A románok tényleg előbb voltak Erdélyben mint a Magyarok?
Hányszor akarod még megkérdezni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__89..
Trianonban tárgyalnak az országok további sorsáról a világháború után. A tárgyalás közepén jelentkezik a magyar küldött, hogy szólni kíván.
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A többiek nem igazán értik, kérdi az elnök, szeretné-e a magyar ha a hozzászólását jegyzőkönyvbe vennék-e.
- Á nem, nem kell. Csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, megint szólni kíván a magyar:
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
Megint kérdik, jegyzőkönyvbe akarja-e vetetni? Mondja:
- Nem kell, csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, a magyar megint szólásra kér engedélyt:
A román küldöttnek már vörös a feje! Üvöltve kifakad:
- De hiszen akkor mi még itt sem voltunk!
Mire a magyar:
- Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe...
A román történészek szerint ők az egyetlen homoszexuális nép, mert a dák Decsebál és a római Traianus leszármazottai. (i.sz. 100 körül)
Ha így is lett volna de akkor is a többségüket épp a "magyar" nemesek, földesurak hozták be jóval később olcsó munkaerőnek. Aztán szépen emancipálták magukat és amikor már többségben voltak kikiáltották nagy Romániát.
Lehet ezt a franciák meg a románok nyakába varrni de a Trianoni békeszerződés nem így nézett volna ki ha a magyarok nincsenek kisebbségben a saját hazájukban.
akkor megkérdezném : ha igen ..akkor mi van ?
és ha nem, akkor pedig mit lehet következtetni belőle???
talán a mostani statuszból kellene kihozni a legjobbat és előre nézni ..de sajnos ez sokaknak nehezére esik
jogom van ezt mondani ,mivel erdélyi ( nem magyar és nem román !!!!!) vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!