könyvet forgatnának, akkor nem lennének azzal többek?

2017. dec. 21. 05:33
 105/106 anonim ***** válasza:

A kérdés arról szólt,hogy mennyire irányítjuk mi az életünket,én ezzel kapcsolatban válaszoltam.

Azt,hogy hogyan kerülnek ebbe a kérdésbe a migránsok,én inkább ezt kérdezném meg tőled,hogy hogyan kapcsolódik a kérdéshez...

2017. dec. 21. 12:14
 106/106 anonim ***** válasza:

"Valamelyik nap olvastam,hogy Csongrád megyében élők több,mint felének érettségije sincs."

Nem egészen, Csongrádban van a legtöbb érettségis az országban Budapest meg Pest megye után.

[link]

de nagy differencia a 43%os Nógrád meg az 56%os Csongrád között sincs.

Az a 13% érdemben semmit nem jelent, Csongrád így is a második legelmaradottabb régióban van.

2017. dec. 21. 13:50
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!