Miért hiszik azt Magyarországon, hogy Szlovákia gazdagabb?
49. Milyen átvállalt adósságról beszélsz? Tanulj már meg szöveget értelmezni. Ha MO-n szociálisan rászorult vagy az állam fizeti a TB-t, Szlovákiában pedig ha nincs rá pénzed eladósodsz, mert gyűlik a TB tartozás, ami egyébként ott 16.000-nél kezdődik, nem 7.000. Ez roh@dtul nem magyarországi médiából van, mivel ilyennel nem is foglalkoznak.
Amúgy igen, az meg agyon van hallgatva amiket belinkeltem, az igazság nem tetszik. Aki nem mocskolja Magyarországot az szerinted narancssárga ködben él, hát ez a szánalmas. És ne állítsd be, hogy az én rokonaimmal van a gond, amikor annyit keresnek mint Szlovákiában a legtöbb ember, ami bizonyítanak az adatok amit belinkeltem. Az, hogy a te családodban 800 euró körül keresnek az kivétel, nem általános ott. Attól, hogy én itt 400.000et keresek, még nem mondom hogy az átlag fizetés itt ennyi!
És hogy közelebb van Nyugat-Európához Szlovákia, mint Magyarországhoz, ne röhögtess. Íme, tegnap olvastam egy szlováki híroldalon.
Szlovákiában éves bevétel: 23.508 dollár
Magyarországon éves bevétel: 21.711 dollár
Ausztriában évi bevétel:48.295 dollár
Szlovéniában évi bevételi: 34.965 dollár
Csehországban évi bevétel: 23.722 dollár
Görögországban évi bevétel: 25.124 dollár
Írországban évi bevétel: 51681 dollár
(OECD adatok)
Ha szerinted a 23.508 közelebb van a 48.295-höz mint a 21.711-hez, akkor matematikailag a toppon vagy:D
Minimálbér:
Magyarország: 412,91 euro
Szlovákia: 435 euro
Hollandia: 1551 euro
Románia: 321 euro
Csehország 407 euro
Portugália: 557 euro
Forrás: eurofound.europa.eu
Szerinted közelebb van a 435 az 1551-hez mint a 412,91-hez? Mert ha igen akkor matematikai zseni vagy.
# 52/52 Időpont ma 10:08
Te meg nem tudsz szöveget értelmezni:
"Szlovákia is messze van még Nyugat-Európától, de egyértelműen közelebb, mint Magyarország."
Nem MagyarországHOZ.
De ugatni van pofád...
A stílusod nagyon szép:D
Ja, közelebb van 1 milliméterrel. :D:D:D A tényekre miért nem reagálsz? Meg hogy az én rokonaimmal van gond, amikor az ország többsége annyit keres mint az én rokonaim.
Miért hiszik azt Magyarországon, hogy Szlovákia gazdagabb?
Minimálbér:
Magyarország: 412,91 euro
Szlovákia: 435 euro
Ez elég jó magyarázat, hogy miért "hisszük", amit épp te írod be mint tényt?
Ember, most azt akarod itt beadni, hogy Szlovákia nem gazdagabb mint Magyarország úgy, hogy folyamatosan azt bizonygatod, a statisztikáiddal, hogy az? :-DDD
Ajánlok egy jó programot, próbáld már meg bebizonyítani, hogy a Tátránál magasabb a Mátra. :-DDD
Tényleg hatalmas, óriási, jelentős különbség!
:D:D:D:D
Úgy csinálsz mintha az egyik ötször annyi lenne mint a másik. Mondok egy példát:
Én keresek 400.000
Valaki keres 375.000
és erre én azt mondhatom,hogy gazdagabb vagyok nála? Nem, mert ez elhanyagolható különbség.
Csak, hogy egy "klasszikust" idézzek:
"bezzeg Szlovákiában mennyivel magasabbal a bérek"
Te bizonyítod folyamatosan, hogy igaz.
"meg hogy elhúztak mellettünk."
Ez is igaz, elvégre Szlovákia egészen a 2000-es évekig Magyarország mögött volt GDP-ben, minimál és átlagbérben is.
Lehet itt jönni a szómágiával, hogy nem is gazdag hehehe...
Nem is, csak többet lehet keresni, meg jobb módú.
Tudom most egy páran rá vannak izgulva arra, hogy ki is számít gazdagnak, akkor legyen magasabb életszínvonalú.
Ha te így vagy boldog, akkor így írom, Szlovákia nem gazdagabb Magyarországnál, a szlovákiai fizetések viszont magasabbak a magyarnál és magasabb az életszínvonal.
Szerintem ne erőlködj feleslegesen, ne akard már itt bebizonyítani a rózsaszínről, hogy az piros.
51/57 nem azt fideszesezem le, aki megfelelő egzisztenciát teremt Magyarországon, hisz mi is jól éltünk ott is, már ami az anyagi oldalát illeti. Azokat narancssárgázom le, akik beveszik azt a népbutítást, ami ott zajlik.
Kérdező, hagyd már a tb-t és nézz utána, kérlek a többi járuléknak is! És valóban te magad válaszoltad meg a kérdésedet a kimutatásaiddal. Azért hiszik, mert gazdaságilag tényleg jobban áll Szlovákia. Magasabbak a bérek és a szociális juttatások, alacsonyabban az adók. Emellett élhetőbb országnak is tartom.
Ami jó hír: te is és én is ott élünk, ahol nekünk jobb, kár ezen vitázni.
Igazad van, nincs nagy különbség a brutto minimálbérek közt. De ezt nézd: Magyarország br 412 eurós minimálbére = netto 274 euró. Szlovákia br 435 eurós minimálbére = 374 euró. Ehhez jönnek pl.az alacsonyabb banki költségek, a már említett adómentes ingatlan vásárlás, nincs pl.gépjármű forgalombahelyezési díj stb.Jaj, de, kb.50 euró. Szerinted mégis miért vásárol egyre több magyarországi Szlovákiában autót?
Mindegy, oldalakon át lehetne folytatni a sort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!