Sok ember miért nem fogja fel hogy a saját életért legnagyobb mértékben ő maga a felelős és nem a kormány meg MÁSOK?
Szabad piacgazdaság van. Ennek az is a része hogy szabadon eldönthetjük hol szeretnénk dolgozni, egyáltalán akarunk e másoknak dolgozni.
Képzehetjük magunkat hogy növeljük a munkaerőpiaci értékünket.
Vállalkozhatunk, kockázatot vállalva, a nagyobb jövedelem reményében.
A piacgazdaság nem más mint egy lehetőségekkel teli tárház, nekünk választanunk kell célokat, energiát kell belefektetnünk a megvalósításukba és be fog érni a munka gyümölcse.
Nem értem hogy az emberek miért mutogatnak Orbánra, a Fideszre, meg úgy általában mindig másokra.
A legnagyobb részben csakis rajtunk múlik hogy mire jutunk a kapitalizmusban.
Tehát a politikusok szidása helyett miért nem inkább tanfolyamra iratkonak be az emberek, vagy egyetemre vagy miért nem alapítanak egy frankó kis céget?
Miért nem oldják meg az embereket a gondjaikat? Miért másokra mutogatnak hogy miattuk ócska az életük?
"Mi garantálja a sikert? A kapitalizmus nem garanciát nyújt bármire is, hanem lehetőséget. Neked kell élned a lehetőségekkel."
Még a valláskritika témakörnél volt egy vitám évekkel ezelőtt, hogy ha a próféciák igazak, miszerint lesznek rossz emberek stb. stb. akkor nem lehet mindenkit megtéríteni. Ha meglehetne, akkor nem teljesülne a prófécia, ami viszont lehetetlen. A prófécia önmagában determinálja, hogy márpedig igenis lesznek menthetetlenek.
Ehhez tudnám hasonlítani a te elképzelésedet is. A kapitalizmus lehetőséget kínál mindenkinek, de csak keveseket jutalmaz meg. Maga a tény, hogy nem lehet minden ember sikeres vállalkozó, mert akkor nem lenne normális verseny, kiválasztódás stb. determinálja azt, hogy a kapitalizmus újra és újra és újra megtermeli a saját elszegényedett, rosszabb sorsú, vagy csak szerencsétlen rétegét.
A kapitalizmus (bár én támogatója vagyok, de ezt még én is belátom) egy olyan rendszer, ahol ha egyszer szerencséd van, azt görgeted magad előtt, átadva az utódaidnak, akik eleve jól indulnak és tovább görgetik a szerencsét.
És ha egyszer szerencsétlen vagy, akkor azt is könnyedén görgetésbe hozod, és adod át a gyerekeidnek.
"Megfelelő célokat kell kitűzni. "
Ezt hívják úgy, hogy semmit nem mondó általános szöveg.
Ha ennyire tudod, akkor elmondanád nekem, hogy mi számít megfelelő célnak ma Magyarországon, ki dönti el, honnan tudhatom, hogy az én célom megfelelő-e? Mi garantálja, hogy 10 év is olyan világ lesz, ahol ez megállja a helyét?
Szerinted mit kellene tennem ma, ha én iskolaigazgató akarok lenni?
Mert a kormány és MÁSOK határozzák meg az életünket 95%-ban!
A tiédet is, csak látom nem szereted ezt beismerni.
a kormány dönti el milyen az oktatás, mennyi az adó, meddig tanulhatsz ingyen kapsz ösztöndíjat vagy se, van-e ingyen kolesz ha szegény vagy vagy se, mi van akkor ha nincs lehetőséged tanulni.
Ez pedig még csak a tanulás.
Utána jön, hogy igenis vannak olyan munkakörök, amiben nem tudsz válogatni, hogy hol dolgozol, egy közalkalmazott, ahol a bértábla nagyobbik része a szakképzett minmálbért jelenti mégis kit okoljon, hogy jövőre végre eléri a nettó bére a csodálatos 120 ezret? Kit okoljon? Amikor a kormány dönt erről. Kit?
Hova menjen el mondjuk dolgozni egy mentőápoló, amikor az egyedüli munkáltató ilyen végzettséggel az Országos Mentőszolgálat?
Ez pedig csak az egyén szintje.
Ha most belemegyünk, hogy a világpolitika mondjuk az olajár milyen szinten határozza meg az életed, akkor még egy hét múlva is itt írom neked a választ.
Naiv vagy ha azt hiszed az életed a kezedben van, az igazság az, hogy felszínes dolgokban dönthetsz, de 95%-ban már a születésedkor eldől mire viszed, és ez mindenkire igaz.
"Ha ennyire tudod, akkor elmondanád nekem, hogy mi számít megfelelő célnak ma Magyarországon, ki dönti el, honnan tudhatom, hogy az én célom megfelelő-e? Mi garantálja, hogy 10 év is olyan világ lesz, ahol ez megállja a helyét?
Szerinted mit kellene tennem ma, ha én iskolaigazgató akarok lenni?"
Látod hogy gondolkodsz? Várod a megoldást, a receptet megint valaki MÁSTÓL, hogy majd ő megmondja. A tipikus kommunista mentalitás, hogy majd mindig mások megmondják hogy mit hogyan kell csinálni.
De ezt neked kell tudnod, neked kell kikpararnod a gesztenyét, ha pedig életképes, potenciális ötleted van, annak igenis lesz eredménye.
Ki tudja mi lesz 10 év múlva? Senki! A sikeres emberek sem. Azt se tudják holnap mi lesz. Alkalmazkodni tudnak csak.
Szinte minden ember jó valamiben, sőt, kiemelkedő. Csak rá kell találnia és arra koncentrálnia. Ha pedig valamiben kiemelkedőbbek vagyunk a versenytársaknál akkor annak előbb utóbb lesz eredménye is.
13
Miért játszod a hülyét?
Talán, aki elmegy az önkormányzathoz közalkalmazottnak, az nem tudja, hogy mennyit fog keresni?
Vagy a mentőápoló?
Ez van, ha nem tetszik, találj ki mást.
Egyszerű.
(jah és mielőtt elkezdődne a vergődés, nyugaton sincsenek megfizetve, nem véletlenül viszik a magyar ápolókat, mentősöket, ahogy az önkormányzat se fizeti túl a dolgozókat).
15.
Te miért játszod a hülyét?
A kérdező azt írja, hogy ne MÁSOKAt meg a kormányt hibáztassuk, egy állami alkalmazott, akinek az állam a főnöke, az állam ad fizetést az kit hibáztasson?
Te nem érted miről írok.
Saját magát hibáztassa, mivel ott dolgozik.
A hülye is tudja, hogy az állami szféra nem fizet.
Te nem bírod megérteni.
17.
Ok tehát mégis joggal hibáztatja az államot, elvégre az rosszul fizet, tehát a szar életéért is az a felelős.
Ezt nem én írom, hanem TE!
#13 : Szinte mindig van választásod! Magyarország szabad ország, tanulhatsz, képezheted magadat. Felnőttként 2 szakmát kitanulni nem kerül egy filléredbe se a létfenntastásod leszámítva. De egyetemeken is rengeteg az államilag támogatott képzés.
A mentőápolót ki kötelezi hogy az állami EÜben dolgozzon? VAn privát EÜ is. Vannak más országok is. Mindig van alternatíva ha változtatni akar az ember.
Csak tudod az emberek nagy része mindenben csak az akadályokat látja.
A kisebbik részük pedig mindenben a lehetőségeket. Általában ebből a ksiebb részből kerülnek ki a sikeresebb emberek is.
Az életed pedig a kezedben van. Persze egyszerűbb úgy élni hogy magunkkal is elhitetjük hogy mi nem rendelkezünk az életünk felett.
"A kérdező azt írja, hogy ne MÁSOKAt meg a kormányt hibáztassuk, egy állami alkalmazott, akinek az állam a főnöke, az állam ad fizetést az kit hibáztasson? "
Ha elégedetlen mondjuk átmehet privát EÜbe, leléphet nyugati országokba, vannak lehetőségei. Csak egyszerűbb a béna kacsa üzemmódot felvenni és azt mantrázni hogy én semmiről se tehetek én semmiről se tehtek, mások döntenek az életemről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!